leonid Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Oliwio, możesz już zdradzić ceny? Będę niedługo w Wawie i bardzo ciekaw jest, czy napalać się, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Lektura tego wątku https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3780-buty-shoepassion/ zmotywowała mnie do napisania kilku słów po jedenastu miesiącach użytkowania mojej pierwszej pary butów Shoepassion, model 554, która ze względu na kształt kopyta i fakturę skóry jest jedną z moich ulubionych. Buty użytkowane były w sposób normalny, czyli bez brodzenia w nich wodzie, ale też bez natrząsania się nad nimi. Ot kolejna para butów do chodzenia, a nie do wzdychania, czy umieszczenia w gablotce. Jeżeli chodzi o częstotliwość zakładania, niestety nie notowałem, ale mogę powiedzieć, że bywało z tym różnie. Najczęściej dwa razy w tygodniu dając im potrzebny czas na regenerację, czasami raz, zdarzało się również, że dwa-trzy dni pod rząd, a potem miesiąc przerwy. Ważnym czynnikiem mającym wpływ na zużycie podeszew i cholewek są warunki, w których się je użytkuje. W moim przypadku jest to komunikacja miejska (autobus, metro), od czasu do czasu spacer z metra do domu, dla zdrowotności, w pracy przeważnie plastikowe wykładziny. Dodać jednak muszę, że wspomniane wcześniej dwu-trzydniówki, wiązały się z wyjazdami w delegacje podczas, których dużo chodzę. Przez większą część zimy, buty leżały w pracy i służyły jako zamienniki do trzewików. Krótko mówiąc, deszczu posmakowały, soli i śniegu nigdy. Ze względu na sposób w jaki chodzę, SP, jak każde inne moje buty zostały podbite żabkami. Co się tyczy pielęgnacji, podeszwy potraktowałem mydłem do skór Avel, a potem kilkoma warstwami collonila http://www.collonilonline.pl/pl/p/Plyn-do-podeszew-Collonil-Sohlen-Tonic-75-ml/30 cholewkę, standardowym zestawem renowator, pommadier, wosk (w trakcie jedenastu miesięcy trzy takie sesyjki). Tak oto przedstawiają się moje SP 554, w tym przedziale cenowym mogę je polecić z czystym sumieniem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 @Waski, a kiedy i gdzie wymieniłeś fleki w obcasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Nigdy ich nie wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 O ile dobrze zrozumiałem @wally, to chyba chodziło mu o to, że fleki nie wykazują prawie żadnego zużycia, aczkolwiek pokazana jest tylko ich strona wewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Bardzo małe starcie, ale to już w innym wątku też było, że nawet intensywne użytkowanie butów Shoepassion, nie pozwoli po roku na starcie fleków w tych butach. Szkoda, że nie wszyscy producenci tak podchodzą do tematu i nieraz po kilku wyjściach fleków praktycznie nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Takie zdjęcia po roku użytkowania ogląda się z przyjemnością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Widać, że solidny but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 czy są gdzieś informacje kiedy otwarcie sklepu na kruczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 1 sierpnia to najbardziej prawdopodobna data. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 no właśnie, ale już na tyle nie odległa, że może jakieś oficjalne info by się pojawiło (i jeśli faktycznie pierwszy sierpnia to w jakich godzinach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Sklep roboczo startuje 1 sierpnia,od godziny 11,00, Zapraszam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Tak jak Styleman mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 No to do soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Rewelacja. Kto pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHOEPASSION.com Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Ja będę dopiero w poniedziałek więc nie będę pierwsza Przy okazji gdy już tak sobie rozmawiamy na temat sklepu to kilka słów wyjaśnień... Pomimo tego, że sklep nosi nazwę SHOEPASSION.com i będzie można w nim nabyć takie same produkty jak w sklepie internetowym, to nie jest to nasz sklep.Sprawcą całego "zamieszania" jest Pan Ireneusz (Styleman) i śmiem twierdzić, ze gdyby nie to, że poznaliśmy się z Panem Ireneuszem właśnie dzięki Stowarzyszeniu i temu Forum, to na pierwszy sklep stacjonarny w Polsce musielibyśmy jeszcze trochę poczekać.Prawie dwa lata temu zaczynając pracę w SHOEPASSION.com marzyłam o sklepie stacjonarnym w Polsce i był to mój największy cel... dla wielu nierealny bo przecież w ówczesnym czasie mieliśmy tylko jeden sklep w Berlinie gdzie znajdowała się nasza siedziba. Dzisiaj jest inaczej - do Berlina dołączył Hamburg, Monachium oraz dwa sklepy, których otwarcie planujemy w sierpniu - Frankfurt i Dusseldorf. No i oczywiście Warszawa - w tym miejscu chciałabym podziękować Panu Ireneuszowi za wiarę w ten projekt i pomimo wielu barier, chęci do otwarcia SHOEPASSION.com Warszawa. Chciałabym żebyście zdawali sobie sprawę, że sklep w Warszawie to odrębna jednostka, która może mieć początkowo mniejszy zasób produktów i delikatnie różnić się cenowo. Wszystkie decyzje leżą po stronie właściciela, a my możemy, tylko i aż, wspierać ten projekt. Na Wasze pytania dotyczące naszego obuwia zawsze chętnie odpowiem ale proszę nie denerwujcie się gdy zadacie mi konkretne pytanie na temat Warszawy, a ja nie będę mogla na nie odpowiedzieć. Pomimo tego, ze brałam udział w tym projekcie od początku i bardzo go wspieram to moje miejsce jest tutaj w Berlinie Zatem wszystkie konkretne pytania dotyczące Warszawy kierujcie do kolegi Stylemana, a ja będę nadal robić to co przedtem.I bardzo się cieszę, że Forum kolejny raz dało początek nowej inicjatywie Udanego weekendu!Pozdrawiam,Oliwia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Jeżeli to Pan Ireneusz firmuje sklep, to jestem w 100 % spokojny o powodzenie przedsięwzięcia i gwarantuje to na pewno najwyższą jakość obsługi klienta. Przy najbliższej wizycie w Warszawie na pewno wstąpię w odwiedziny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Ja również nie mogę się doczekać kolejnej wizyty w Warszawie, właśnie z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wally Napisano 31 Lipiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Zanim koledzy rzucicie się tłumnie na sklep w Warszawie (a któremu to przedsięwzięciu kibicuje) trochę podsycę atmosferę i opiszę swoją dzisiejszą wizytę w Berlinie, która zresztą miała miejsce czasowo nawet wtedy, kiedy pani Oliwia ujawniła tajemnicę powstania sklepu w Polsce parę postów wyżej. Wizyta była tu już kiedyś przez innego forumowicza świetnie opisana, ja dodam tylko swoje skromne 3 grosze. Wystrój nie budzi tajemnicy. Jest bardzo przestronnie, jest wystarczająco dużo miejsc do przymierzenia butów. W sklepie podczas mojej wizyty przewinęło się jakieś 5-6 osób, w tym m.in. jeden pan aż z Islandii Gdzieniegdzie są dywany, natomiast przymierzając buty można chodzić wszędzie. Jest też sporo luster. (takie tam, w trakcie przymiarki) (i dalej, zaczynało w pewnym momencie brakować miejsca) Ogólnie na początku dostałem buty celem ustalenia rozmiaru - moje standardowe 10 UK. Buty były już trochę rozchodzone, ale bardzo wygodne od samego założenia. Coś takiego tylko utwierdza w przekonaniu, że buty szybko dopasują się do stopy. Jadąc pociągiem powtarzałem sobie w głowie, żeby kupić monki. Pamiętaj, masz kupić monki. Monki 594. Tutaj z przymiarki. Taka dygresja: wcześniej zastanawiałem się, czemu czasami niektórzy blogerzy nie zapinają pasków w monkach przekładając go dalej przez klamrę (np tutaj: http://mrvintage.pl/2015/06/len-dzins-zgrany-duet.html). Teraz już wiem - wymaga to wprawy i zręczności, której ja jeszcze nie posiadam dość ciężko przeciska się na początku ten pasek. Potem moją uwagę zwróciłem ku zamszowym 577, które w teorii dzisiaj miały być tylko przymierzone, a kupione później. Zamsz jest bardzo miękki, buty były bardzo wygodne od założenia. Kolor i fason cenię w nich za połączenie z jednej strony - formalnego fasony oxford bez zdobień, a z drugiej - nieformalnego zamszu. No i zaczęło się kombinowanie i swoisty plebiscyt. Bo się strasznie spodobały i zacząłem weryfikować założenia. Ostatecznie kupiłem 577 i pasek. Co do paska - jest faktycznie bardzo ładny, dobrze wykonany i ze skóry równie miękkiej jak same buty, ale przez moment odstraszała mnie cena - 69 EUR. Chociaż tutaj problem był raczej mentalny w tym sensie, że tak jak do kupowania lepszych butów trzeba dojrzeć, tak samo sprawa wygląda w przypadku pasków. Co by nie było - nie żałuję decyzji. Nawiasem napomnę, że pracownik skrócił mi pasek na miejscu, mimo że właściwie potrzeby takiej nie zgłaszałem, ale było to bardzo uprzejme i zarazem rzeczowe. Osobny wpis należy się modelowi 450 - wiśniowym derby z końskiej skóry. W chwili obecnej zdecydowanie pozostają poza moim zasięgiem cenowym, ale ziarno zostało zasiane. Zdjęcia tego nie oddadzą, ale na żywo jest to kawał mięsistej skóry, który - nie owijając w bawełnę - cóż, widać za co zapłaciłeś. I inni też to widzą. Nawet w sklepie pozostali klienci zwrócili mi uwagę, że to bardzo ładne obuwie. To o czym piszę wiedza pewnie posiadacze butów z kordowanu, ja jednak miałem dopiero teraz naocznie się przekonać o osobistym odbiorze tej skóry. Parę zdjęć bez skalowania: Moją uwagę zwróciły jeszcze inne modele - brązowe boat shoes, zimowe 672 i penny loafers 781. Każdy bardzo fajny, natomiast opiszę tylko pierwsze wrażenia. Boat shoes są starannie wykonane i można je zamawiać w takim samym rozmiarze jak inne buty z SP. Jakościowo też dość dobre, ale jak dla mnie cena mogłaby być 10 EUR niższa (chociaż wynika to z mojego pobożnego życzenia - a nie ze złej relacji cena/jakość). Kiedyś przewiduje ich zakup. Model 672 jest ocieplony i z mojego subiektywnego odczucia spokojnie wytrzyma nawet dość surową polską zimę, ale powyżej zera stopa będzie się pewnie pocić, bo wyściółka jest obfita. But nie jest też do końca substratem słowa "smukły", ale taki być nie musi. Co do 781 zrobiły one na mnie na żywo lepsze wrażenie niż na zdjęciu na stronie internetowej. W przypadku tego modelu lepiej pasował rozm. 9.5 a nie standardowe 10, ale to może być kwestia moich osobistych preferencji. W następnej kolekcji przydały by się na bazie tego kopyta loafersy zamszowe. Reasumując: długo planowana przez mnie wizyta była bardzo owocna, w kolejnych miesiącach będę pewnie uzupełniać kolekcję jeśli budżet pozwoli Kolegom jutro życzę takich samych wrażeń u Stylemana jak ja miałem w Berlinie A panią Oliwię proszę, żeby jeszcze raz pozdrowiła kolegę który cierpliwie znosił mi co nowe modele butów aha, nie wiem jak usunąć to zdjęcie na dole, sorry 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 31 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2015 Czyli jednak wróciłeś ze zdobyczami do Szczecina, gratulacje! Szkoda, że nie dałem rady, bo teraz mi narobiłeś smaka na wizytę tam. Chyba trzeba będzie wygarnąć jakiś weekend jeszcze w wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Sklep roboczo startuje 1 sierpnia,od godziny 11,00, Zapraszam Brawo Irku!!!! Trzymam kciuki za nowe przedsięwzięcie i jeszcze raz smaych sartorialnych przyjemności w dniu Twoich urodzin! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 @wally Dzięki, fajna relacja. Model z cordovanu zaczął również drążyć dziurę w głowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Czyli jednak wróciłeś ze zdobyczami do Szczecina, gratulacje! Szkoda, że nie dałem rady, bo teraz mi narobiłeś smaka na wizytę tam. Chyba trzeba będzie wygarnąć jakiś weekend jeszcze w wakacje. Pisałem na forum, że pojadę choćby i sam ale nie ma problemu, ewentualna wizyta w Berlinie jest do rozpatrzenia. @wally Dzięki, fajna relacja. Model z cordovanu zaczął również drążyć dziurę w głowie Cieszę się, że mogłem pomóc w jakiś sposób, zresztą taki był cel tego postu. Poprawiając się co do monków: chodziło mi o model 591 a nie 594, ten ostatni jest z zamszu i nie mieli go na stanie. Z jakichś fajniejszych modeli to przymierzałem jeszcze 545, również ciekawy kolor i nie tak wyrazisty jak na zdjęciach w sklepie. P.S. Ten kordowan również strasznie mnie męczy po nocach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Ja zimą, w drodze powrotnej z gór zahaczyłem o Shoepassion Monachium - sklep bardzo podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi