Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@dave-8: luźniejsze sploty i mniejsze gramatury wełny i bawełny, len lub mieszanki lnu z wełną (bez jedwabiu) 

poza tym sam blend wełna/len/jedwab może się trafić przyzwoity, bo stosowane są różne kompozycje, różna technologia, różne pochodzenie surowców - jednak SuSu nie podaje proporcji składów materiałów, a jedynie manufakturę i składniki, stąd trudno jednoznacznie przesądzić o trwałości/nietrwałości 

Opublikowano

Jak się dostać? Ja nie dostałem póki co maila, na FB też cisza.

Na górnym pasku głównej strony SS kliknij na ikonę globusu i wybierz lokalizację USA. Wtedy wejdź w link i wpisz kod. Ale to pozwoli tylko przejrzeć ofertę, bo zakup z konta pl jest chyba niemożliwy. 

Opublikowano

Jak się dostać? Ja nie dostałem póki co maila, na FB też cisza.

Tylko dla US jest, więc i tak nie kupisz. Ale jeżeli chcesz przeglądać na głównej stronie zmień kraj wysyłki na US.

tak, przeglądałem - parę rzeczy z obecnej kolekcji zimowej, trochę z poprzedniej SS2015 i dużo niesprzedanych z ostatniego outletu.

Oczywiście stock US, różni się od zapasów UE.

Ciekawe czy jak otworzą u nas, to będzie inny stock? Np ten niesprzedany w US, czy może stock z EU.

Opublikowano

na pewno zapasy z UE, nawet oferta regularna jest inna w US (pod względem dostępnych rozmiarów i cen)

Narobiło mi smaka kilka pozycji z bawełny, bo wstyd się przyznać, ale nie mam casualowej granatowej bawełnianej marynarki na wiosnę/lżejszej lato...

Ciekawe, kiedy otworzą dla nas. O ile wogóle.

Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu.

Opublikowano

Zauważcie też, że wyprzedaż jest ostateczna, czyli chyba nie ma możliwości zwrotu.

akurat w przypadku outletu tak chyba było zawsze.

Ja, jeśli się uda, chcę tym razem wypróbować jakąś koszulę i coś z outerwear (najlepiej jakiś macintosh). Ale zobaczymy co się trafi :)

Opublikowano

Narobiło mi smaka kilka pozycji z bawełny, bo wstyd się przyznać, ale nie mam casualowej granatowej bawełnianej marynarki na wiosnę/lżejszej lato...

Ciekawe, kiedy otworzą dla nas. O ile wogóle.

Otwarcie EU nie jest potwierdzone do dziś. Być może w ogóle nie otworzą dwa razy w roku (ostatnie otwarcie było w sierpniu, a poprzednie chyba w grudniu 2014). Info o otwarciu na początku stycznia pochodziło ze źródeł USA, więc być może już się wypełniło. Myślę, żę SuSu nie może sobie pozwolić na sztywne ustalenie terminów otwierania outletów, bo w tym okresie mieliby przestój ze sprzedażą regularnej kolekcji. 

Opublikowano

z punktu widzenia SuSu, racjonalne byłoby otwarcie outletu nie wczesniej niż miesiąc po premierze SS2016 - nie zagrozi sprzedaży nowej kolekcji, a będę mogli wypchnąć wcześniejsze zimowe produkty

mimo wszystko, ja jednak będę wyglądał outletu :-) myślę, że wypowiedź należy zakwalifikować do 'dyplomatycznych'

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

z punktu widzenia SuSu, racjonalne byłoby otwarcie outletu nie wczesniej niż miesiąc po premierze SS2016 - nie zagrozi sprzedaży nowej kolekcji, a będę mogli wypchnąć wcześniejsze zimowe produkty

mimo wszystko, ja jednak będę wyglądał outletu :-) myślę, że wypowiedź należy zakwalifikować do 'dyplomatycznych'

Też mam nadzieję, że to "dyplomatyczna" odpowiedź. Jeżeli w lutym otworzyliby outlet, to w sumie będzie już kolekcja S/S. Wtedy starsze kolekcje s/s pójdą w outlecie błyskawicznie.

Opublikowano

Z moich obserwacji wynika, że zarządzanie marką, poszczególnymi kolekcjami czy dostępnością jest wyliczane z matematycznym zacięciem*. Wiele osób dziwiło się, że niektóre "flagowe" modele znikały ze sklepu w parę dni i nikt nie uzupełniał stocków. Natomiast dużą część z klientów zapewne w takiej sytuacji wybiera inny model, krój. Biznes się kręci, bo zamiast handlować być może droższymi w produkcji, z bardziej ekskluzywnego materiału egzemplarzami, pcha się masowo średniaki. Kolejnym przykładem jest rotowanie tymi samymi modelami pomiędzy kolekcjami - w jednej są umieszczone jako wiosna/lato, aby za parę miesięcy trafić jako egzemplarze zimowe. Nie ma wtedy zmartwienia z ich sezonowością i można rolować nawet 2-3 sezony. Takim samym zabiegiem może być informacja o braku otwarcia "outletu" - przecież iluś tam klientów mogłoby zrezygnować z zakupów w cenie regularnej i czekać na obniżkę. Dziś dostępne modele są już mocno przebrane i pewnie w większości przypadków, jak ktoś "musiał" kupić, to już kupił. Miałem przyjemność współpracować biznesowo z Holendrami i mam o nich zdanie, jako mega cwanych i obrotnych (zresztą historia zobowiązuje) :) 

*jak wspomniałem to są moje przemyślenia, a nie twarde fakty 

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Mam szczerą nadzieję, że rzeczywiście w końcu otworzą ten outlet, może być nawet luty, oby Hargin miał rację co do ich strategii. Przygotowywałem się już psychicznie na pierwsze zakupy w ss (bo na ich standardowe ceny, budżet nie pozwala), a tu na razie zanosi się jeszcze na czekanie...

Opublikowano

Standardowe ceny, to raz... słabnąca złotówka to drugie. W kwietniu/maju € było na granicy 4,00 zł, a dziś 4,36 zł. Na standardowym garniturze za 299€ różnica wynosi prawie 3/4 przyzwoitego krawata :) Aczkolwiek taniej i tak chyba nie będzie przez najbliższe lata. 

• Oceniam pozytywnie 1