Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po malej przerwie:

27233b8fe870b18cec23dc395ef069c4.jpg

Patrzac na zdjecie znowu widac wiecej niz w lustrze, rozumiem spodnie do skrocenia, cos jeszcze do zmiany? Rekawy juz ok czy nadal za dlugie?

Sent from my JY-G4 using Tapatalk

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

@Hargin Tak, te loafersy to taki mix... Kupilem je jakis czas temu (jak jeszcze nie rozroznialem loafersow od boatshoe :)),

Wlasnie dlatego, ze sa mixem, nie uzywam ich zbyt czesto... tylko jak jest goraco,

gdy moge nosic bez skarpetek i do zestawow stricte casualowych (sportowe chino lub sprane jeansy).

W sumie to bym je wymienil, ale mam pilniejsze wydaki poki co...

Opublikowano

Po malej przerwie:

Patrzac na zdjecie znowu widac wiecej niz w lustrze, rozumiem spodnie do skrocenia, cos jeszcze do zmiany? Rekawy juz ok czy nadal za dlugie?

Sent from my JY-G4 using Tapatalk

Można by skracać rękawy, zarówno w koszuli jak i w marynarce, ale chyba nie tędy droga. Ta marynarka ogólnie jest na ciebie za duża. Ramiona, klatka, talia, rękawy - to chyba za dużo przeróbek, żeby w nią inwestować.

Opublikowano

Niestety niespecjalnie umiem pomóc. To jedno z setek zdjęć Fabio Attanasio (thebespokedudes.com). Na 100% jest to garnitur bespoke - jednak nie wiem przez kogo szyty oraz z jakiej tkaniny. Musisz zapytać właściciela. 

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

@lubo69 - jeśli istnieje ryzyko takiego zrozumienia, to obawiam się, że może zdjąć spodenki :)

Kolego @Vaolin dopełniając swoją wypowiedź - kiedyś mężczyznę od chłopca wyróżniały długie spodnie, co pięknie zostało pokazane w filmie "Malena" w reżyserii G.Tornatore. Jeśli nie widziałeś, to warto i ze względu na historię ze spodniami, ale również dla niedoścignionej Moniki Bellucci. 

@Lubo59 lepiej ? :)

EDIT: @Vaolin - mogą pasować wyłącznie w odpowiednich okolicznościach i miejscach - czyt. wakacyjnych i urlopowych. Lubują się w nich Amerykanie, hołubiący styl "southern prep". 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jak na szorty są ok, ale szorty nosi się na plaży itp., nawet jeśli temperatura jest taka jak dzisiaj.

Wystarczy zamienić szorty na chinosy, może być w tym samym kolorze - będzie OK.

Opublikowano

@Lubo59 lepiej ? :)

Poza tym, że postarzyłeś mnie o 10 lat, jest dużo lepiej:-) Not to worry, ja nadal nie mogę się przyzwyczaić, że u Ciebie "r" jest przed "g";-)

Opublikowano

@Hargin

Mieszkam w Gdyni wiec styl urlopowo-nadmorski uważam za dość odpowiedni do miejsca, oczywiście to moja luźna opinia plus mam 22 lata, można trochę zaszaleć, ale oczywiście chętnie przyjmuje wszelkiem uwagi :)

Opublikowano

@Vaolin - pytanie co chcesz tymi krótkimi spodenkami osiągnąć? Przebrać się w stylu "southern prep" i nawiązać do marynistyczno-wybrzeżowych klimatów - to się udało. Być umiarkowanie eleganckim w dużym mieście - zupełna porażka. 

Noszenie krótkich spodenek w miejskiej scenerii w naszym kraju to jakaś plaga. Nie tłumaczą ich wysokie temperatury, a wyłącznie ignorancja.