atver Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Od czasu przyjścia do mnie Lazio w rozmiarze 102 zamówiłem testowo również 52 w jaśniejszym kolorze. Chciałbym prosić o Waszą ocenę, który rozmiar pasuje lepiej i na ile ten lepszy rozmiar da się poprawić,aby leżał przyzwoicie. Na wszystkich zdjęciach po lewej stronie mam na sobie granatowy Lazio 102, a po prawej niebieski Lazio 52. W przypadku 102 mam podwinięte do wewnątrz spodni nogawki. Według moich odczuć spodnie są na styk w obu rozmiarach, poza oczywiście długością nogawek. Jestem zadowolony z ułożenia marynarki w ramionach i z tego, jak układa się jej przód. Co do długości marynarki, w 102 rękaw jest wyraźnie za długi, ale skrócenie od dołu o zafastrygowany fragment 2 cm powinno być wystarczające. Ponadto, 52 wydaje mi się mieć nieco za krótką marynarkę i przez to niepotrzebnie wyższą pozycję jej górnego guzika. Najbardziej mnie martwi układanie się pleców, ale nie wiem, czy da się je poprawić i tym samym, czy warto zachować garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petersonka Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Koledzy, zgodnie z Waszymi sugestiami wymieniłem Lazio 42 (zdjęcia: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1566-suit-supply/page-164#entry216109) na rozmiar 44. Czuję się całkiem komfortowo, nic mnie już tak nie opina jak w rozmiarze 42. Proszę o uwagi co zanieść do poprawek. (Nogawki do skrócenia, ale czy coś jeszcze?). Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Marynarka naprawdę fajnie leży - nic bym w niej nie zmieniał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Plecy szczególnie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Żeby zwieńczyć te nasze teoretyczne dociekania konkretem, zadam pytanie ich obsłudze klienta i odpowiedzią na pewno się podzielę. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Wracam z odpowiedzią Suitsupply. A właściwie z połową odpowiedzi... Czas oczekiwania na odpowiedź zdecydowanie zadowalający : mniej więcej pół soboty. Odpowiedź miła i dość obszerna ale nie do końca na temat. Mianowicie prócz pytania, który model mnie interesuje i oferowanej pomocy w doborze rozmiaru, doradzono mi zamówienie wybranego modelu z oferty standardowej, które można bezpłatnie zwracać i wymieniać. Co ma pomóc mi wybrać dokładnie model i rozmiar, który będzie mi odpowiadał, przed zamówieniem z opcji "Zaprojektuj..." W całym tekście nigdzie nie ma sformułowania wprost, że nie można zwracać, ani też że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Rozmiar rozmiarem, a problem z doborem tkaniny przez konfigurator pozostaje (przy tak lichej ilości informacji o cechach materiału, a także nieuchwytnym/nieopisanym jego odbiorze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Czy spodnie suitsupply są naprawdę takie wąskie w udach? Chcialem kupić garnitur Havana i o ile marynarka w rozmiarze 44 po wytaliowaniu powinna być na mnie idalna to patrząc w rozmiarówkę musiałbym zakupić spodnie w rozmiarze 50 i zwęzić je w pasie o 14cm! (mam 97cm w klatce, 76cm w pasie, 57cm w udzie) 14cm to nie jest za dużo do zwężenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugaslongas Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Rozmiar rozmiarem, a problem z doborem tkaniny przez konfigurator pozostaje (przy tak lichej ilości informacji o cechach materiału, a także nieuchwytnym/nieopisanym jego odbiorze).Dokładnie. Dostępne zdjęcia tkanin i komputerowe wizualizacje modelu w danej tkaninie to za mało, żeby wyrobić sobie zdanie. Do tego dochodzi znane z forum "falowanie" rozmiaru. To łącznie z informacją, że zwroty są conajmniej trudne, jeśli w ogóle możliwe, sprawia że opcja "Zaprojektuj..." nie jest tak atrakcyjna, jakby się wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 W NYC sklep SS ma odźwiernego ubranego w szary garnitur w bardzo ładną niebieską kratę window pane. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Kto wie... kiedyś może nawet zostanie kasjerem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielkiK Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Czy spodnie suitsupply są naprawdę takie wąskie w udach? Chcialem kupić garnitur Havana i o ile marynarka w rozmiarze 44 po wytaliowaniu powinna być na mnie idalna to patrząc w rozmiarówkę musiałbym zakupić spodnie w rozmiarze 50 i zwęzić je w pasie o 14cm! (mam 97cm w klatce, 76cm w pasie, 57cm w udzie) 14cm to nie jest za dużo do zwężenia? Z mojego doświadczenia wynika że w rzeczywistości są nieco szersze niż to wynika z rozmiarówki. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Właśnie odebrałem swoje pierwsze zamówienie z SuSu. Tradycyjnie dla tego tematu poproszę o kilka porad odnośnie dopasowania. Póki co nie rozpruwałem fastryg, więc sądzę że plecy się nieco wygładzą. Marynarka ma trochę luzu, nie opina ciasno. Spodnie za to są mocno dopasowane, natomiast z tego co widziałem jest zapas materiału na popuszczenie - i to całkiem spory. Nie mylę się prawda? Mam wrażenie że fałdowanie nogawek jest spowodowane mocnym dopasowaniem i za długimi nogawkami. Na pewno same nogawki trzeba skrócić i wypuścić u krawca materiał by poluzować spodnie. Jakieś jeszcze poprawki rzucają się w oko? Rozmiar 46, Madison. Dodam że moja sylwetka jest bardzo mało kompatybilna z RTW, ale póki co na bespoke nie mogę sobie pozwolić. Liczę się z poprawkami. Zdjęcia chyba są nieco od dołu zrobione. Album zdjęć: http://imgur.com/a/xFTN6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 ładny model i wygląda nienajgorzej na Tobie - spodnie musisz sam dopasować, bo na zdjęciu z marynarką widać niewiele. Plecy na wysokości lędźwi mogłyby leżeć lepiej, ale ja bym nie kombinował. Ewentualnie rękaw do skrócenia o 0,5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Nieźle leży, ale te fałdy wyglądają niepokojąco. Marynarka jest faktycznie tak wysoko zabudowana, czy tak to tylko wyszło na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Moim skromnym zdaniem to niestety przykład źle dobranego kroju do sylwetki, nie służą ci tak szerokie klapy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 zdjęcie jest ewidentnie zrobione pod kątem z dołu - Madison nie ma bardzo wysoko umiejscowionych guzików. W mojej ocenie wszystko w normie, a wielkości klap w tym modelu będę bronił jak niepodległości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Nie mówię że Madison ma za szerokie klapy, w mojej ocenie średnio pasuje do sylwetki p. Xune. Możliwe też że po prostu nie podoba mi się zestawienie kroju i materiału. W każdym bądź razie ja na miejscu Xune odesłałbym ten garnitur i poszedł w bardziej klasyczny krój na moje oko - Lazio, jak ma być z bajerem to Washington. Nie każdemu we wszystkim dobrze. W ocenie na pewno pomogło by też zdjęcie z większej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 @Michal83: nie bardzo rozumiem Twoje zastrzeżenia - nie pasuje do sylwetki bo? poszerza, skraca, czyni dziwnym lub krzywym. To nie konkurs jazdy figurowej na lodzie Nie wiem w jakim zakresie można się przyczepić do kroju lub materiału? Co nie pasuje? Zbyt niebieski? dwurzędowy? 6x2? Chciałbym zrozumieć. I czemu doradzasz bardziej klasyczne kroje? Ja mam wszystkie kroje z Purple Line i wszystkie lubię, a krój, kolor, fakturę, rodzaj tkaniny, gramaturę, deseń dobieram do własnego humoru, okazji czy pogody. Jeśli kolega @VanOrlock wybrał dwurzędowy garnitur, to może po prostu miał taki kaprys i ... i już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 [...]średnio pasuje do sylwetki p. VonOrlocka. [...] na miejscu VonOrlocka [...] [...]kolega @VanOrlock wybrał dwurzędowy garnitur[...] Echem. Gwoli ścisłości, to o kolegę Xune chodzi, ja tu tylko sprzątam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 W mojej ocenie: 1. opadające ramiona - w dodatku nierównomiernie 2. płaska klatka Doradzam Lazio i Washington ponieważ mają więcej wypełnienia w ramionach, to pomoże je podnieść. Na zdjęciu wygląda to tak, że jakby dorzucić krawat z jakimś konkretnym węzłem to koszuli w ogóle nie będzie widać. Skoro wszystkie kroje na tobie świetnie leżą musisz mieć bardzo dobrą - modelową wręcz sylwetkę. Nie wszyscy są tak dobrze zbudowani i niestety nie mogą sobie pozwolić na dobieranie deseni/kroju do humoru. Kolega zapytał o opinię, opinią się podzieliłem - nic mi do jego kaprysów. W mojej subiektywnej ocenie ten garnitur na tym zdjęciu, na koledze Xune wygląda źle. PS Co do skracania rękawów to moim zdaniem są ok. Koszula ma za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 (edytowane) W mojej ocenie: 1. opadające ramiona - w dodatku nierównomiernie 2. płaska klatka Doradzam Lazio i Washington ponieważ mają więcej wypełnienia w ramionach, to pomoże je podnieść. Na zdjęciu wygląda to tak, że jakby dorzucić krawat z jakimś konkretnym węzłem to koszuli w ogóle nie będzie widać. Skoro wszystkie kroje na tobie świetnie leżą musisz mieć bardzo dobrą - modelową wręcz sylwetkę. Nie wszyscy są tak dobrze zbudowani i niestety nie mogą sobie pozwolić na dobieranie deseni/kroju do humoru. Kolega zapytał o opinię, opinią się podzieliłem - nic mi do jego kaprysów. W mojej subiektywnej ocenie ten garnitur na tym zdjęciu, na koledze Xune wygląda źle. PS Co do skracania rękawów to moim zdaniem są ok. Koszula ma za krótkie. Spotkałem się z opinią, że jeśli ktoś ma szerokie ramiona i/albo rozbudowane mięśnie ramion (boki ramion "wystają" nie wiem jak to lepiej opisać) to powinien celować np w model wahington, ze względu na wypełnienie właśnie, które powoduje, że sylwetka lepiej wygląda. Druga opinia - szerokie klapy pasują do osób z szerokimi ramionami - jeśli masz wąskie - kupuj wąskie klapy. Z Twojej wypowiedzi wynika, że kolega mimo wąskich ramion powinien kupić model washington. Co do szerokich klap u Pana ze zdjęcia - tu się chyba zgadzam, że do tak wątłej postury mi to nie gra. Do tego te rękawy jakoś podejrzanie luźno wiszą. Edyta: Szczególnie na trzecim zdjęciu, tym od tyłu, wygląda jakby marynarka była zbyt duża?zbyt szeroka?Ale niech autor nie bierze mojej opinii pod uwagę, ja tylko zwracam uwagę bardziej doświadczonych kolegów Edytowane 7 Czerwiec 2016 przez Jamjest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Spotkałem się z opinią, że jeśli ktoś ma szerokie ramiona i/albo rozbudowane mięśnie ramion (boki ramion "wystają" nie wiem jak to lepiej opisać) to powinien celować np w model wahington, ze względu na wypełnienie właśnie, które powoduje, że sylwetka lepiej wygląda. Druga opinia - szerokie klapy pasują do osób z szerokimi ramionami - jeśli masz wąskie - kupuj wąskie klapy. Z Twojej wypowiedzi wynika, że kolega mimo wąskich ramion powinien kupić model washington. Co do szerokich klap u Pana ze zdjęcia - tu się chyba zgadzam, że do tak wątłej postury mi to nie gra. Do tego te rękawy jakoś podejrzanie luźno wiszą. Edyta: Szczególnie na trzecim zdjęciu, tym od tyłu, wygląda jakby marynarka była zbyt duża?zbyt szeroka?Ale niech autor nie bierze mojej opinii pod uwagę, ja tylko zwracam uwagę bardziej doświadczonych kolegów Piszesz o mięśniach deltoidalnych, według mnie przy rozbudowanych mięśniach deltoidalnych najlepiej wygląda neapolitańskie wszycie rękawów. Wypełnienie w ramionach na rozbudowanych ramionach i barkach skraca szyję (często również mocno rozbudowaną - już optycznie skróconą) i wygląda niekorzystnie. W przypadku kolegi Xune przy przeróbce marynarki krawiec wypełnieniem powinien skorygować nierówne ramiona, na jednym ramieniu więcej wypełnienia na drugim mniej. Szerokość ramion a klapy, to już chyba indywidualna sprawa - co się komu podoba. Ja nie zwracałbym uwagi tak bardzo na szerokość ramion co na stosunek obwodu klatki piersiowej do obwodu pasa. Szerokie klapy dobrze wyglądają przy dużej klacie i szczupłej talii. Normalne na każdej innej a wąskie tylko na damskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 W mojej ocenie: 1. opadające ramiona - w dodatku nierównomiernie 2. płaska klatka Doradzam Lazio i Washington ponieważ mają więcej wypełnienia w ramionach, to pomoże je podnieść. Na zdjęciu wygląda to tak, że jakby dorzucić krawat z jakimś konkretnym węzłem to koszuli w ogóle nie będzie widać. Skoro wszystkie kroje na tobie świetnie leżą musisz mieć bardzo dobrą - modelową wręcz sylwetkę. Nie wszyscy są tak dobrze zbudowani i niestety nie mogą sobie pozwolić na dobieranie deseni/kroju do humoru. Kolega zapytał o opinię, opinią się podzieliłem - nic mi do jego kaprysów. W mojej subiektywnej ocenie ten garnitur na tym zdjęciu, na koledze Xune wygląda źle. PS Co do skracania rękawów to moim zdaniem są ok. Koszula ma za krótkie. Ok, dzięki za argumentację - choć nadal nie uważam, aby było źle. Przy takim uzasadnieniu 95% garniturów dwurzędowych pokazywanych na forum trzeba byłoby przekazać "na powodzian". Ponadto nie napisałem, że mam modelową wręcz sylwetkę To kolejne niepotrzebne uogólnienie. Napisałem, że lubię każdy krój. To czy ktoś dojdzie do wniosku, że nie jest on "dla mnie", pozostaje sprawą całkowicie nieistotną, dopóki moje samopoczucie będzie dobre (nie jestem bezkrytyczny - dodam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Porównując zdjęcia Kolegi Xune oraz zdjęcia tego garnituru ze strony SuSu odnoszę wrażenia, że klapy są mniej wywinięte w rzeczywistości niż na zdjęciach SuSu. Tym samym marynarka jest bardziej zabudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Wątpliwości rozwieją nowe zdjęcia kolegi @Xune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi