Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 23.09.2017 o 14:59, blekit napisał:

Ten garnitur jest moim zdaniem za krótki. O ile pamiętam, to SuSu deklaruje, że wymiary mogą się różnić od tabeli o +- 2 cm - daj znać jak to będzie wyglądało w drugim egzemplarzu.

Przyszedł drugi. Niestety długość marynarki taka sama w tabeli 73 cm w rzeczywistości 71cm. Co więcej spodnie ciaśniejsze nić w pierwszym komplecie. Oba do zwrotu. 

Opublikowano
3 minuty temu, mosze napisał:

Może 50-tki też się skróciły? Ja w każdym razie bardzo nie lubię, jeśli krok spodni widać poniżej marynarki dwurzędowej (jak na zdjęciu) - wg mnie to bardzo źle wygląda.

Dlatego jutro zwracam garnitury. Nie sądzę by się skróciły na tyle. Jak jeszcze mięsień piwny nie był za duży to nosiłem 48 i tam też rękawy za długie były o jakieś 1.5 cm. Także na 50 nawet nie patrzę  

Opublikowano
12 godzin temu, 50groszy napisał:

Rękawki a przy wzroście 176 cm  50 była by za długa w dodatku 

Przy podobnym wzroście (174-175 cm) kupiłem od nich jakiś czas temu dwurzędówkę w rozmiarze 52 i wydaje mi się, że wygląda lepiej niż 26 (choć te wyglądają, zdaniem moim i krawca też dobrze). Oczywiście rękawy, tak jak napisałeś, do skrócenia górą, ale to nie jest raczej problem, którego nie dałoby się rozwiązać;-)

Na Twoim miejscu spróbowałbym wersji regularnej.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, musa19 napisał:

Przy podobnym wzroście (174-175 cm) kupiłem od nich jakiś czas temu dwurzędówkę w rozmiarze 52 i wydaje mi się, że wygląda lepiej niż 26 (choć te wyglądają, zdaniem moim i krawca też dobrze). Oczywiście rękawy, tak jak napisałeś, do skrócenia górą, ale to nie jest raczej problem, którego nie dałoby się rozwiązać;-)

Na Twoim miejscu spróbowałbym wersji regularnej.

Marynarka 25 jest dobra ale z długością taką jak jest w tabeli a nie 2 cm za krótka. Również rękawy są ok w tym rozmiarze . Jedynie pas za mały ale to się da skorygować bez problemu. Ingerować w marynarkę nie ma sensu, uważam ,że nie daję to dobrych efektów.Nie wiem jak ty przy wzroście 174 cm możesz nosić 52 (77 cm z długości i rękaw  65 )

Opublikowano

Ja tam nie do końca rozumiem rozmiarówki SuSu, generalnie zamawiam Havany 50 i rękaw powinien być za krótki (potrzebuje typowo rękaw na 65 cm a ten ma wg tabeli 64 cm) a tymczasem muszę je jeszcze skracać o 1 cm :) a jedną mam w rozmiarze 52 i jest idealna bez żadnych przeróbek :) Wg mnie to zarówno tolerancja wymiarów ale i kwestia materiału więc nie warto dla każdego modelu ściśle trzymać jednego rozmiaru.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wcale nie są piękne :). Nie lubię przesady w żadną stronę - ani w postaci super wąskich klap,  jak z ubranek komunijnych (celują w nich panowie z redakcji sportowej TVP :)), ani tak szerokich, że lata 70 przypominają.

Najlepiej wygląda mi klasyka, nigdy nie razi :).

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano (edytowane)

@Marcin_L dlatego nazwałem je skrzydłami. Oczywiście są tu proporcje, które celują w przyciągnięcie uwagi. Dla mnie odpada, ale jest wielu, którzy to lubią. Nie jestem pewny, ale w przypadku jednorzędówek to chyba nowe w SuSu. 

Mam marynarkę tweedową z lat 70-tych z baaardzo szerokim klapami i chętnie ją noszę, Jednak ona jest oryginałem z lat 70-tych.

Edytowane przez Midlife-Crisis
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Midlife-Crisis

Mi akurat bardzo te marynarki do gustu przypadły. Nie ofc, żebym miał całą szafę tym wypchać, ale z 1-2 bym chętnie widział. Niestety nie widziałem samych marynarek z tak szerokimi klapami w obecnej kolekcji (dawniej to bodaj model Washington je miał), za to z tego co widzę, garnitury schodzą się w kilkanaście / kilkadziesiat godzin. Sam się nad tym z linku zastanawiam.

Szczególnie podałby mi się taki bardzo ciemno szary z flaneli, ale mój rozmiar poszedł w kilka godzin.

Opublikowano
6 godzin temu, 50groszy napisał:

Straszna kolekcja JORT .Moim zdaniem dramat 

A mi się podoba, z jajem :) wszystkie 3 marynarki jednorzędowe są bardzo ładne. Koszule również - maklerki świetne chociaż "nie nosiłbym". 

Opublikowano

A zamówiłem sobie pierwszy garnitur z SuSu. 3-częściowy.

https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-szary-kratka/P5259.html

Generalnie dramat. Marynarka jest ok (wszakże mój rozmiar, tj. 106, nic innego w grę nie wchodzi), kamizelka trochę za szeroka w klatce, ale spodnie? Za obszerne, za długie. Do skrócenia o jakieś 10 cm (w sumie to i manszety mogę zrobić), do zwężenia w nogawkach, biodrach i w pasie. Tak jakby o kilka rozmiarów za duże miejscami. Tylko czy to ma Waszym zdaniem sens?

Podjadę do krawca jeszcze, pomówić. Dla oceny i przyszłych pokoleń:

20171024_135033.jpg

20171024_135019.jpg

Opublikowano

@Dziaku @50groszy

Właściwie to miałem raczej obawy, że spodnie na 106 mogą być zbyt obcisłe, ale jest wprost przeciwnie.

Kamizelka do zwężenia w klatce, bo w talii to przejdzie. Źle się układają klapy na niej w tej chwili przez ten nadmiar luzu.

Spodnie garniturowe czysto hipotetycznie lepiej by na mnie pasowały z rozmiaru 52, ale skoro nie można zdekompletować, to pozostaje mi mocno zmodyfikować 106. One nawet w kroku mi wiszą, trochę jak u dresa z opuszczonymi spodniami. :D Problem znika jak podciągnę je powyżej pępka. ;)  Po prostu mam wątpliwości, czy jest sens korygować całe spodnie.

"Manszet" na zdjęciu ma 10 cm, ale długość to najmniejszy problem.

Garnitur zasadniczo mocno mi się podoba, a i marynarkę można nosić osobno. Jakbym nie to, to już dziś bym odesłał.