Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Markus

Nie obraź się: masz niezbyt potężną budowę i nie za szerokie ramiona przy których głowa wydaje się być duża.

Powiększasz ją jeszcze bardziej okularami "na muchę", a proporcje sylwetki zaburzasz dodatkowo długawym płaszczem.

Bransoleta zegarka to rzecz, którą można skrócić i dopasować do nadgarstka. Zegarek zostaje pod mankietem koszuli.

Wybrałeś bezpieczne kolory, przyjdzie czas, że zaczniesz z nimi eksperymentować. Faktycznie spodnie-buty wygląda trochę młdo ale to są detale, na które zaczniesz wkrótce zwracać uwagę.

Ogólnie OK - zwróć tylko uwagę na to aby poprawiać sylwetkę, a nie ją zniekształcać.

Co do samego pozowania, przechylanie głowy o kilkanaście stopni, wyginanie sylwetki i podkładanie języka pod górną wargę aby ją optycznie powiększyć są zarezerwowane dla kobiet.

Mężczyzna stoi prosto :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Genialny zestaw (nie zapunktuję, bo wyczerpałem już dzienny limit punktów reputacji) :)

Napisz koniecznie coś więcej o koszuli. Szukam bezskutecznie do miesiąca lnianych koszul w klasycznym kroju (są jedynie ultra casualowe). 

Spodnie fajnie wyszły - chyba się skuszę. 

Panama - z Panamy, czy "replika" ? 

Opublikowano

Dziękuję!

Genialny zestaw (nie zapunktuję, bo wyczerpałem już dzienny limit punktów reputacji) :)

Napisz koniecznie coś więcej o koszuli. Szukam bezskutecznie do miesiąca lnianych koszul w klasycznym kroju (są jedynie ultra casualowe). 

Spodnie fajnie wyszły - chyba się skuszę. 

Panama - z Panamy, czy "replika" ? 

Koszula to MTM z www.camiceriaolga.it

Z lnianej jestem bardzo zadowolony. Cenowo też wychodzi atrakcyjnie. Zamawiałem jeszcze białą bawełnianą, ale przekombinowałem, jakoś nie doszliśmy do porozumienia w korespondencji i nie bardzo mi odpowiada. Ogólnie jednak, jeszcze z pewnością do nich wrócę.

Panama z Ekwadoru, jak to panama ;).

@Whitesnake Bardzo fajny zestaw :)

Jak jakościowo wypadają lniane krawaty z SuitSupply ? Warte swojej ceny ?

Krawaty z SuSu są bardzo fajne! Tylko te klasyczne są do niczego, im większy casual, tym lepiej wypadają.

Opublikowano

Dziękuję!

Koszula to MTM z http://www.camiceriaolga.it 

Z lnianej jestem bardzo zadowolony. Cenowo też wychodzi atrakcyjnie. Zamawiałem jeszcze białą bawełnianą, ale przekombinowałem, jakoś nie doszliśmy do porozumienia w korespondencji i nie bardzo mi odpowiada. Ogólnie jednak, jeszcze z pewnością do nich wrócę.

Panama z Ekwadoru, jak to Panama ;).

:) 

Wysyłkę realizowali zgodnie z cennikiem ze strony (25€)? 

Opublikowano

:)

Wysyłkę realizowali zgodnie z cennikiem ze strony (25€)? 

Tak, tyle płaciłem za przesyłkę kurierem dwóch koszul. Z tego co pamiętam, dwie koszule to minimalna ilość.

Na pocieszenie dodam, że zamówienie, z ustaleniem wszystkich szczegółów i produkcją, realizują szybciej niż Bytom wysyłkę z magazynu.

Opublikowano

Lubisz produkty Laurena, prawda? :)

Kiedyś myślałem, że Tommy i Lauren to czyste uosobienie elegancji i sporo mi z tego okresu "zdobyczy" zostało :)

Dziś już wiem, że nie są specjalnie warte swojej ceny (mówię o rynku polskim), ale wciąż je lubię, zwłaszcza za wygodę i ładne kolory :)

Zresztą trochę dojrzałem i obecnie te marki kojarzą mi się bardziej z golfem i polo niż z klasyczną elegancją 8-)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Przydałby się na jednym z blogów jakiś grubszy tekst na temat łączenia:jasna marynarka-ciemna koszula, ciemna koszula-jasny krawat itp. Uważam to za wyjątkowo trudne połączenie.

Może dlatego że ciemna koszula to w ogóle słaby pomysł jest. ;)
Opublikowano

Może dlatego że ciemna koszula to w ogóle słaby pomysł jest. ;)

Słaby, choć nie beznadziejny. Mam jedną koszulę z ciemnego chambray'u i powiem Ci, że nie mogę odnaleźć dla niej miejsca w zestawieniach formalnych, z marynarką. W casualu "da się" ją pozytywnie zestawić, ale to i tak trudny i niewdzięczny temat, bo wygląd zestawu stworzonego z takiej koszuli tak czy inaczej nie nadrobi stworzonych wcześniej problemów z dobrym doborem reszty elementów. Próby można podejmować, starać się i walczyć, ale...zwykle koszula jasna "i tak" wyglądałaby w danym zestawieniu lepiej niż wersja ciemna. Co nie zmienia faktu, że się da, pytanie tylko czy warto.

Opublikowano

Słaby, choć nie beznadziejny. Mam jedną koszulę z ciemnego chambray'u i powiem Ci, że nie mogę odnaleźć dla niej miejsca w zestawieniach formalnych, z marynarką. W casualu "da się" ją pozytywnie zestawić, (...) pytanie tylko czy warto.

Dokładnie!

Do ciemnej koszuli dodać jeansy, chukka boots i kufel zimnego piwa :) Wtedy to ma jeszcze sens. Jest na luzie. 

Jednak od kombinowania z jasny krawatem i jasną marynarką jestem daleko...

Chyba, że ktoś chce wyglądać jak ten gość (wygląda tak dobrze, jak jego gra aktorska ;) )

post-1544-0-82810500-1429827633_thumb.jp