The Blue Boy Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 No to ja dla odmiany - kolejny standardowy zestaw na lato - bezowe chino + niebieska koszula (tym razem bez wloskiego kolnierzyka ) + monki. Nieco juz zuzyty, bo zdjecie robione wczoraj po poludniu. Nazywanie tego zestawem to w moim odczuciu lekkie nadużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Hmm, a moglbys rozwinac mysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Być może zbyt wiele oczekuje od tego wątku, ale spodziewałbym się tu oglądać stylizacje pokazujące kreatywność, umiejętność łączenia różnych elementów w sposób interesujący, inspirujący, przyciągający uwagę, niebanalny etc. Moim skromnym zdaniem połączenie kilku podstawowych części garderoby w sposób li tylko poprawny wiele nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Popieram. Przewiewne lniane spodnie lub odd trousers z tropiku zapewniają większy komfort termiczny niż szorty z grubej bawełny, a wyglądają kilka razy lepiej. O szortach cargo 3/4 odsłaniających 10 cm łydek między nogawką a skarpetą już nawet nie wspominam. możesz podac linki do sklepów gdzie kupię lniane spodnie za 30zł (tyle kosztują szorty)? mężczyzna siedzi w środku komunikacji miejskiej, podczas gdy obok niego kobiety stoją... bo oczywiście ta "kobieta" nie mogła akurat wysiadać...no ale a jak wiadomo łatwo kogoś "ocenić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Być może zbyt wiele oczekuje od tego wątku, ale spodziewałbym się tu oglądać stylizacje pokazujące kreatywność, umiejętność łączenia różnych elementów w sposób interesujący, inspirujący, przyciągający uwagę, niebanalny etc. Moim skromnym zdaniem połączenie kilku podstawowych części garderoby w sposób li tylko poprawny wiele nie wnosi. Tak, ale dla mnie poki co, ta wlasnie "poprawnosc" jest pewnym osiagnieciem Trzeba bylo mnie zobaczyc kilka miesiecy temu, hehe... A nawet w tych podstawowych zestawieniach, ktore mnie osobiscie na pierwszy rzut oka wydaja sie dobre, forumowicze znajduja niedociagniecia (i maja racje zazwyczaj). Wiec poki co proboje proste zestawy, gdyz nie mam jeszcze tyle odwagi aby pokazywac te bardziej "interesujace" bez jakiejs katastrofy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Wątek z tego co wiem, nazywa się - co mam dziś casualowego na sobie - a nie - co mam niezwykłego i casualowego na sobie. A takie proste połączenia mogą pomóc również nowym użytkownikom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pan Janusz Napisano 5 Sierpień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Kolega będzie musiał następnym razem dodać zdjęcie ciągniętego za sobą wózka z marynarką w środku od zestawu, by było widać, że jest dandy, tylko za duży upał by ją włożyć. Zdumiewa także fakt braku koralików, torby unisex i kokardki na butach wyjętej z panamy Dobrze jest 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Dodajmy jeszcze wyjęte sznurówki z butów - rozpięte monki nie są już inspirujące i niebanalne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 no i zegarek na bransolecie....powinien być na pasku w odcieniu butów i paska....jak tak można w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Odie111: Według mnie wyglądałoby to lepiej, gdybyś zapiął drugi guzik koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Odnoszac sie do kilku poprzednich postow: Jest lato Przy temperaturach jakie mamy ostatnio raczej nie zamierzam sie gotowac a marynarce. Tym bardziej ze jeszcze nie mam takiej przewiewnej, letniej... Do pracy jezdze MPK i chodze po miescie, wiec musze sie ubierac raczej lzej. A poniewaz dosc szybko sie poce, wiec pozostaja mi raczej spodnie i koszula zeby jakos normalnie funkcjonowac. Koraliki - "love / hate relationship" Mam kilka paciorkow, czasem uzywam. Ale ostatnio stwierdzilem, ze wygladam w nich nieco damsko, zeby nie powiedziec gejowsko... Przy moim typie urody (jasny blondyn) i dosc jasnych kolorach ubran, nie calkiem podoba mi sie efekt jaki osiagam z koralikami. Wiec poki co, odlozylem te paciorki na polke... Zegarek na bransolecie - akurat on to mnie denerwuje... Zamowilem jakis czas temu paski w roznych odcieniach brazowego (do paska i butow ) w watchtime, ale maja jakis problem z paypalem i nie odpowiadaja na maile, wiec proces dostawy sie opoznia. A koszula - coz, mnie akurat podobaja sie dwa rozpiete guziki w lecie (szczegolnie jak jest goraco). Choc zdaje sobie sprawe, ze taki styl bardziej na Riviere pasuje a nie do miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Długo zastanawiałem się czy to zdjęcie kwalifikuje się do tego wątku czy do CMDCasualowegoNS. W końcu stwierdziłem jednak, że z klasyczna marynarka i fular przeważają nad szortami. Na korzyść klasyczności tego zestawu przemawia także bezpośrednie sąsiedztwo wody oraz oparcie w apparel arts Tylko skąd mam wziąć taką czapkę? Oczywiście dodaję zdjęcie tylko dla sprowokowania ciekawej dyskusji i jeśli admini zdecyduję się przenieść mnie za "gołą łydkę" pokornie przyjmę tę decyzję 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Ostatnio bardzo hejtują szorty, także musisz uważać Dla mnie ta marynarka najlepiej wyglądała w "środkowym" wydaniu, dawno nie widziałem zestawu który by mi się tak spodobał. Krótko mówiąc przykład do naśladowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Zachodzą okoliczności łagodzące z uwagi na scenerię Ja jednak chyba za dużo jak na mój poziom tolerancji estetycznej. Pierwsze skojarzenie: drugie - Tomek wygląda jak podstarzały playboy trzecie - górna połówka ok, ale dół z innej bajki czwarte - nie, nie, nie... golizna, fular i dwurzędówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 No ja się zgadzam z tym co pisano na FB - niezbyt korzystnie wyszło to połączenie u Ciebie. Jak dla mnie to kwestia proporcji zarówno ciała jak i ubrań. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Pierwszy zestaw z marynarką mi się podobał. Drugi podobał mi się bardzo, po prostu klasa. Ten z szortami nie podoba mi się w ogóle. A już w szczególności wyjęty na marynarkę kołnierzyk a la Scarface. Wydaje mi się też, że pan z ilustracji ma marynarkę w sporo jaśniejszym odcieniu niebieskiego niż marynarka ze zdjęcia (no i nie ma koszuli na wierzchu), przez co wygląda to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 "Pan" z ryciny ma też inne proporcje ciała, krótsze i zwężające się nogawki oraz inne obuwie. Zresztą narysować można wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Tomku, a jak Ty się czułeś w takim 'przyodziewku' i czy 'śmigałeś' w nim cały dzień, czy tylko na potrzeby sesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Zachodzą okoliczności łagodzące z uwagi na scenerię Ja jednak chyba za dużo jak na mój poziom tolerancji estetycznej. Pierwsze skojarzenie: drugie - Tomek wygląda jak podstarzały playboy trzecie - górna połówka ok, ale dół z innej bajki czwarte - nie, nie, nie... golizna, fular i dwurzędówka Się podpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 A jednak twarda ręka moderacji Mam nadzieję, że wszyscy mistrzowie, którzy zarzucają mi taryfę ulgową na BWB patrzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Już nie przesadzaj jakby ocenzurowali goliznę na zdjęciu, to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Tomku, a jak Ty się czułeś w takim 'przyodziewku' i czy 'śmigałeś' w nim cały dzień, czy tylko na potrzeby sesji? Powiem tak, po tej sesji musiałem podjechać do sklepu po odplamiacz do tkanin. Był to sklep z warsztatem do naprawy maszyn do szycia i przez pomylke wszedlem do warsztatu. Zapomniałem w co jestem ubrany i mowie do jakiego majstra, że przyjechałem po odplamiacz. Gość popatrzył na mnie od stóp do głów i powiedział "Panie, to nie drogeria." Czyli chyba ubranie super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 6 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2015 Dla mnie zestaw bardzo ciekawy, pasujący do mariny czy jachtklubu. Choć zgadzam się z uwagą co do proporcji, ta marynarka jest zbyt "ciężka" i długa do szortów. Fular z "poetyckim" kołnierzem - dla mnie bomba! Angus to jednak inna liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Powiem tak, po tej sesji musiałem podjechać do sklepu po odplamiacz do tkanin. Był to sklep z warsztatem do naprawy maszyn do szycia i przez pomylke wszedlem do warsztatu. Zapomniałem w co jestem ubrany i mowie do jakiego majstra, że przyjechałem po odplamiacz. Gość popatrzył na mnie od stóp do głów i powiedział "Panie, to nie drogeria." Czyli chyba ubranie super! No i mechanik miał rację zestaw ze wszech miar poprawny i fajny, ale jak nie masz jachtu za co najmniej 10 mln to tak się nie ubieraj btw, tkanina i krój wydają się ciut za ciężkie jak na tak letnie połączenie. Ktoś już gdzieś na forum, pierwsze posty, wspomniał, że marynarka od garnituru niekoniecznie musi pasować do casualu natomiast pozycje 1-2 są bardzo eleganckie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 Niestety w moim Yacht Clubie w Greenwich, CT nikt sie tak nie ubiera. Brakuje mi klasyki elegancji. Jedyne co klasyczne to zazwyczaj boat shoes a tak to królują T-shirty, spodenki i czapki z daszkiem. Co ciekawe jest to najbardziej ekskluzywny yacht club na wszchodnim wybrzeżu co niestety potwierdza powiedzenie kasa to nie zawsze klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi