michalm1969 Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Ile masz w ramionach i ile Ci wyszły te trzy wymiary w cm., które się podaje na stronie SS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlosliwymarcin Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Ile masz w ramionach i ile Ci wyszły te trzy wymiary w cm., które się podaje na stronie SS?według kolejności 180, 99, 89, 93 cm Na stronie ss podane jest : 46 44.4 105 92 61.7 77 82 19.8 48 45.4 109.2 96 62.6 78 86 20.3 hm jutro zmierzę się raz jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość poprostunazwista Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 [Proszę o usunięcie posta] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Ciasna, zbyt mocno ciągnie się przy guziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość poprostunazwista Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 [Proszę u usunięcie posta] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 ja bym to zrobił, zanim napisałbym to pytanie chyba w SS wymiana jest darmowa, więc nie ma co się zastanawiać ciekawe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość poprostunazwista Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 [Proszę o usunięcie posta] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 podszewka to 65% poliester, 35% bawełna, [...]I czar prysł :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Ostatecznie wymienię na standard 50. Marynarka leży bardzo ładnie w ramionach; problemem jest talia oraz lewy rękaw, wygląda na zbyt krótki (ciężko to dokładnie ocenić ze zdjęcia, ale ręce jak najbardziej mogą być różnej długości, ew. ramiona mogą być na różnej wysokości). Na plecach też dzieje się sporo. Większy rozmiar najprawdopodobniej popsuje dopasowanie w ramionach; oczywiście, jeśli zabawa z przesyłkami jest za darmo, warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Spróbuj zrobić więcej zdjęć w możliwie naturalnej postawie i dodaj zdjęcie z boku. Tak jak pisze mosze, ramiona są OK. Te dramaty które dzieją się z tyłu i przodu wyglądają na typowe objawy źle ustalonego balansu. Możliwości są dwie, albo nienaturalnie wyprostowałeś się do zdjęcia i spuszczenie powietrza załatwi sprawę albo to Twoja naturalna postawa i ciężko będzie z tą marynarką cokolwiek zrobić a zmiana na większy rozmiar da tylko tyle że ten problem nie będzie się aż tak rzucał w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość poprostunazwista Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 [Proszę o usunięcie posta] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Jesteś pewien, że podszewka ma aż 65% poli? Może patrzyłeś na metkę w spodniach. Zerknij na metkę w marynarce. SS w taniej linii (299 euro) wsadza chyba 100% Bemberg w marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Ta marynarka jest za mała: - za krótkie o dobre 2cm rękawy i za krótka - za wąska w biodrach do tego stopnia, że masz widoczne rozcięcia z tyłu i dolne skrzydła są zaciągane do tyłu (widać naprężenia z przodu) - rękaw też zdaje się słabo pracować - zbyt ściągnięta po bokach w klatce i za bardzo wytaliowana względem Twojej figury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Ta marynarka jest za mała: - za krótkie o dobre 2cm rękawy i za krótka Moje doświadczenia są takie, że SS robi za krótkie rękawy. Na szczęście to można poprawić i spokojnie da się je wydłużać o 1,5 cm. Reszta oczywiście do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Jeśli odpowiada Ci taka długość rękawów, to uważam, że na fotce wyglądają ok. Tym bardziej, że widać delikatne marszczenie na zgięciu rąk, ktore zapewne pozwala na rozprostowanie rękawów.marynarki i wydłużenie o ok 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Rękawy może i trochę za krótkie, ale na pewno nie sama marynarka. Caporegime, zwróć uwagę, że przykrywają mu pośladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Oczywiście, marynarka nie jest za krótka. Natomiast jest dopasowana na styk. Wygląda znacznie lepiej, niż na wczesniejszych zdjęciach. Jeśli się podoba i nie jest niewygodnie, no to noś. Swoją drogą, podoba mi się w ofercie SS zachęta do tego, aby w razie wątpliwości zamówić dwa rozmiary, a jeden odesłać, z podkreśleniem, że cała operacja związana z dodatkowym rozmiarem nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Swoją drogą, podoba mi się w ofercie SS zachęta do tego, aby w razie wątpliwości zamówić dwa rozmiary, a jeden odesłać, z podkreśleniem, że cała operacja związana z dodatkowym rozmiarem nic nie kosztuje. Nie licząc konieczności zapłacenia za drugi garnitur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość poprostunazwista Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 [Proszę o usunięcie posta] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Czy tylko mi ten ichni size advisor nie działa prawidłowo? Po wpisaniu moich wymiarów (176/110/100) wyskakuje mi za każdym razem taki komunikat: "Unfortunately we are unable to provide you with size advice based on the indicated body measurements. Please review your measurements and check our size table" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Ta marynarka jest za mała: - za krótkie o dobre 2cm rękawy i za krótka - za wąska w biodrach do tego stopnia, że masz widoczne rozcięcia z tyłu i dolne skrzydła są zaciągane do tyłu (widać naprężenia z przodu) - rękaw też zdaje się słabo pracować - zbyt ściągnięta po bokach w klatce i za bardzo wytaliowana względem Twojej figury Zgadzam się ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Gdzieś widziałem szal z kaszmiru, który był z wiskozy, więc wydaje mi się najlogiczniejsze na świecie, żeby Bemberg wykonywać z poliestru. Ale to były oszustwa, nie? SS chyba gra w otwarte karty. Ja miałem do czynienia z garniturami SS, których podszewką jest Bemberg, czyli chyba celuloza, a nie plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Zapomniałem wczoraj dopisać (to przez tą Białoruś), że na wiosnę wybieram się do Hamburga a tam zgodnie z info ze strony SS mają wkrótce otworzyć |sklep, mam nadzieję, że już będzie otwarty, mam zamiar zrobić zakupy "zegarkowe" ale i do nich bym wpadł. Też ostatnio myślałem, coby się na wiosnę nie wybrać do jednego ze sklepów SS. Może by tak jakaś kilkuosobowa większa wyprawa? Inwazja polaków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 @poprostunazwista napisales ze logiczne jest aby Bemberg wykonywac z poliestru, gdy tym czasem jest to produkt celulozowy z bawelny. Nikt nie mowil nic o Twojej metce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi