Servetch Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Czy zawsze wool blend jest z dodatkiem tworzyw sztucznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Z tego co kojarzę to tak wlasnie oznaczane sa tkaniny z domieszka poliamidu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Jakby było się czym chwalić, to byłoby wool silk, wool mohair czy wool cashmere; jak nie ma się czym chwalić, to jest wool blend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Garnitury/marynarki od SuSu czasami zmieniają przypisanie do kolekcji. Zapytałem, czy garnitury Havana wykonane z Traveller Wool, to są te same, które były oferowane latem. Odpowiedź: "The three Pure Wool Havana Traveller suits that we are currently offering are the same as the Spring/Summer collection but are now labeled "Fall/Winter" collection because they are not seasonal; meaning they are suitable to wear all year round." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Tak też jest z modelami Sienna z wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Na wół roboczy kliknąłem plain gray 50 Lazio. Zobaczymy po przymierzeniu w którym miejscu jestem. 52 mi się nie widzi. Jeśli będzie słabo spróbuję może Washington. Może będą lepsze proporcje. Tak czy inaczej wkleję zdjęcia, może się przydadzą jako materiał poglądowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-brown-plain/C929.html?cgid=JacketsCo sądzicie do zestawów koordynowanych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Jeżeli to nie będzie Twoja pierwsza marynarka "nie od kompletu", to może być. Z resztą widać na zdjęciu. Według mnie fajny kolor, bo nie jest bura i smutna. Tylko cena mogłaby być niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Dość uniwersalny kolor chyba z spodniami szarymi granatowymi ,jeansami jasnymi ,ciemnymi ,koszule w kratę "biała, niebieska, różowa itp " Będzie się chyba dobrze komponować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Myślę, że jasnoszare byłyby ok. Z granatowymi jak najbardziej. Dobrze może też wyglądać z szaro-brązowymi http://eu.suitsupply.com/en/trousers/light-brown-trousers/B719.html?cgid=Trousers&prefn1=color&prefv1=Brown. Na niektórych zdjęciach z marynarkami lepiej widać kolor tych spodni. Z koszulami też nie powinno być problemu, ale na odcienie róży bym uważał. Nie widzi mi się intensywna różowa koszula z tą marynarką, raczej w różowe paski lub kratę, żeby trochę przygasić kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Informacyjnie, wczoraj przyszła do mnie marynarka http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C928.html?vpid=C92811 opisana jako Wool/Hemp (wełna/konopia) Pytałem nawet na czacie SuSu o skład i również mi to potwierdził podając skład 51%wool/49%hemp. Na metce się trochę co innego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Całkiem przyjemna pomyłka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 A propos - kaszmir nadaje się do codziennego użytku czy jest zbyt delikatny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Całkiem przyjemna pomyłka To zależy gdzie jest pomyłka. Na metce, czy w opisie na stronie. Tak, czy inaczej kolega alabuz i tak chyba będzie zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Dotarło moje pierwsze zamówienie z SuSu. Poniżej załączam zdjęcie. Rozmiar 46, spodnie zdecydowanie do poszerzenia w pasie (jak duży jest zapas?) i skrócenia. Marynarka: szerokość ramion, na moje niedoświadczone oko, wydaje się być w porządku skrócenie rękawów o 1-2 cm? O jaką długość skracacie rękawy, aby odległość od guzików była "na akceptowalnym poziomie"? tył - plecy/rękawy - da się to poprawić w miarę łatwo? Czy zniwelowanie lekkiej fałdy poznańskiej jest na miarę umiejętności standardowych poprawek krawieckich czy wymaga jakichś większych umiejętności? A może wymienić na jakiś inny rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 To jest Napoli ? W mojej ocenie garnitur jest zbyt szeroki w klatce. Spodnie w kroku i z tyłu też się przedziwnie marszczą. Na pewno trzeba je poszerzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 To jest Napoli ? W mojej ocenie garnitur jest zbyt szeroki w klatce. Spodnie w kroku i z tyłu też się przedziwnie marszczą. Na pewno trzeba je poszerzać? Tak, to Napoli. W klatce wydaje się być akceptowalnie, rozmiar mniejszy zdecydowanie tworzyłby niżej "rozgwiazdę" - pytanie czy wymienić na mniejszy i poszerzać czy próbowąć dopasować ten rozmiar? Co do spodni to w pasie zdecydowanie wymagają poszerzenia w pasie, liczyłem na to, że ich poszerzenie zniweluje to coś co dzieje się z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 @Michał-91: niestety tylko Ci się tak wydaje. Napoli jest tanie, ale ma osobliwy obecnie krój - szeroko w ramionach i wąsko w talii (sylwetka super-V). Jak widać ramiona są ok, w talii jest nawet ciut zbyt ciasno ("boczki" na lędźwiach), a w klatce zbyt szeroko. Sugerowałbym spróbować z innym krojem - np. Lazio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Informacyjnie, wczoraj przyszła do mnie marynarka http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C928.html?vpid=C92811 opisana jako Wool/Hemp (wełna/konopia) Pytałem nawet na czacie SuSu o skład i również mi to potwierdził podając skład 51%wool/49%hemp. Na metce się trochę co innego: Okazało się, że źle przyszyta jest metka. Chińczyk musiał się pomylić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 @Michał-91: niestety tylko Ci się tak wydaje. Napoli jest tanie, ale ma osobliwy obecnie krój - szeroko w ramionach i wąsko w talii (sylwetka super-V). Jak widać ramiona są ok, w talii jest nawet ciut zbyt ciasno ("boszki" na lędźwiach), a w klatce zbyt szeroko. Sugerowałbym spróbować z innym krojem - np. Lazio. Ok, pewnie nie doczytałem odnośnie tych wymiarów - sugerujesz zamówić Lazio również w tym samym rozmiarze- 46? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 @Michał-91 - sprawdź wymiary tego Napoli i porównaj do Lazio - nowy powinien mieć przy tym rozmiarze ramion, więcej w talii i mniej w klatce. Nie wiem czy spasujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jak widzę ze strony to nie ma możliwości wymiany na inny krój? Ehh, wyjdzie przewalutowanie 3 razy w przypadku mojej karty w takim razie. Da radę krawiec w jednym miejscu zebrać a w drugim poszerzyć tak żeby w miarę to wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Można, można - tylko trzeba do nich napisać. Wiem, bo kilka dni temu sam tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 @Michał-91 - napisz może do obsługi klienta. Osobiście nigdy nie wymieniałem, bo udawało mi się trafić z rozmiarem - ale nikt do tej pory nie sygnalizował tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Przy moich pierwszych zamówieniach w kopercie był formularz zwrotu. Można było podać konkretny kod produktu, na który chce się wymienić ten zwracany. Ostatnio tego formularza nie było, więc może coś się pozmieniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi