Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdybyś nie "nosił telewizorów" pod pachami, łatwiej byłoby ocenić jak marynarka leży w ramionach i na plecach ;)
Na obecnych zdjęciach wygląda na ciasną w ramionach i plecach oraz nieco za krótki rękaw (choć to ostatnie to jakaś tam kwestia osobistej tolerancji).

Opublikowano
Dnia 11.01.2017 o 17:54, Pablo84 napisał:

@BrotherM jeśli masz 107cm w klatce to jakim cudem chcesz się zmieścić np. W rozmiar 48 czy 94? Marynarka powinna mieć ok 10cm zapasu w stosunku do wymiarów ciała, więc celował bym w rozmiary 54 lub 106.

Forum Ci podpowiedziało 52? Od razu radziłem Ci 54 lub 106, ale co ja się znam ;). 

Marynarka nie ma wypełnienia ramion i pewnie dlatego czujesz się w niej swobodnie. Za to lubię model Havana, bo czuję się w nim jak w bluzie. 

Marynarka jest bardzo ładna, napewno ktoś z forum ją odkupi.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Meander

W sumie, faktycznie tak na zdjęciu wyszło, ot mój rozstaw rąk. ;)
Właśnie niby to powinno być ciasne, ale tego w ogóle nie czuję. Nie czuję napięcia w mięśniach pleców i górnych klatki, co jest dla mnie wyznacznikiem "ciasnej" marynarki (dlatego np. nie mogę nosić 104 z Vistuli i wybieram 108). I to mnie zaskakuje, bo ma jednak 2 cm mniej w rozstawie ramion (na wieszaku) od reszty noszonych przeze mnie. Z rękawami 100% racji, spodziewałem się tego, definitywnie powinienem sięgać po longi w SuSu. Moje skrócane koszule pod garnitury i resztę marynarek i tak są tu za długie (wystają na 3-3,5 cm), ale mam 3 koszule które się skurczyły i nagle tu mogą znaleźć zastosowanie. ;)

@Pablo84

No dobra, no może te 54. ;)

E, po co to sprzedawać, jak jeszcze zwrot mogę zrobić.

Przez dzień się na tym zastanowię, jak to leży, w rożnych konfiguracjach, bo póki co nie mam czasu.

Opublikowano

Do mnie doszła w końcu ta jasnoniebieska. Po zdjęciach Tanatosa na bazarku się przeraziłem, że będzie bić po oczach jaskrawością, ale nie jest tak ostro. Jako, że kobiety, z którymi pracuję jednogłośnie się zachwyciły kolorem - zostaje. 

Opublikowano
3 godziny temu, BrotherM napisał:

Dobra, dostałem. Pierwsze wrażenie, to chyba za małe.

Skład: 70% Wełny, 10 % jedwabiu, 12% nylonu, 8% lnu.

Ładna. Ale czy to nie jest za małe?

Jeszcze przemyśl ewentualne poprawki krawieckie. Havany są zwykle dla mnie ciut za wąskie w ramionach, ale mają też sporo zapasu na szwie na plecach i krawcowa nie ma problemu, żeby to poszerzyć. 

Opublikowano

Hej Koledzy

Mam do Was pytanie odnośnie rozmiarówki Suitsupply. Noszę marynarki z Vistuli w rozmiarze 188/112, krój super slim. Leżą na mnie idealnie. Czy ktoś doświadczony mógłby porównać rozmiarówkę Vistuli do tej z Suitsupply? Chciałbym coś od nich zamówić ale za cholerę nie wiem jaki rozmiar wybrać. Niby jest ta cała tabela z wymiarami poszczególnych partii ciała ale nie mam pewności na jaki rozmiar się zdecydować. Będę wdzięczny za wszelkie rady

Opublikowano
2 godziny temu, Jamjest napisał:

Do mnie doszła w końcu ta jasnoniebieska. Po zdjęciach Tanatosa na bazarku się przeraziłem, że będzie bić po oczach jaskrawością, ale nie jest tak ostro. Jako, że kobiety, z którymi pracuję jednogłośnie się zachwyciły kolorem - zostaje. 

Tak, ja nawet chciałem w poście Tanatosa napisać, żeby potencjalny kupiec się nie przeraził tą jaskrawością bo zdjęcia są mocno prześwietlone ale pomyślałem że nie będę mu zaśmiecał wątku. Kolor jest stonowany w stosunku do zdjęć, a kobietom faktycznie się podoba, sprawdzone empirycznie :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Trochę mojej osobistej aury na nią spłynęło i dlatego tak "bije po oczach" ;-). Zresztą- nasze odczucia są naszą rzeczywistością, więc i na... (kliszy chciałem napisać, ale to już nie te czasy) moich zdjęciach tak się prezentuje :). Nie no, ogólnie ładna, ale ja się w tym kolorze nie widzę ;-). Co innego jakby była bardziej ekstrawagancka, w kratę na ten przykład :-D:

boggi close.JPG 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
5 godzin temu, Arcatera napisał:

Hej Koledzy

Mam do Was pytanie odnośnie rozmiarówki Suitsupply. Noszę marynarki z Vistuli w rozmiarze 188/112, krój super slim. Leżą na mnie idealnie. Czy ktoś doświadczony mógłby porównać rozmiarówkę Vistuli do tej z Suitsupply? Chciałbym coś od nich zamówić ale za cholerę nie wiem jaki rozmiar wybrać. Niby jest ta cała tabela z wymiarami poszczególnych partii ciała ale nie mam pewności na jaki rozmiar się zdecydować. Będę wdzięczny za wszelkie rady

Zarzucę potem w tym poście porównanie Lantiera 188/108 do regular 52 SuSu. Tylko muszę do domu wrócić i chwilkę znaleźć na porobienie zdjęć. Może Ci to pomoże.

@Arcatera

Proszę, światło marne, więc na życzenie dodam jeszcze jutro rano kolejne. Wymiary obydwu (orientacyjne w SuSu możesz z ich stronki pobrać dla Havany).

20170119_205109.jpg

20170119_205157.jpg

Opublikowano
27 minut temu, BrotherM napisał:

Zarzucę potem w tym poście porównanie Lantiera 188/108 do regular 52 SuSu. Tylko muszę do domu wrócić i chwilkę znaleźć na porobienie zdjęć. Może Ci to pomoże.

Z tym, że 52 to jest 104 w klatce

Opublikowano
Godzinę temu, albinos napisał:

Z tym, że 52 to jest 104 w klatce

Będzie mieć materiał porównawczy. Jak dla mnie rozmiarówka SuSu mieści się gdzieś pomiędzy Vistulową. I nie można wprost stawiać, że 52=104, 54=108, etc.

Opublikowano

Ładna marynarka :) Mogę Cię podpytać, tak dla ułożenia sobie spraw w głowie, ile masz wzrostu? Będzie mi łatwiej odnieść rozmiar, który nosisz z Vistuli do siebie i do rozmiarowki SuSu (mam nadzieję)..

Opublikowano

Do mnie przedwczoraj trafiły spodnie Porto rozmiar 56. Same w sobie są bardzo fajne i materiał naprawdę przyjemny. Zwracam, bo rozmiar jest nie do ogarnięcia. W pasie, oprócz mnie, zmieściłaby się jeszcze dwójka małych dzieci, za to w udach przylegają jak bielizna termoaktywna. Są też na mnie jakieś 10 cm za długie - przy moich prawie 2 metrach, to rzadkość. Outlet raczej nie dla mnie;/ 

Opublikowano
12 godzin temu, BrotherM napisał:

Będzie mieć materiał porównawczy. Jak dla mnie rozmiarówka SuSu mieści się gdzieś pomiędzy Vistulową. I nie można wprost stawiać, że 52=104, 54=108, etc.

Mniej więcej właśnie trzeba tak stawiać.  

Suitsupply korzysta z tzw rozmiarówki włoskiej. Wystarczy spojżeć w tabelę rozmiarów i uwzględnić odpowiedni zapas(wg mnie ok. 8-10cm).Czyli dla osoby o obwodzie w klatki piersiowej ok. 104cm, odpowiednia będzie marynarka w rozm. 26, 52 lub 102.

Opublikowano
Godzinę temu, Arcatera napisał:

Ładna marynarka :) Mogę Cię podpytać, tak dla ułożenia sobie spraw w głowie, ile masz wzrostu? Będzie mi łatwiej odnieść rozmiar, który nosisz z Vistuli do siebie i do rozmiarowki SuSu (mam nadzieję)..

187 cm.

Opublikowano
5 minut temu, Arcatera napisał:

Ja mam 200 cm :) Czytałem posta kolegi @Hush i się zastanawiam czy coś w ogóle mi podpasuje z oferty SuSu... 

Skrócenie spodni to akurat najmniejszy problem :) Do outletu trafiają, jak wynika z wątku, z reguły mniej klasyczne rzeczy/dziwne rozmiarówki. W standardowej ofercie jest zdecydowanie większy wybór fasonów.

Opublikowano

Długość spodni raczej mnie nie martwi, bardziej ta ciasnota w udach, bo 33 cm musi być żebym się zmieścił. Niestety lata trenowania sportu rozbudowały mi nogi tak, że ciężko trafić na dobrze pasujące spodnie. Jak w udzie dobrze, to w pasie za dużo. Jak w pasie idealnie, to w udzie za mało :) i tak w kółko. Praktycznie każde spodnie muszę przerabiać 

Opublikowano
54 minuty temu, Hush napisał:

Do mnie przedwczoraj trafiły spodnie Porto rozmiar 56. Same w sobie są bardzo fajne i materiał naprawdę przyjemny. Zwracam, bo rozmiar jest nie do ogarnięcia. W pasie, oprócz mnie, zmieściłaby się jeszcze dwójka małych dzieci, za to w udach przylegają jak bielizna termoaktywna. Są też na mnie jakieś 10 cm za długie - przy moich prawie 2 metrach, to rzadkość. Outlet raczej nie dla mnie;/ 

Ja po konsultacji ze swoją krawcową postanowiłem jednak nie odsyłać tych spodni, głównie ze względu właśnie na fajny materiał i cenę. Krawcowa powiedziała, że ogarnie temat pasa i bioder, w udach u mnie jest ok (wziąłem rozmiar 58 właśnie ze względu na uda). Nie wiem jak  wyjdzie bo spodni mi jeszcze nie przerabiała, inne rzeczy tak i zawsze byłem zadowolony. Postanowiłem zaryzykować,  biorąc pod uwagę cenę, ryzyko niewielkie. :) Rozmiarówka jednak tych spodni jest totalnie powalona.

Opublikowano
9 minut temu, Arcatera napisał:
Długość spodni raczej mnie nie martwi, bardziej ta ciasnota w udach, bo 33 cm musi być żebym się zmieścił. Niestety lata trenowania sportu rozbudowały mi nogi tak, że ciężko trafić na dobrze pasujące spodnie. Jak w udzie dobrze, to w pasie za dużo. Jak w pasie idealnie, to w udzie za mało  i tak w kółko. Praktycznie każde spodnie muszę przerabiać 

Znam problem:) Zostaje Benevento-zrobili dla mnie 3 pary na wymiar.

@artisan nie było już 58 jak kupowałem. Zresztą, ja mam w talii ok. 86 cm. Pan Baś to bardzo dobry krawiec, ale w cuda nie wierzę:) Niemniej jeśli Twoja przeróbka się uda to faktycznie będzie to bardzo dobry zakup

@Arcatera nie próbowałem MD. Ze spodni garniturowych udało mi się dobrze dopasować jedne z Bytomia i jakieś no name. Reszta Benevento. Koszt zakupu przyzwoitych, wełnianych spodni w sieciówce (jesli akurat takie cudo występuje)  i poprawek na moją sylwetkę kalkuluje się tylko przy dużych przecenach. Z jeansami czy chino jest dużo łatwiej.

Opublikowano

Z dżinsów znalazłem swój ulubiony model, przerabiam w nich tylko nogawki, bo są za szerokie (Lee Daren Regular Slim w rozmiarze 38/34). Chciałem spróbować chinosów od MD teraz, zobaczymy jak mi pójdzie z dopasowaniem. Wymiary wydają się być obiecujące. A co do eleganckich spodni, to masz rację. Zostaje szycie na miarę. Dobrze, że nie potrzeba ich 10 par, bo mój portfel rozpadłby się z rozpaczy :)

Opublikowano

@Hush wybacz, że jeszcze męczę ale jak już Cię mam pod ręką :) Wiem już, że ze spodniami z SuSu może być ciężko, a jak się ma sprawa z marynarkami? Mają naprawdę bardzo fajne modele i chciałbym coś zamówić ale znowu zagwozdka z rozmiarem. Lancerto, Vistula mam 188/112