Hargin Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Hmmm... jesteśmy pełni podziwu jego konsekwencji, wytrwałości i mozolnego dążenia do doskonałości 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 45 minut temu, Hargin napisał: Hmmm... jesteśmy pełni podziwu jego konsekwencji, wytrwałości i mozolnego dążenia do doskonałości Szkoda,że ta doskonałość jest u każdego inna xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Dnia 10.10.2016 o 16:56, Tanatos70 napisał: Z wielką niechęcią poddajemy się i przyznajemy, że nadeszła zima i czas otrzepać tweedy i dzianiny z moli. Cud lewitującej czapki : To raczej wyglądało na efekt celnego trafienia pociskiem kalibru .50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 10 godzin temu, 50groszy napisał: Wy to macie cierpliwość do ATAMANA. Przepraszam, a kolega to swoją wiedzę i umiejętność dobrania wszystkiego do wszystkiego wyssał z mlekiem matki? Nie wiem czemu mają służyć takie komentarze. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 No i co zrobisz, nic nie zrobisz Człowiek przynajmniej się trochę douczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 14 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Co by nie mówić u kolegi @Ataman widać duże postępy. Akurat szukałem w tym wątku zdjęcia mojego płaszcza CT dla jednego z kolegów forumowych... i taki oto post zobaczyłem pod spodem: Chyba przyznacie, że przez rok dokonał się naprawdę ogromny postęp? Nadal jest bardzo dużo do poprawy, ale postępy widać... @Ataman generalnie staram się nie krytykować wklejanych przez forumowiczów zdjęć, ale po raz kolejny widzę na Twoich zdjęciach to samo, więc tym razem napiszę co mi się nie podoba: Jak na mój gust jest zdecydowanie za dużo wzorów, kolorów, stylów (np. biznesowy krawat+casualowa koszula)... ogólnie "za dużo" wszystkiego. Na Twoim miejscu spróbowałbym póki co ograniczyć się do klasycznych, "gładkich" i jednokolorowych rzeczy i ewentualnie dodawać 1-2 rzeczy wzorzyste/z fakturą. A z czasem i doświadczeniem dodawać ewentualnie coraz więcej No i mógłbyś się postarać o lepszej jakości zdjęcia, bo często ta sama część ubioru na kolejnych zdjęciach ma zupełnie różne kolory. Aha i prosiłbym kolegów o nie cytowanie kolegi werdzo88/sznurówka/50groszy bo niestety w zamieszczonych cytatach widzę, co pisze mimo tego że mam go na liście ignorowanych. Dziękuję. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Dziękuję za słowa otuchy. Cały czas nad tym pracuję Dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Odnośnie kolegi @Ataman pozwolę sobie tylko dodać, że ja największe zmiany zauważyłem w sposobie wiązania krawata. Jest o wiele lepiej, niż na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hush Napisano 18 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Marynarka: Lantier Koszula: Bytom Krawat: RoT Poszetka: poszetka.com 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrateslax Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Gdyby dobrać inne spodnie wszystko będzie okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiRiO Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 19 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 No dobra, wszyscy mają już ten krawat...mam i ja . Wczoraj zbiegły się u celu dwie przesyłki: z poszetki (ten "wyzwaniowy" i już legendarny oraz taki granatowy, łudząco podobny do Marinelli ) oraz z yoox (kol. dziko polecił na forum, więc oddałem trzy strzały, jeden w miarę celny (PRL) , pozostałe nie trafiły nawet w tarczę (caruso i tombolini) ). Z domu nie mogę wychodzić na razie, ale przed dom i owszem. Tak więc kompozycja na szybko: krawat- wiadomo, poszetka- hemley (kiedyś upolowana w tikeju) i marynarka PRLz yoox uszyta przez corneliani (tę mądrość wyczytałem z metki ). Wybaczcie to logo na rękawie, które i tak będą skracane i pewnie coś tam "w kłębie" trzeba będzie dodać . Zdjęć sporo, ale nudzę się w domu jak pies. A propos psa- kota na sesję przytoczyłem, bo nie raczył sam swej szlachetnej d..y ruszyć: 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Napisano 19 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Ja natomiast dziś w swojej ulubionej marynarce od SuitSupply, a w kieszeni ulubiona Florencja od Poszetka.com. Koszula to Osovski z delikatnej flaneli w jodełkę. Nie wiem czy to przez kształt tego konkretnego kołnierza z kolekcji MrVintage, ale z krawatem mi się jakoś gryzie. Próbowałem z brązową grenadyną i nie bardzo to wygląda moim skromnym zdaniem. Co byście polecili? Tanatos, aż się prosi o inne ułożenie poszetki. Jedwab i tv fold to nie jest fajne połączenie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 25 minut temu, alabuz napisał: Tanatos, aż się prosi o inne ułożenie poszetki. Jedwab i tv fold to nie jest fajne połączenie. Kiedyś układałem jakieś puffy, ale ciągle musiałem ich pilnować, bo się defasonowały, więc poszedłem na łatwiznę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 @Tanatos70 - jeśli brałeś Caruso w tym samym rozmiarze co PRL no to albo jedno pasuje, albo drugie Taki urok eksperymentowania z włoszczyzną, ale i tak masz na razie lepszą statystykę trafiania w marynarki niż ja (zatrzymałem jedną na cztery). Tak czy siak uważam Yooxa za źródło znakomitych okazji, tylko trzeba poświęcić trochę czasu na rozpracowanie marek/rozmiarówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 34 minuty temu, dziko napisał: @Tanatos70 - jeśli brałeś Caruso w tym samym rozmiarze co PRL no to albo jedno pasuje, albo drugie Taki urok eksperymentowania z włoszczyzną, ale i tak masz na razie lepszą statystykę trafiania w marynarki niż ja (zatrzymałem jedną na cztery). Tak czy siak uważam Yooxa za źródło znakomitych okazji, tylko trzeba poświęcić trochę czasu na rozpracowanie marek/rozmiarówek. Tu raczej o kusość tej pierwszej chodziło, ale jakość pierwsza klasa . Fakt, warto polować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 A to fakt, długość włoskich marynarek to jedna wielka masakra, ja niby jakiś wysoki nie jestem (177 cm) a z niejednej z tego powodu rezygnowałem. Przy czym Caruso to jeszcze wcale nie najgorzej pod tym względem wypada. Żeby było śmieszniej, to np. Tagliatore robi marynarki w danym rozmiarze w dwóch długościach (ok 2-3 cm różnicy po plecach i na rękawie) ale nijak tego nie oznacza (że jakaś "regular" czy "short") - dopóki nie przymierzysz, to nie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 20 Październik 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Dzień "gospodarczy" w biurze: Kurtka, kamizelka: PRL Marynarka: Mango Krawat: poszetka.com Koszula i poszetka: NN Spodnie: PepeJ Rękawiczki: T.Kowalski Buty: Loake 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Co to za kurtka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 10 minut temu, Markus napisał: Co to za kurtka? No napisał że z PRL-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 @Hargin, czyżbyś z marynarki usunął poduszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Nie, taki "oryginał" całkowicie jakość Mango 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Godzinę temu, Markus napisał: Co to za kurtka? Dołączam się do pytania, mógłbyś podać źródło zakupu (markę już znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Tanatos, skoro upolowałeś to może targowisko przed zwrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 2 godziny temu, alabuz napisał: Dołączam się do pytania, mógłbyś podać źródło zakupu (markę już znam ) To leciwy "wykopek" sprzed lat z Allegro. Noszę ją już kilka sezonów i jestem bardzo zadowolony z funkcjonalności, choć wosku na niej wiele nie zostało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi