Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, czy ktoś miał do czynienia z kardiganami/swetrami od SS? Chcę zakupić ten oto model: http://eu.suitsupply.com/en/knitwear/navy-cardigan/SW507.html?cgid=Knitwear, ale nie wiem jak ma się sprawa z rozmiarem. Tabelka tabelką, ale może ktoś z was może na bazie swojego doświadczenia porównać go do produktów - na przykład - Massimo Dutti?

Pierwsze w oczy rzucają się przykrótkie marynarki z fatalnymi proporcjami. Albo modele celowo mają na sobie mniejszy rozmiar?

Raczej bym obstawiał 2 metrowych chłopów ubranych w rozmiar "regular". Wykroje poszczególnych modeli raczej nie ulegną drastycznej korekcie (o ile w ogóle).

Mam już swoje typy :) Dzięki za znalezisko :)

Planuję zakup pierwszej marynarki  SS i zastanawiam się nad rozmiarem. Mam nadzieję, że bardzej doświadczeni koledzy doradzą. Przy wzroście 182 cm i normalnej budowie ciała, marynarki z wieszaka mam w następujących rozmiarach:

- anielska rozmiarówka 40R

- Bytom i Vistula : 176/100 w sylwetce wyszczuplnonej i regularnej.

Czy w przypadku SS właściwy rozmiar to 50R?

Z góry dziękuję

M

Trudno postawione pytanie :) Z Vistuli miałem rozmiar 182/96 (48L) - super slim, w przypadku SuSu mam 46, wiąże się to oczywiście z dużo lepszym dopasowaniem. Trzeba też wziąć pod uwagę, że kroje SuSu są z definicji mocno dopasowane. Może łatwiej by było gdybyś podał swoje rzeczywiste wymiary i ewentualnie przykładowe produkty, które Cię interesują.

Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach.

Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach.

Ja mam 186 cm wzrostu. Czy przy twoim wzroście nie masz odczucia, że marynarka w r. 50 jest trochę za krótka?

Ja mam 186 cm wzrostu. Czy przy twoim wzroście nie masz odczucia, że marynarka w r. 50 jest trochę za krótka?

Nie, marynarka i rękawy są dla mnie w sam raz. w jedynym modelu z outletu (czyli sprzed paru kolekcji) dla spokoju ducha skróciłem je (tj. rękawy) o 0,5 cm ;)

A propos, Soho z outletu było bardziej dopasowane od aktualnych modeli. Po standardowym taliowaniu okazało się przyciasne i musiałem oddać do odwrócenia przeróbki.

Aron - ja z Vistuli mam 176, gdyż 182 jest zbyt duzy. Interesują mnie następujące modelele: Havana, Hudson, Lazio i Soho.

Wymiary, które podał mi krawiec to:

Ramiona (bez rękawów) - 46 cm

Klatka - 102-103 cm

Talia - 90 cm

Biodra 106

Idealnie leży na mnie marynarka Bytom w rozm 176/100 Slim

M

Mam podobne wymiary, tylko w talii mniej, dobrze leżą na mnie 176/100 super slim z Vistuli oraz 48 Havana z SS. Wydaje mi się, że Havana w rozmiarze 48 może być nieco za wąska w talii, natomiast 50 będzie pewnie wszędzie troszeczkę zbyt duża. Na Twoim miejscu zamówiłbym te dwa rozmiary, sprawdził który łatwiej będzie poprawić a drugi odesłał.

@fan_dobrego_buta na Twoim miejscu sprobowalbym 50 albo 48. Z wskazanych krojów chyba najlepsza na początek jest Havana.

Pewnie 50 bedzie ok - ja mam 180 cm wzrostu i standardowa sylwetke i dla mnie idealny jest 48. Jak kupuje garnitur, to musze tylko spodnie skracac.

Marcin chyba jest o rozmiar wiekszy ode mnie :), wiec 50 powinno byc ok.