laleczka Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 @SzymoneS Marynarki SuitSupply mają wszyte dodatkowe kilka cm w rękawie, z przedłużeniem nie będzie żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymoneS Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 @laleczka To wiem, chciałbym wiedzieć na ile efekt końcowy będzie zadowalający tzn. czy nie będzie śladu po pierwszym mankiecie i czy wizualnie to jakkolwiek zagra (odległość między wydłużonym mankietem, a guzikami, które z tego co wiem są przeszyte). Ewentualnie czy nie kupić większego rozmiaru z dłuższymi rękawami i później go taliować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Przyznajcie się, kto się skusił na Solaro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 18 minut temu, Marcin_L napisał: Przyznajcie się, kto się skusił na Solaro? Ja, będzie w środę. Cena akurat taka, ile mam punktów reputacji😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Ja odpuściłem, ale łapa mnie świerzbiła, coby kliknąć :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 To ten bawełniany czy nie potrafię szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 3 minuty temu, Xune napisał: To ten bawełniany czy nie potrafię szukać? Tak, na zdjęciu wydaje się bardzo jasny, zobaczymy jaki kolor ma na żywo. Krój i marynarki i spodni wydaje się interesujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emarcins Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 W dniu 20.05.2019 o 18:06, phantom napisał: Tak, na zdjęciu wydaje się bardzo jasny, zobaczymy jaki kolor ma na żywo. Krój i marynarki i spodni wydaje się interesujący. Widziałem go na żywo. W rzeczywistości kolor jest typowy dla solaro, na zdjęciach w sieci trochę rozjaśniony. Wystawili go w oknie wystawowym, a że dzień był słoneczny to faktycznie wpadał troszeczkę momentami w czerwień. Z kolei obok niego dali piękny lniany dwurzędowiec w letnim kolorze, który na stronie wpada bardziej w rudy. Zarówno solaro jak i wspomniany dwurzędowiec mają spodnie na guziki i regulatory, niestety nie było mojego rozmiaru w sklepie więc odnośnie dopasowania się nie wypowiem. Kończąc jednak chcę zapytać, czy nie macie wrażenia, że znowu grzebali przy rozmiarówce zniżając ją? Wszystkie moje marynarki z poprzednich lat były w rozmiarze 52 i nadal są komfortowe, natomiast w aktualne 52 (głównie w Havanach) nie mogę się dopiąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Na SF pojawiła się informacja, że od tego sezonu Suitsupply zmieniło rozmiarówkę. Teraz większość klientów powinna iść jeden rozmiar w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 Na razie jest bez zmian, przynajmniej w sklepie - sprawdziłem dwa garnitury z bieżącej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 23 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2019 2 godziny temu, emarcins napisał: Widziałem go na żywo. W rzeczywistości kolor jest typowy dla solaro, na zdjęciach w sieci trochę rozjaśniony. Wystawili go w oknie wystawowym, a że dzień był słoneczny to faktycznie wpadał troszeczkę momentami w czerwień. Z kolei obok niego dali piękny lniany dwurzędowiec w letnim kolorze, który na stronie wpada bardziej w rudy. Zarówno solaro jak i wspomniany dwurzędowiec mają spodnie na guziki i regulatory, niestety nie było mojego rozmiaru w sklepie więc odnośnie dopasowania się nie wypowiem. Kończąc jednak chcę zapytać, czy nie macie wrażenia, że znowu grzebali przy rozmiarówce zniżając ją? Wszystkie moje marynarki z poprzednich lat były w rozmiarze 52 i nadal są komfortowe, natomiast w aktualne 52 (głównie w Havanach) nie mogę się dopiąć. Solaro przyszedł wczoraj. Jak zwykle w nienagannym stanie, efektywnie złożony i zapakowany. Nowością jest gąbka na wieszaku, nie wiem właściwie po co. Materiał to solidna bawełna, na pewno nie jest lejący jak wełna Drago od Romana i nie ma aż tak widocznych czerwonych refleksów, jak w wełnie Solaro - czułem się w niej jakbym był oblany krwią. Z daleka bawełna od SuSu jest typowo jednolicie bezowa, natomiast z bliska i w słońcu mieni się na bordowo i jest widoczna faktura (jodelka). Jakość garnituru jest bardzo dobra - dostajemy dużo cech z droższych linii (marszczenie rękawów, rogowe guziki, regulatory, rozporek na guziki z dodatkowym zapięciem oraz 2 zakładki). Klapy szerokie, ale nie cyrkowe. Rozmiarówka: marynarka jest rzeczywiście ciaśniejsza (wypuszczę po bokach 2 cm łącznie), co zauważyłem również w lnianym garniturze w paski z tego sezonu. Twierdzenie natomiast, ze trzeba iść w górę ze swoim rozmiarem jest przesadzone, ponieważ ramiona, długość marynarki, obwód spodni, nogawka dołem są bez zmian. Innymi słowy, nosze 50 i nie zamieniłbym na 52. Garnitur u krawcowej, pokaże jak odbiorę. Pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 Mam pytanie czy pisząc meila do suitsupply mam to robić w języku polskim czy angielskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biggy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 Inglisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 10 godzin temu, Biggy napisał: Inglisz Bzdura .Oczywiście, że w polskim języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biggy Napisano 29 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2019 Tuzin zakupów i zawsze pisałem inglisz, święcie przekonany, że polisz jest nieobsługiwany. Dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Serdeczna prośba o poradę w wyborze rozmiarówki. Rozważam następujący model Lazio: https://eu.suitsupply.com/pl/classic_suits/lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=classic_suits&from=suits_overview&pdp=true Moje wymiary to 193/102(klatka)/92(pas)/102(biodra). Z uwagi na wzrost rozważam rozmiarówkę long. Zgodnie z tabelą 102 jest najbliżej moich wymiarów, aczkolwiek mam wątpliwości czy nie będzie trochę za wąska w klatce. Z drugiej strony FitFinder proponuje 98. Co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Na Twoim miejscu zamówiłbym obydwa rozmiary i zostawił ten, który leży lepiej. Jeśli jednak masz środki na zamówienie tylko jednego rozmiaru - brałbym 98. Marynarka ma w klatce 110 cm, co powinno wystarczyć na Twój obwód. Sam noszę rozmiar 50 przy podobnym obwodzie w klatce i jest ok. 52 są zdecydowanie za szerokie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Dwa rozmiary, tj. 98 i 102? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 Dwa rozmiary, tj. 98 i 102? Tak, przy podobnym obwodzie w klatce noszę 98, wzrost 187, przy okazji zobaczysz czy długość dobra. Bardzo szybko oddają kasę po zwrocie. Transport bezpłatny.Spodnie niestety są dość wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Solaro przyszedł wczoraj. Jak zwykle w nienagannym stanie, efektywnie złożony i zapakowany. Nowością jest gąbka na wieszaku, nie wiem właściwie po co. Materiał to solidna bawełna, na pewno nie jest lejący jak wełna Drago od Romana i nie ma aż tak widocznych czerwonych refleksów, jak w wełnie Solaro - czułem się w niej jakbym był oblany krwią. Z daleka bawełna od SuSu jest typowo jednolicie bezowa, natomiast z bliska i w słońcu mieni się na bordowo i jest widoczna faktura (jodelka). Jakość garnituru jest bardzo dobra - dostajemy dużo cech z droższych linii (marszczenie rękawów, rogowe guziki, regulatory, rozporek na guziki z dodatkowym zapięciem oraz 2 zakładki). Klapy szerokie, ale nie cyrkowe. Rozmiarówka: marynarka jest rzeczywiście ciaśniejsza (wypuszczę po bokach 2 cm łącznie), co zauważyłem również w lnianym garniturze w paski z tego sezonu. Twierdzenie natomiast, ze trzeba iść w górę ze swoim rozmiarem jest przesadzone, ponieważ ramiona, długość marynarki, obwód spodni, nogawka dołem są bez zmian. Innymi słowy, nosze 50 i nie zamieniłbym na 52. Garnitur u krawcowej, pokaże jak odbiorę. Pozdrawiam. Pochwalisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 32 minuty temu, michau napisał: Pochwalisz się? Jak najbardziej. Garnitur pakuję na konferencję w przyszłym tygodniu - na pewno go pokażę. Po standardowych poprawkach wygląda świetnie 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Super.Ciekawy jestem czy bawełniane solaro daje radę w taką pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 48 minut temu, michau napisał: Super. Ciekawy jestem czy bawełniane solaro daje radę w taką pogodę. Ja tez😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 7 Czerwiec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2019 Jest pięknie: 10 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pryczu Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Brescia właśnie doszła, zamówiłem dwa rozmiary 98 i 102. Poniżej zamieszczam przymiarkowe zdjęcia z serdeczną prośbą o porady odnośnie poprawek. Zdjęcia obrazują marynarkę tylko w rozmiarze 98, 102 okazała się nieco za szeroka w klatce. Co mnie się najbardziej rzuca w oczy to za krótkie rękawy. Pytanie, czy da się je wystarczająco przedłużyć? Z kolei co do spodni to 98 są nieco za ciasne w pasie, lepiej pod tym względem pasują 102 (na ostatnim zdjęciu). Obie pary moim zdaniem do skrócenia, 102 oczywiście jeszcze dłuższe i wyraźnie szersze. Czy można trochę "poluzować" spodnie w pasie, czy lepiej trochę zwęzić większy rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi