Pepenix Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Krótki news: kolekcja SS 2016 będzie dostępna od marca. Hmm. To trochę późno. O ile się nie mylę, to zawsze było od lutego już preorder a w kwietniu pojawiał się Jort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 info z Twittera SuSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Czy krój spodni napoli jest odpowiedni do noszenia szelek? Chciałbym uzyskać kant żyletę, niestety przy pasku to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 @Michał W. - nie jest odpowiedni (dedykowany), ale daje radę - jeśli będziesz miał odpowiedni zapas w obwodzie pasa. Większość (nie wiem jak z wyższymi liniami produktowymi, za wyjątkiem Sienny) spodni garniturowych SuSu ma "średni" stan i umożliwia noszenie szelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Nieprecyzyjnie się wyraziłem:) Liczę się z odpruciem szlufek i doszyciem guzików, chodziło mi o to czy stan spodni nie jest za niski do szelek. Cieszę się, że nie jest za niski do ich noszenia. Jaki min. luz muszę zachować? Obecnie spodnie są idealne w pasie, nie cisną ani nie spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Nie musisz odpruwać szlufek, jeśli nie chcesz - Twoja decyzja (ja nie odpruwam). Spodnie muszą mieć na tyle luzu, aby po podciągnięciu na szelkach zmieścić brzuch - a brzuch to sprawa indywidualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 info z Twittera SuSu W sumie okazało się, że dla mnie dobrze, bo 18-19 marca będę w Londynie Lepiej na żywo pomierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 W sumie okazało się, że dla mnie dobrze, bo 18-19 marca będę w Londynie Lepiej na żywo pomierzyć. Na Vigo str. spotkałem się z najlepszą sklepową obsługą w moim życiu. Jeden z pracowników, świetnie ubrany Hindus tudzież Pakistańczyk, jest żywcem wyjęty z filmów Wesa Andersona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Kolejne pytanie w temacie Havana vs. Hudson: Jak wygląda konstrukcja ramion w Hudsonie? W Havanie mam naturalną linię ramion, brak jakiejkolwiek konstrukcji. Z opisu na stronie SuSu wnioskuję, że ramiona w Hudsonie są "jakoś" delikatnie wypełnione. Pytanie do kolegów mających w szafie Hudsona - czy komfort noszenia tej marynarki jest przez to mniejszy niż w wypadku Havany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Kolejne pytanie w temacie Havana vs. Hudson: Jak wygląda konstrukcja ramion w Hudsonie? W Havanie mam naturalną linię ramion, brak jakiejkolwiek konstrukcji. Z opisu na stronie SuSu wnioskuję, że ramiona w Hudsonie są "jakoś" delikatnie wypełnione. Pytanie do kolegów mających w szafie Hudsona - czy komfort noszenia tej marynarki jest przez to mniejszy niż w wypadku Havany? Różnice są we wszyciu rękawów, a raczej wypełnienia to tam nie ma, albo nie różni się od Havany zbytnio. Komfort taki sam. Ja i tak wolę Havanę bo za mała brustasza jest w Hudsonie, za to klapy fajnie szersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Rękawy w Hudsonie są inaczej wszyte. Konstrukcja ramion jest identyczna (potwierdzę wieczorem). "Komfort" ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Na Vigo str. spotkałem się z najlepszą sklepową obsługą w moim życiu. Jeden z pracowników, świetnie ubrany Hindus tudzież Pakistańczyk, jest żywcem wyjęty z filmów Wesa Andersona Super Tylko właśnie sobie uświadomiłem, że tam przy cenie już się robi £ bez wpływu na same cyferki. Czy jednak przeliczają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 W UK zarówno w sklepach, jak i w internetowym te same ceny, tylko w £. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 wszystkie kraje, gdzie przeliczenie jest z euro na walutę lokalną, mają wyższe ceny - np. USA, Rosja - jednak z UK to grubo przesadzili, nawet uwzględniając ryzko kursowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 dziś zniknęły z oferty garnitury i marynarki w ramach "warm weather selection" ... ciekawe, czy coś szykują w ramach pre-season Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Super Tylko właśnie sobie uświadomiłem, że tam przy cenie już się robi £ bez wpływu na same cyferki. Czy jednak przeliczają? Zawsze warto wstąpić, przymierzać różne fasony pogadać z obsługą a zamówić on line;) Też nie rozumiem tej polityki cenowej. W UK te same rzeczy przy obecnym kursie są ok.40% droższe. Pamięta ktoś jakie były ceny w przypadku polskiej wersji strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrB Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Ceny były w euro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Ku pokrzepieniu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Nie tylko szata zdobi Suitsupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Rękawy w Hudsonie są inaczej wszyte. Konstrukcja ramion jest identyczna (potwierdzę wieczorem). "Komfort" ten sam. A czy ta różnica we wszyciu rękawów polega m.in. na tym, że rękaw w Hudsonie jest wszyty niżej niż w Havanie? Mam wrażenie, że takie coś obserwuje na zdjęciach... A to byłaby dla mnie kiepska wiadomość, bu lubię wysoko wszytą pachę w Havanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Dziękuję. To ten model: http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-blue-plain/P4714.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson kupiłem również ten: http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-brown-plain/P4712.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson Bardzo dobrze się łączą. Mam pytanie o tkaninę tych garniturów. To wełna z kaszmirem, ale jak dużo jest tego kaszmiru? Czy tkanina nada się na codzienny garnitur, czy z uwagi na dodatek kaszmiru będzie zbyt delikatna i szybko zacznie się zużywać? Z góry dzięki za odpowiedź. Intensywnie zastanawiam się nad tym granatowym Hudsonem, stąd mnogość pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 A czy ta różnica we wszyciu rękawów polega m.in. na tym, że rękaw w Hudsonie jest wszyty niżej niż w Havanie? Mam wrażenie, że takie coś obserwuje na zdjęciach... A to byłaby dla mnie kiepska wiadomość, bu lubię wysoko wszytą pachę w Havanie. Rękaw jest taki sam, ale inaczej wszyty na górze. Porównaj zdjęcia Hudsona z Havaną na stronie/w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave8 Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Poniżej mój nowy zakup z SuSu. Havana rozmiar 56. Prośba do kolegów o wyrażenie opinii w sprawie rozmiaru. Spodnie oczywiście do skrócenia. I jeszcze Washington rozmiar 56 (co dziwne marynarka jest wieksza i obszerniejsza niz wersja letnia). Wymieniać na 54 czy da się poprawić u krawca. Będę wdzięczny za pomoc i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 IMHO: Havana ok, Washington jakby ciut zbyt duży w ramionach (ma konstrukcję w przeciwności do Havany i inaczej się układa). Jednakże 54 może być ciut przyciasne i nie wiem, czy zniwelujesz to w zakresie możliwego poszerzenia talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Mam pytanie o tkaninę tych garniturów. To wełna z kaszmirem, ale jak dużo jest tego kaszmiru? Czy tkanina nada się na codzienny garnitur, czy z uwagi na dodatek kaszmiru będzie zbyt delikatna i szybko zacznie się zużywać? Z góry dzięki za odpowiedź. Intensywnie zastanawiam się nad tym granatowym Hudsonem, stąd mnogość pytań 10% kaszmiru. Miałem taki sam problem jak Ty ale postanowiłem zaryzykować. Co prawda dopiero od miesiąca ale noszę te garnitury na co dzień i puki co nie ma żadnych śladów zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi