Skocz do zawartości

Marka butów: Shoepassion

metius

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli buty są aż o 1 cm na Pana za duże to proszę o wymianę na jeden rozmiar mniejszy czyli 7,5 UK.

Natomiast to Pan musi wiedzieć najlepiej czy to uczucie "pływania" stopy w bucie wynika jedynie z długości czy też z tęgości buta.

Jeśli tylko długość jest dużym problemem to proszę wybrać 7,5 UK EE, jeśli natomiast buty są również na Pana o wiele za szerokie to proszę spróbować z rozmiarem 7,5 UK - wersja normalna.

Być może ułatwi to komuś wybór odpowiedniego rozmiaru. Mam stopy o wymiarach 28,2/10,2 cm i 27,9/10,1 cm. W przypadku rozmiarów Meermina, idealny dla mnie rozmiar to 9, choć i w 8,5 jestem w stanie chodzić po delikatnym rozbiciu. W przypadku G&B noszę 42. Dziś mierzyłem rozmiar 8,5 od Shoepassion i raczej dla siebie powinienem wybrać 8 lub nawet 7,5.

Pozdrawiam

No to nieźle. ALe nic z tego nie rozumiem. Mamy miarkę opublikowaną przez sklep, dlaczego więc miarka nie pasuje do butów :) ? Mam takie 9/9,5, np. w CT mam 9 ale są "kapinkę" przy małe, 43 Nord Meka są odrobinkę za duże :). Z kolei w tym przypadku to już sam nie wiem. Wysłałem na Państwa e-mail z zapytaniem oraz ze skanem z mierzenia stóp, przy wykorzystaniu miarki. Po prostu potrzebuję pomocy :).

No to nieźle. ALe nic z tego nie rozumiem. Mamy miarkę opublikowaną przez sklep, dlaczego więc miarka nie pasuje do butów :) ? Mam takie 9/9,5, np. w CT mam 9 ale są "kapinkę" przy małe, 43 Nord Meka są odrobinkę za duże :). Z kolei w tym przypadku to już sam nie wiem. Wysłałem na Państwa e-mail z zapytaniem oraz ze skanem z mierzenia stóp, przy wykorzystaniu miarki. Po prostu potrzebuję pomocy :).

U mnie wg miarki wychodziło prawie 9 na szerokim kopycie. Wziąłem 8,5 i są o rozmiar za duże. Są już w drodze do Berlina i zamówiłem 7,5.

Więc ta miarka jest taka trochę na oko. Zamów taki jaki wychodzi z miarki a pózniej wymień. Druga opcja to schopping w Berlinie i przymiarka. Muszę przyznać, że wysyłają super szybko. U mnie były w 2 dni. Widzę, że gorzej bedzie w drugą stronę, gdyż to realizuje poczta Polska paczką ekonomiczną.

Może te problemy wynikają ze złego druku miarki? Np. ja tak miałem, że karta kredytowa była nieco większa niż ten obszar na kartce, do którego powinna pasować i gdybym tego nie sprawdził, zamówiłbym buty o rozmiar za duże :P

U mnie karta kredytowa idealnie się mieściła w okienku. Wiec to nie wina wydruku.

Ha! Czyli da się również wybrać dobry rozmiar z użyciem miarki :) . Czasami błąd powstaje, ponieważ stopa się przesuwa do przodu gdy chcemy odczytać/ zaznaczyć rozmiar i długość. Jednak gdy ja doradzam w wyborze rozmiaru zadaję dwa pytania: jaki rozmiar wychodzi z miarki, a jaki jest noszony najczęściej? Na tej podstawie jest mi łatwiej wybrać dobry rozmiar:)

Panie Pawle buty z Polski do nas z wymiany/ zwrotu ida w ciągu 4-5 dni roboczych, a wymianę realizujemy tego samego lub następnego dnia i ponownie odsyłamy do klienta.

Niestety wczoraj dowiedziałam się, że DHL strajkuje i główna sortownia paczek DHL pod Berlinem również jest objęta strajkiem więc... mam nadzieje, że nie wpłynie to aż tak bardzo na czas dostawy!

Pozdrawiam,
O.

• 4 weeks later...