giacco Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Zauważyłem:) Myślałem,że len jest tam bardziej subtelny,ale....sam wiesz:) Dobrze, że dorzucili trochę jedwabiu i wełny na pocieszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxford Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 mam wrażenie, ze marynarka jest za wąska w ramionach i zbyt opięta. jest na cienkiej granicy przyzwoitości Zamawiam jeszcze rozmiar 50 i wybiorę odpowiednią, żebym nie żałował później.. Z butami i koszulą trafiłem na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Witam Mam 178cm wzrostu, 97 w klatce, 80 w taliii 82 w pasie i będę światkiem na weselu. Szukam garnituru i chciałbym was prosić o poradę. Może ktoś ma podobne wymiary do moich i może opisać swoje doświadczenia w wyborze odpowiedniego rozmiaru. Size advisor wybrał dla mnie 44 ale jestem ciekaw też waszej opinii też dotyczącą stylu garnituru (Washington, Soho, Havana itp). Dodatakowo chciałbym się zaptytać o jeszcze o jedną rzecz. Size advisor sugeruje rozmiar marynarki 44 ale spodni już 46. Więc jak wtedy wygląda zamawianie takiego garnituru? Oczywiście w grę wchodzi kolor granatowy i cena do 300 euro. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 1. Możliwość wyboru zestawu z różnych wymiarów marynarki i spodni dostępne jest zaledwie w kilku podstawowych modelach Napoli z linii Blue. Teraz uzupełnili rozmiarówkę, więc można wybrać, ale w bardzo ograniczonym zakresie jeśli chodzi o krój. 2. Rozmiar - było o tym już wiele razy - zmierz swoją pasującą odzież i porównaj z wymiarami SuitSupply - tak dobierzesz najszybciej. 3. Jeśli szukasz czegoś na oficjalną okazję, to z wymienionych modeli w grę wchodzi tylko Washington. Havana (nakładane kieszenie) i Soho (wg. mnie zbyt ekstrawagancko dla świadka) niespecjalnie się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Chciałem tylko tak dla przykładu podać przykłady stylu garnituru i wyszło, że wszystko wziąłem z contemporary. Zdecydowanie jednak będę wybierał z classic. No i po zapoznaniu się z wymiarami zdecydowanie pasuje do mnie, przynajmniej na papierze rozmiar 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Czy ktoś z Was posiada może ten garnitur Lazio (P426003)? Zastanawiam się nad nim w kontekście ślubu. Czy garnitur z takim składem (Wool Linen) jest dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 @heidegger - jeśli własny ślub to zdecydowanie ma zbyt mocno obniżony poziom formalności przez fakturę materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 To nie jest najlepszy pomysł, garnitur będzie się gniótł, a tego chcesz uniknąć na ślubie. Szukaj czegoś z czystej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Garnitur z tego blendu (wool/linen VBC) gniecie się na tyle, że jak przymierzałem go w salonie SuitSupply to rękawy na zgięciu łokcia były lekko zmięte po 5 min paradowania przed lustrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Garnitur z tego blendu (wool/linen VBC) gniecie się na tyle, że jak przymierzałem go w salonie SuitSupply to rękawy na zgięciu łokcia były lekko zmięte po 5 min paradowania przed lustrem. W najbliższym czasie miałem kupić ten model, jako letni garnitur. Dziękuję teraz jednak odpuszczę. Wiesz może jak sprawa wygląda w modelu Hudson wełna/bawełna? Ma sportowy krój, ale kolor i faktura (ze zdjęcia) nadają mu bardziej formalnego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 @Michał W. - pytasz o ten? http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-navy-plain/P4264.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson mam takowy - gniecie się umiarkowanie, najbardziej rękawy, ale w granicach przyzwoitości. - tu pokazywałem marynarkę https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?view=findpost&p=164864(nie wiem czy link działa, bo w Safari wywala błąd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Działa, działa; a safari to jest dobre, ale w Afryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Kataklizm dotyczy wyłącznie forum BwB Ten problem ma długą brodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Hipster, znaczy się? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 świetna diagnoza Mac, długa broda i kataklizm, musi być hipster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 @Michał W. - pytasz o ten? http://eu.suitsupply.com/en/suits/hudson-navy-plain/P4264.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Hudson mam takowy - gniecie się umiarkowanie, najbardziej rękawy, ale w granicach przyzwoitości. - tu pokazywałem marynarkę https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?view=findpost&p=164864(nie wiem czy link działa, bo w Safari wywala błąd) Tak, tak! O ten model mi chodziło. Na zdjęciu ze strony tego tak nie widać, natomiast u Ciebie wyraźniej. Ten model ma mocno mediolańskie wszycie rękawa? P.S. Pod Safari już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Raczej neapolitańskie - spalla camicia. Efekt w marynarce nie jest jakoś specjalnie mocno uwypuklony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 myślałem neapolitańskie napisałem mediolańskie:) Dzięki za informację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 W SuitSupply pojawił się żakiet http://eu.suitsupply.com/en/suits/tuxedo-black-plain/JACQ006.html?start=1&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Evening-Morning%20dress 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 I jak tu nie kochać tej marki… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Czy modele marynarek z kolekcji wiosennej, które się już wyprzedały, bywają później w ofercie? Sprzątnięto mi niemal sprzed nosa letnią marynarkę i nie widzę jej w ofercie w żadnym rozmiarze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Pytanie już wielokrotnie zadawane w tym wątku. Zazwyczaj nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Ale warto sprawdzać (tylko się nie napalać), bo może się trafić zwrot, ale małe szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Z własnego doświadczenia: rzadko bo rzadko ale się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Wróciły kamizelki z początków kolekcji w prawie pełnej rozmiarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi