+Immune+ Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Pliki PDF z przykładami długości kopyt w poszczególnych rozmiarach (dość standardowe długości dla włoskich producentów - powiedziałbym, że jest to średnia) http://www.calzoleria-online.it/calzature-misure.php http://www.courtley-sons.it/shapes.php Oraz jak mierzyć (oczywiście proszę pamiętać o trzymaniu ołówka/długopisu pionowo): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Czy przy normalnym rozmiarze 8F, np. u Church's (długość stopy 275mm) i możliwości wybrania tylko tęgości G, powinienem u Grensona (Sharp) wziąć 8 czy 7,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Może ktoś próbował http://www.brannock.com/ ? Ciekawe urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Może ktoś próbował http://www.brannock.com/ ? Ciekawe urządzenie.To samo co linijka, metrówka i centymetr. Przecież problemem nie jest sam pomiar, a różne rozmiarówki, różne kopyta itd. To jest największy problem. Tak, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Chcę złożyć swoje pierwsze obuwnicze zamówienie internetowe i mam małą wątpliwość. Zazwyczaj noszę rozmiar 43 więc w sklepie Herring zamówiłem buty w rozmiarze 9 czyli europejskie 43. Bexley, w którym chcę również kupić buty rozmiar 43 traktuje już jako 8,5 UK. Co o tym myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Podaj rozmiar jaki nosisz w poszczególnych markach, np Kazzar / 43, Ryłko / 42. To ułatwi odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Podaj rozmiar jaki nosisz w poszczególnych markach, np Kazzar / 43, Ryłko / 42. To ułatwi odp. Bata 43, Aldo 43, Venezia 43, Diesel 43, Vans 10,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 10,5 Vans to chyba rozmiarówka US?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 10,5 Vans to chyba rozmiarówka US?!Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 Podaj rozmiar jaki nosisz w poszczególnych markach, np Kazzar / 43, Ryłko / 42. To ułatwi odp. Bata 43, Aldo 43, Venezia 43, Diesel 43, Vans 10,5 Mam podobny rozmiar. Celowalbym w UK 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Chcę złożyć swoje pierwsze obuwnicze zamówienie internetowe i mam małą wątpliwość. Zazwyczaj noszę rozmiar 43 więc w sklepie Herring zamówiłem buty w rozmiarze 9 czyli europejskie 43. Bexley, w którym chcę również kupić buty rozmiar 43 traktuje już jako 8,5 UK. Co o tym myśleć? Mam podobny problem. Moje stare koszmarki z Conhpolu to 43G, sa juz zdrowo rozchodzone i moze troche luzne. Np. sneakersy Cole Haan nosze 9.5(US) i sa dosc mocno dopasowane. Buty sportowe to zazwyczaj 43. Dzis poprzymierzalem mnostwo butow i Gino Rossi, Badura oraz Aldo to w wiekszosci 43, wyjatkowo czasem 42 ale raczej mialbym watpliwosci czy sie rozchodza. Rylko najlepiej 42 ale podobno maja zawyzona rozmiarowke (przynajmniej damska). Wojas podobnie. Zmierzylem stope i jest jakies ~270mm. Mam na oku wiedenki Herring, Sanders lub Loake. Co w takim razie z angielskiej rozmiarowki wybierac? 8.5 czy 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Moim zdaniem 8,5 lub 8, ale nie biorę odpowiedzialności, wszystko zależy od kopyta. Moja stopa ma circa 273mm, mam 8,5 od Herringa, pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Loake ma szerokie kopyta - zdecydowanie 8 (będą dobre na stopę w granicach 27 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 Mam pytanie do osób posiadających obuwie Ryłko i Wittchen. Jeżeli noszę 42 Ryłko (rozmiarówka zaniżona), to jaki rozmiar wziąć Wittchena? Przy założeniu, że but musi być na styk, a nie do wkładania jeszcze jakichś wkładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 U mnie ten sam rozmiar. 43 ryłko, 42,5 wittchen, ale nie było połówek, to kupiłem 43 wittchen. Też są ok. Bez żadnych wkładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 U mnie ten sam rozmiar. 43 ryłko, 42,5 wittchen, ale nie było połówek, to kupiłem 43 wittchen. Też są ok. Bez żadnych wkładek. To wychodzi, że też mają zaniżoną rozmiarówkę. Podskocze do ich salonu i zmierzę dla pewności... Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Moja stopa ma długość 29cm, szerokość 9,8cm. Jeśli chodzi o "polskie" półbuty, to noszę rozmiar 45. Moje najwygodniejsze derby o w miarę klasycznym kształcie (leciutko spiczaste, ale nosek zaokrąglony), mają podeszwę o długości 32cm i szerokości 10,4cm. Pani z afinepairofshoes powiedziała mi, że odpowiedni będzie rozmiar UK 10 dla Alfred Sargent. Czy nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Nie mam butów AS, ale pani z AFPOS zaufałbym. Generalnie brytyjska rozmiarówka jest moim zdaniem zaniżona, ja mam stopę 275, u Church's noszę UK8, przyduże, u Herring 8,5, też lekko przyduże. Poza tym jeśli kupisz buty z zapasem, po jakimś czasie będą one po prostu za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Racja, pani mi teraz dokładnie wytłumaczyła, że jesli mam stopę 290mm, to potrzebuję butów o wewnętrznej wkładce długości ok. 305mm. Wkładki o takiej długości maja AS UK10. UK10,5 mają dla takiej długości wkładki kopyta 104 i 724. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Zależy od kopyta. Ja swoje Loake (Arundel: http://www.pediwear.co.uk/loake/products/4085.php) pół roku temu kupowałem w rozmiarze 8 (poszerzona wersja - G), a mam stopę 26,5 cm. Są obecnie lekko luźne (mi to osobiście nie przeszkadza), ale za to od początku nic nie obcierało i wygodnie się w nich chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Krzysiek, myślę że 9, ale jeśli wąskie kopyto to może 9,5. Generalnie jednak stawiałbym na 9 i rozchodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Witam, jaki rozmiar butów będzie odpowiedni dla mnie z Loake? Długość stopy 27,7 cm. Ja mam stopę 275mm i 9 jest na mnie zdecydowanie za duża, a jeden model 8,5 również - zobacz mój ostatni post w temacie VS.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Generalnie w obrębie +- 1cm w grę wchodzi kopyto, budowa stopy i indywidualne preferencje. Jeżeli zamawiasz ze sklepu z którym jest dobry kontakt, podaj im dokładny wymiar (stopa mierzona po południu/wieczorem) i zdaj się na ich rekomendację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Kolejna tabela do przejrzenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 14 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2012 Dzień dobry, Planuje kupno Loake Beaufort. Zdjęcie poniżej. Wiem, że eye_lip kupował ten model- kopyto podobno 3625 (viewtopic.php?f=9&t=736&hilit=jaki+jest+ko%C5%84&start=40) Nie mam żadnego doświadczenia w zakupie butów tego typu. To będzie mój pierwszy zakup via internet. Noszę buty marki Lantier, Vistula nr 44. Jest to numeracja według mnie zaniżona, bo stopa ma 29cm. (w butach sportowych 45-46,czasem nawet 47, mokasyny 44- 9UK) Porównując tabele z rozmiarami dostępne na forum, nie ma jak wiadomo jednoznacznej odpowiedzi, jaki rozmiar powinienem zamówić. Zastanawiam się, nad rozmiarem 11? Czy to dobry rozmiar? Z informacji, jakie tutaj przeczytałem Loake ma podobno zaniżoną rozmiarówkę? Drugie pytanie dotyczy stron www, które Panowie polecilibyście do zakupu w/w modelu. Będę bardzo wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi