Hargin Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Śledź dedykowany SS wątek na styleforum.net - oni mają często najświeższe info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxford Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Przy zwrotach do SS oklejacie opakowanie taśmą pakową czy wystarczy założyć jeszcze raz te białe opaski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Taśma, opaski wyrzucam bo przy rozpakowaniu je rozcinam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Lazio 46 dotarł. Ale idzie już 48, ponieważ ten okazał się ciut za mały. Mam nadzieję, że SS się pospieszą ze zwrotem pieniędzy, bo w przeciwnym wypadku będę mógł się przerzucić na dietę gruzową Byłoby ok, gdybym nie musiał zapinać marynarki. Przez co pojawiają się dziwne zmarszczenia. Spodnie do lekkiego poszerzenia i skrócenia. Rękawy za to chyba są o 0,5-1cm za krótkie. Materiał pozytywnie mnie zaskoczył. Oczywiście nie jest tak formalny jak gładka wełna, ale mimo to prezentuje się w porządku. Z resztą oceńcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Wydaje mi się, że w Lazio 48 będzie ok Lazio 46 dotarł. Ale idzie już 48, ponieważ ten okazał się ciut za mały. Mówiłem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Jeszcze rozumiem, gdy ktoś np. mając rozmiar 58 chce się wcisnąć w 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Mówiłem? Mówiłeś, mówiłeś... i trzeba się było słuchać ale obawiałem się, że mimo wszystko okaże się za duży. Poza tym konsultant naciskał, że zdecydowanie 46 będzie najlepiej pasował. I się potwierdziło, że size advisor często za mały proponuje. Może pozostanie to jako nauka dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Oj, to nie reguła Mi advisor podpowiada zazwyczaj 50, a zdecydowanie lepiej leżą 48 (taki jest w zasadzie mój rozmiar), jedynie spodniom trzeba nieco w pasie pofolgować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Mówiłeś, mówiłeś... i trzeba się było słuchać ale obawiałem się, że mimo wszystko okaże się za duży. Poza tym konsultant naciskał, że zdecydowanie 46 będzie najlepiej pasował. I się potwierdziło, że size advisor często za mały proponuje. Może pozostanie to jako nauka dla potomnych Ze zdjęcia ciężko oszacować komfort (czy nie jest za ciasna), ale marynarka leży świetnie. Jeśli jest wygodna w klacie/barkach, to - po prostu - jest to właściwy rozmiar, ale zbyt mocno taliowany i ze zbyt krótkimi rękawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Jako jedyny garnitur na wiele okazji - uniwersalny polecicie bardziej: 1. http://eu.suitsupply.com/en/suits/livorno-blue-plain/P4292.html?start=2&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Classic-Livorno 2. http://eu.suitsupply.com/en/suits/livorno-blue-plain/P4291.html?start=34&cgid=Suits&prefv3=44%7C46&prefn1=color&prefn2=lineID&prefn3=size&prefv2=Purple%20Line%7CBlue%20Line&prefv1=Blue 3. http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P4260.html?vpid=P426004 Niestety chyba nr 1 w moim rozmiarze (46) jest już niedostępny a był moim faworytem (czy jest szansa, że wróci?). Może jakiś inny godny polecenia model? Moje wymiary - 179/95/81/83. Kupiłem w MD http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/garnitury/we%C5%82niana-marynarka-fil-%C3%A0-fil-c1403309p5644032.html?colorId=400&categoryNav=1403309ale wąskie klapy jak na zdjęciu są w rzeczywistości co nieco mnie zmartwiło i zastanawiam się nad zmianą na SS. Co o tym myślicie? I pytanie dotyczące płatności - czy płatności kartą płatniczą w euro są objęte prowizją w standardowych krajowych kontach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Trzeci odpada - jest z mieszanki wełna/len i według relacji użytkowników (@Hargin?) się gniecie. Osobiście bardziej podoba mi się jaśniejsze 'Livorno', ale ten ciemniejszy będzie bardziej uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 To moze ten http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-check/P4251.html?start=7&cgid=Suits&prefn1=basicDessinSuits&prefn2=styleFit&prefv2=Classic-Lazio&prefv1=Check Jest akurat w 46 rozmiarze Co do rozmiarówki SS, to ja akurat biorę najczęściej rozmiar wiekszy aniżeli wynika z tego co podpowiada ichni "size advisor" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Odnosiłem się wcześniej do mieszanki wełna/len/jedwab - ten się gniecie mocno. Wełna z lnem może być lepiej. Czysty len od Ormezzano gniecie się ładnie i trzyma fason w ciągu dnia noszenia. jeśli chodzi o dostępne "uniwersalne" w rozmiarze 46, to polecałbym: http://eu.suitsupply.com/en/suits/washington-navy-plain/P2778W.html?start=9&cgid=Suits&prefv3=Purple%20Line&prefv4=46&prefn1=basicDessinSuits&prefn2=color&prefn3=lineID&prefn4=size&prefv2=Blue&prefv1=Plain- trochę obniżona formalność, ale klasyczny kolor i czysta wełna http://eu.suitsupply.com/en/suits/livorno-blue-herringbone/P4290.html?start=1&cgid=Suits&prefv3=Blue%20Line&prefv4=46&prefn1=basicDessinSuits&prefn2=color&prefn3=lineID&prefn4=size&prefv2=Blue&prefv1=Plain- klasyczny krój i kolor, tkanina z fakturą w jodełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Zależy mi dość mocno aby był to granat względnie ciemny niebieski. Faktura materiału - gładka. Ze względu na moją budowę ciała optuję za jak najmocniejszym wyszczupleniem. Washington mam wrażenie że byłby zbyt obszerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Washington ma mocną konstrukcję klatki piersiowe i wąską talię. Moim zdaniem optymalnie należy mieć wyraźnie rozbudowaną klatkę piersiową, aby wpasować się w kształt marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Najbardziej taliowane jest lazio i właśnie washington - a co do kształtu sylwetki, to uważam, że ten model maskuje mniej rozbudowane klatki piersiowe (ma np. mocniej wypełnione ramiona, a zamknięte klapy uwydatniają optycznie część piersiową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 A jaki byście Panowie obstawiali odpowiednik fasonu Soho w garniturach jednorzędowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 @Vickson - a pod jakim względem? Jeśli chodzi o klapy, to chyba tylko washington half-lined, tyle, że on jest już w mocnym odwrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 @Vickson - a pod jakim względem? Jeśli chodzi o klapy, to chyba tylko washington half-lined, tyle, że on jest już w mocnym odwrocie. dlaczego? rozwiń proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 @TomiW01 - przyjrzyj się klapom "washingtonów" bez podszewki - są większe i krojone po łuku - w stosunku do prostej linii modeli z pełną podszewką. Było o tym szerzej na styleforum.net - warto zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 @Hargin chodziło mi tu raczej o długość marynarki i taliowanie. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 @Vickson - to najlepiej porównać wymiary różnych marynarek z tabeli - podają rozmiar w talii i długość całkowitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Posiada być może ktoś ten garnitur http://eu.suitsupply.com/en/suits/soho-light-grey-plain/P3579.html?vpid=P357903 Chodzi mi o kolor. Czy jest on typowo szary, czy ma beżową poświatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 @Aron - tego modelu nie, ale tkanina jest ta sama co pokazywana przez Blekita jednorzędowa Havana (ja chyba też wklejałem jakiś zestaw w CMDNS). Kolor szary, bez poświaty beżowej. Jeden ton ciemniejszy jak na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Ja go mam. Ma wyraźnie beżową poświatę. Z tych, które zakupiłem w SS, ten najbardziej "rozjeżdża się" kolorystycznie w relacji foto/real Mimo to jest bardzo ładny, delikatny i w beżu swym nienachalny polecam!Jeśli szukasz głębszej szarości, lepszy będzie ten drugi szary (ciemniejszy) model Soho, niestety w przetrzebionej już rozmiarówce....@HarginTo chyba jednak nie jest ten sam materiał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi