50groszy Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Czy mógłby ktoś coś powiedzieć o tej marynarce http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-brązowy-gładki/C949.html?cgid=Jackets Wie,że ktoś ją chyba już tutaj na forum pokazywał. Uniwersalność,kolor,jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Ja posiadam tą marynarkę. Uniwersalność - głównie noszę ją do jeansów, do chino też się fajnie zgrywa, szczególnie do granatowych i beżowych, lniane też jak najbardziej. Do wełny i spodni w kant raczej bym jej nie założył. Kolor - taki jak na moim zdjęciu, taki zimny kolor brązu. Na lato chyba lepszy byłbył cieplejszy odcień, szczególnie jeżeli zamierzasz w niech chodzić tylko w upalne lato. Jakość - tkanina się oczywiście gniecie, szczególnie na plecach i rękawach, ale w normie. Poza tym wszystko w porządku. Podsumowując: z marynarki jestem zadowolony, może nie jest moją ulubioną, ale noszę ją stosunkowo często. Jeżeli masz konkretne pytania to napisz PW. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Panowie, Potrzebuje porady w kwestii wyboru rozmiaru. Zastanawiam sie b.powaznie nad zakupem tej marynarki w kroju Washington: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-niebieski-gładki/P4878.html Moje wymiary to: - 48cm w barkach - 90cm w klatce - 80 cm w pasie - 60cm rekawa Rozumiem, ze w tym przypadku powinienem wziac rozmiar 52, a potem go wytaliowac w pasie i skrocic rekawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Panowie, Potrzebuje porady w kwestii wyboru rozmiaru. Zastanawiam sie b.powaznie nad zakupem tej marynarki w kroju Washington: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-niebieski-gładki/P4878.html Moje wymiary to: - 48cm w barkach - 90cm w klatce - 80 cm w pasie - 60cm rekawa Rozumiem, ze w tym przypadku powinienem wziac rozmiar 52, a potem go wytaliowac w pasie i skrocic rekawy? Czy w marynarkach innych producentów też masz problem z barkami? Wydają mi się z tego co mówisz nieproporcjonalnie szerokie (może źle mierzysz?). Przy tych wymiarach polecałbym rozmiar 44 albo 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 17 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2016 Przy 90 w klatce, jeżeli weźmiesz 52 to będziesz mógł pod pachą Uzi nosić. Będzie skrajnie za duża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 13 godzin temu, MateuszT. napisał: Czy w marynarkach innych producentów też masz problem z barkami? Wydają mi się z tego co mówisz nieproporcjonalnie szerokie (może źle mierzysz?). Przy tych wymiarach polecałbym rozmiar 44 albo 46. Generalnie mam już model havana i rozmiar 50 jest dobry w barkach. aktywnie ćwiczę siłowo, wiec moja sylwetka jest mocno trójkątna - większa klatka i plecy, węższa talia 12 godzin temu, Blondas napisał: Przy 90 w klatce, jeżeli weźmiesz 52 to będziesz mógł pod pachą Uzi nosić. Będzie skrajnie za duża. Tylko ze mam już havane w rozmiarze 50 i jest idealna w barkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 34 minuty temu, Anachronis napisał: Generalnie mam już model havana i rozmiar 50 jest dobry w barkach. aktywnie ćwiczę siłowo, wiec moja sylwetka jest mocno trójkątna - większa klatka i plecy, węższa talia Tylko ze mam już havane w rozmiarze 50 i jest idealna w barkach Na pewno masz 90 w klatce? Ja również ćwiczę siłowo, mam ponad 100 cm w klatce przy zbliżonym pasie do Twojego (82 cm) i rozmiar Havana 48 jest dla mnie idealny. Przy rozmiarze 50 i klatce 90 cm i pasie 80 cm miałbyś marynarkę tak lekko licząc 15 cm za dużą w klatce i z 10 cm za dużą w pasie - wisiałaby jak worek. Jeżeli rozmiar 50 leży na Tobie względnie dobrze to prawdopodobnie coś bardzo źle mierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 44 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Na pewno masz 90 w klatce? Ja również ćwiczę siłowo, mam ponad 100 cm w klatce przy zbliżonym pasie do Twojego (82 cm) i rozmiar Havana 48 jest dla mnie idealny. Przy rozmiarze 50 i klatce 90 cm i pasie 80 cm miałbyś marynarkę tak lekko licząc 15 cm za dużą w klatce i z 10 cm za dużą w pasie - wisiałaby jak worek. Jeżeli rozmiar 50 leży na Tobie względnie dobrze to prawdopodobnie coś bardzo źle mierzysz. Moze faktycznie źle coś mierze. Te zdjęcia na stronie ss średnio pokazują, w których miejscach mam przykładać metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 Anachronis, dla Ciebie raczej r. 46 lub 48. Ja luźno zakładam 44 i wciskam się w 42 a mam 43 cm w barkach i parę cm mniej w klatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 13 godzin temu, KIERMAN napisał: Anachronis, dla Ciebie raczej r. 46 lub 48. Ja luźno zakładam 44 i wciskam się w 42 a mam 43 cm w barkach i parę cm mniej w klatce. A w jaki sposob mierzysz szerokość barków? Jakie punkty odniesienia wykorzystujesz do pomiarów? W taki sposob? .. czy w taki? Ten pierwszy sposob oddaje realna szerokosc barkow, a ten drugi szerokosc materialu bardziej. U mnie jest głownie problem pleców- 'mięśnie najszersze i tzw motyle ograniczają mi zakres ruchów w marynarkach zbyt wąskich w barkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Mierzę tym drugim sposobem, ale nieco wyżej. Jeśli masz faktycznie 90 cm w klatce, to jestem zdziwiony, bo dla kogoś kto ćwiczy 90 cm to raczej mało, chyba że ćwiczysz od tygodnia. Przy rozmiarze 50 masz 20 cm luzu w klatce, to trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Widzę, że dyskusja o proporcjach ciała i dopasowaniu do nich ubrań wraca co jaki czas na forum. Od siebie dodam, że przy 90 cm w klatce i 80 cm w pasie ostatnio zamawiałem dwie marynarki Havana w rozmiarze 48. Jest mi zdecydowanie wygodniej niż w rozmiarze 46, przede wszystkim w barkach. Górny guzik jest niżej i również w tej okolicy marynarka jest wygodniejsza. Znaczenie może mieć też fakt, że ostatnia kolekcja letnia miała zaburzone rozmiary i marynarki były mniejsze niż zazwyczaj. Jednak przy grubszych materiałach też będę wybierał rozmiar 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Widzę, że dyskusja o proporcjach ciała i dopasowaniu do nich ubrań wraca co jaki czas na forum. Od siebie dodam, że przy 90 cm w klatce i 80 cm w pasie ostatnio zamawiałem dwie marynarki Havana w rozmiarze 48. Jest mi zdecydowanie wygodniej niż w rozmiarze 46, przede wszystkim w barkach. Górny guzik jest niżej i również w tej okolicy marynarka jest wygodniejsza. Znaczenie może mieć też fakt, że ostatnia kolekcja letnia miała zaburzone rozmiary i marynarki były mniejsze niż zazwyczaj. Jednak przy grubszych materiałach też będę wybierał rozmiar 48. Powiem szczerze, że jestem trochę zdziwiony tym wyborem rozmiaru - ale to może potwierdzać tezę, że same wymiary nie świadczą o wszystkim, liczy się sylwetka. Ja mam równo 88 cm w klatce i 74 cm w najwęższym punkcie korpusu (wydaje mi się, że to gra większą rolę niż pas). Przy tych wymiarach Hudson w rozmiarze 44 zostawia odrobinę luzu w klatce, w rozmiarze 42 leżałby lepiej (nie licząc bioder, szlice się rozchodzą przy mojej sylwetce). Havana leżała na mnie bardzo podobnie. Przymierzałem jeszcze Soho, w tym wypadku jednak 44 leżało lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Miał ktoś do czynienia z pomyłką w wysyłce danego produktu? Mi właśnie przyszła jort w granacie a chciałem i też taka zamówiłem w kolorze niebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Sprawdź numer referencyjny na metce i na fakturze/rachunku - może się okazać, że pomyłka jest nastronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 23 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2016 Wiadomo coś, czy wrócą dwurzędówki do oferty SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2016 Ostatnio wrzucają w trakcie sezonu. Trzeba pilnować oferty, bo szybko znikają rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 23 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2016 A kiedy pojawiała się kolekcja jort? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 23 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2016 Dotarl do mnie 44 Washington. Niestety jest zdecydowanie zbyt waski w plecach i rekawach (nie moge zgiac w nim rak), a spodnie sa zbyt ciasne. W talii jest doskonaly. Planuje wziac 48 i bede musial sie liczyc z poprawkami. Na stronie SS nie moge zamowic kuriera z poziomu strony i kaza mi zamowic go samodzielnie na stronie ups. Rozumiem, ze zwrot dokonuje sie wylacznie na podstawie dostarczonej przesylki i zaznaczenia prosby o zwrot gdzies? Mam po prostu zaplanowac odbior? https://wwwapps.ups.com/pickup/schedule?loc=pl_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 23 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2016 2 godziny temu, Anachronis napisał: Dotarl do mnie 44 Washington. Niestety jest zdecydowanie zbyt waski w plecach i rekawach (nie moge zgiac w nim rak), a spodnie sa zbyt ciasne. W talii jest doskonaly. Planuje wziac 48 i bede musial sie liczyc z poprawkami. Na stronie SS nie moge zamowic kuriera z poziomu strony i kaza mi zamowic go samodzielnie na stronie ups. Rozumiem, ze zwrot dokonuje sie wylacznie na podstawie dostarczonej przesylki i zaznaczenia prosby o zwrot gdzies? Mam po prostu zaplanowac odbior? https://wwwapps.ups.com/pickup/schedule?loc=pl_PL Procedura zwrotu polega tylko na zamówieniu kuriera, dla twojej paczki zwrotnej. Ewentualnie na swoim koncie rejestrujesz zwrot klikając zwracam ale to nie jest konieczne. Reasumując naklejasz etykietę zwrotną dzwonisz po kuriera dajesz mu tą paczkę a on już z nią zrobi co należy. Po około tygodniu kasa jest na koncie. "Lata" praktyki zwłaszcza w tej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 24 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2016 17 godzin temu, 50groszy napisał: Procedura zwrotu polega tylko na zamówieniu kuriera, dla twojej paczki zwrotnej. Ewentualnie na swoim koncie rejestrujesz zwrot klikając zwracam ale to nie jest konieczne. Reasumując naklejasz etykietę zwrotną dzwonisz po kuriera dajesz mu tą paczkę a on już z nią zrobi co należy. Po około tygodniu kasa jest na koncie. "Lata" praktyki zwłaszcza w tej kolekcji Ok, juz zamowilem, dzieki :). A w jaki sposob mam napisac, ze chce wymiane na wiekszy rozmiar? W opakowaniu nie ma zadnego formularza zwrotowego. Swoja droga, zastanawiam sie, czy jest sens. Marynarka w talii lezy swietnie, w barkach niby w miare ok, ale ze wzgledu na szersze plecy nie mam w niej zadnej mobilnosci. Jesli teraz zamowie 48, to bedzie do taliowania w pasie i w klatce, pewnie do skracania rekawow, a spodnie tez pewnie trzeba bedzie troche zwezac. Nie wiem czy jest sens wkladac 300-400(?)zl w przerobki zamiast kupic gotowca w jakims np BytomiU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 24 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2016 4 minuty temu, Anachronis napisał: Ok, juz zamowilem, dzieki :). A w jaki sposob mam napisac, ze chce wymiane na wiekszy rozmiar? W opakowaniu nie ma zadnego formularza zwrotowego. Na stronie masz opcje zwrotu lub wymiany. Jeśli wymiana to klikasz wymiana i podajesz jaki rozmiar. Rejestruję się wymiana, wysyłasz paczkę a oni Ci wysyłają drugą jak im zwrotna przyjdzie. Oczywiście nie ma możliwości wymiany na zupełnie inny produkt . Wtedy trzeba zwrócić i zamówić ponownie co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 24 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2016 2 minuty temu, 50groszy napisał: Na stronie masz opcje zwrotu lub wymiany. Jeśli wymiana to klikasz wymiana i podajesz jaki rozmiar. Rejestruję się wymiana, wysyłasz paczkę a oni Ci wysyłają drugą jak im zwrotna przyjdzie. Oczywiście nie ma możliwości wymiany na zupełnie inny produkt . Wtedy trzeba zwrócić i zamówić ponownie co chcesz Niestety na stronie formularz nie dziala. Wyswietla mi blad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 24 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2016 Kiedyś też miałem problem z tym formularzem. Napisałem mailowo by zarejestrowali zwrot( w moim przypadku) lub wymianę . Po czym w moim koncie pojawiło się nowe zamówienie oczekujące do wysłania (do czasu zwrotu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 24 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2016 Dzieki, zaraz napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi