29-ty Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Koledzy, czy ktoś miał do czynienia z kardiganami/swetrami od SS? Chcę zakupić ten oto model: http://eu.suitsupply.com/en/knitwear/navy-cardigan/SW507.html?cgid=Knitwear, ale nie wiem jak ma się sprawa z rozmiarem. Tabelka tabelką, ale może ktoś z was może na bazie swojego doświadczenia porównać go do produktów - na przykład - Massimo Dutti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Moim zdaniem są porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Zdjęcia z kolekcji wiosna/lato 2016: http://shawnpunch.photoshelter.com/gallery/Suit-Supply-Spring-Summer-2016/G0000_3EA_hWNxWg/C0000d0qktxEWJqU Pierwsze w oczy rzucają się przykrótkie marynarki z fatalnymi proporcjami. Albo modele celowo mają na sobie mniejszy rozmiar? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Pierwsze w oczy rzucają się przykrótkie marynarki z fatalnymi proporcjami. Albo modele celowo mają na sobie mniejszy rozmiar? Raczej bym obstawiał 2 metrowych chłopów ubranych w rozmiar "regular". Wykroje poszczególnych modeli raczej nie ulegną drastycznej korekcie (o ile w ogóle). Mam już swoje typy Dzięki za znalezisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Całkiem prawdopodobne, że dryblasów ubrali tak celowo, jednak jeśli profesjonalne zdjęcia z tej sesji pojawią się na stronie Suit Supply, to na pewno wpłyną one na ogólny odbiór marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Niektóre jednorzędówki (nie wszystkie) mają nienaturalnie wysoko punkt zapięcia, ze zdjęć sądząc, powyżej połowy wysokości. Bardzo źle to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Podoba mi się ta seledynowa marynarka i jasny dwurzędowiec (len?), który wydaje się być ciekawym "zamiennikiem" dla trenczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 A tego gościa zaskoczyli i nie zdążył wskoczyć w spodnie: http://shawnpunch.photoshelter.com/gallery-image/Suit-Supply-Spring-Summer-2016/G0000_3EA_hWNxWg/I00005LgpFn5Ze9w/C0000d0qktxEWJqU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Śmiejcie się, śmiejcie z SuSu Jak ruszy outlet, to "loża szyderców" się wyludni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Planuję zakup pierwszej marynarki SS i zastanawiam się nad rozmiarem. Mam nadzieję, że bardzej doświadczeni koledzy doradzą. Przy wzroście 182 cm i normalnej budowie ciała, marynarki z wieszaka mam w następujących rozmiarach: - anielska rozmiarówka 40R - Bytom i Vistula : 176/100 w sylwetce wyszczuplnonej i regularnej. Czy w przypadku SS właściwy rozmiar to 50R? Z góry dziękuję M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Trudno postawione pytanie Z Vistuli miałem rozmiar 182/96 (48L) - super slim, w przypadku SuSu mam 46, wiąże się to oczywiście z dużo lepszym dopasowaniem. Trzeba też wziąć pod uwagę, że kroje SuSu są z definicji mocno dopasowane. Może łatwiej by było gdybyś podał swoje rzeczywiste wymiary i ewentualnie przykładowe produkty, które Cię interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrB Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Ja przy wzroście 187, obwodzie klatki 105-106, talii 92 noszę rozmiar 50 (kroje Havana, Hudson, Lazio, Madison i Soho). Poza Lazio marynarki muszę taliować i zbierać trochę materiału pod pachami. W zależności od materiału czasem do likwidacji jest niewielka fałda poznańska. Spodnie skracam (mam wrażenie ze modele z manszetami są trochę krótsze) i zazwyczaj poszerzam w udach.Ja mam 186 cm wzrostu. Czy przy twoim wzroście nie masz odczucia, że marynarka w r. 50 jest trochę za krótka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Ja mam 186 cm wzrostu. Czy przy twoim wzroście nie masz odczucia, że marynarka w r. 50 jest trochę za krótka?Nie, marynarka i rękawy są dla mnie w sam raz. w jedynym modelu z outletu (czyli sprzed paru kolekcji) dla spokoju ducha skróciłem je (tj. rękawy) o 0,5 cm A propos, Soho z outletu było bardziej dopasowane od aktualnych modeli. Po standardowym taliowaniu okazało się przyciasne i musiałem oddać do odwrócenia przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Aron - ja z Vistuli mam 176, gdyż 182 jest zbyt duzy. Interesują mnie następujące modelele: Havana, Hudson, Lazio i Soho. Wymiary, które podał mi krawiec to: Ramiona (bez rękawów) - 46 cm Klatka - 102-103 cm Talia - 90 cm Biodra 106 Idealnie leży na mnie marynarka Bytom w rozm 176/100 Slim M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 @fan_dobrego_buta na Twoim miejscu sprobowalbym 50 albo 48. Z wskazanych krojów chyba najlepsza na początek jest Havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Mam podobne wymiary, tylko w talii mniej, dobrze leżą na mnie 176/100 super slim z Vistuli oraz 48 Havana z SS. Wydaje mi się, że Havana w rozmiarze 48 może być nieco za wąska w talii, natomiast 50 będzie pewnie wszędzie troszeczkę zbyt duża. Na Twoim miejscu zamówiłbym te dwa rozmiary, sprawdził który łatwiej będzie poprawić a drugi odesłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 @fan_dobrego_buta na Twoim miejscu sprobowalbym 50 albo 48. Z wskazanych krojów chyba najlepsza na początek jest Havana. Pewnie 50 bedzie ok - ja mam 180 cm wzrostu i standardowa sylwetke i dla mnie idealny jest 48. Jak kupuje garnitur, to musze tylko spodnie skracac. Marcin chyba jest o rozmiar wiekszy ode mnie , wiec 50 powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Tak jak koledzy napisali, najbardziej optymalnym rozwiązaniem będzie zamówienie Havany w rozm. 48 i 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Dziękuję wszystkim. POczekam na outlet i zobacze może się coś trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Mam pytanie pośrednio związane z SS. Czy ktoś zaopatruje się w koszule w Wólczance/Vistuli i może powiedzieć, czy kołnierzyki włoskie/półwłoskie w koszulach tych firm chowają się za klapami marynarki? Mam garnitur w ficie Napoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 W przypadku moich lantierów i lambertów, jak najbardziej tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Dziękuję wszystkim. POczekam na outlet i zobacze może się coś trafi Zdecydowanie stawiałbym na 48. Jestem od Ciebie ogólnie "większy", nieznacznie niższy niż @Błękit i 50 SS jest na mnie mocno luźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 @giacco - dziękuję. Również myślę, że 48 będzie OK. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Panowie . Jeszcze raz proszę o info jak to z tym outletem, gdzie go szukać . Czy to jest zakładka na stronie SuSu, czy osobna strona, czy ogólnie dostępna bo ktoś kiedyś pisał o jakis kodach czy cos w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi