Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W dniu 7.05.2022 o 21:52, michasacuer napisał:

A było tak dobrze... Scrollowałem i gdy dojechałem do dołu spodni czar prysł...z wełny czy nie z wełny, o ile pasek zawiązywany na sznurek jest OK, to wykończenie dołu ze sciągaczem a la joggersy to już nie tędy droga...

Opublikowano

Hmm, nie rozumiem dlaczego sznurek w pasie jest ok, ale ściągacze już nie? Jak wzorujemy się na dresach to do oporu ;)

Aczkolwiek osobiście mam nadzieje, chociaż pewnie złudną, że cały ten trend trafi szybko do lamusa.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 minutę temu, blekit napisał:

Hmm, nie rozumiem dlaczego sznurek w pasie jest ok, ale ściągacze już nie? Jak wzorujemy się na dresach to do oporu ;)

Aczkolwiek osobiście mam nadzieje, chociaż pewnie złudną, że cały ten trend trafi szybko do lamusa.

Nie doprecyzowałem. Sznurek w pasie IMO jest ok przy lnie, bawełnie, a może nawet przy wełnie (jakimś hopsacku czy fresco) bo ten jednak mniej rzuca się w oczy i jakoś tam wpisze się w luźniejszyy charakter takich  spodni. Sciągacz na dole idze niebezpiecznie w stronę dopasowania typu "skinny fit" czy innych rurek. Przywodzi mi na myśl nie tyle dresy co spodnie Aladyna :)

A jeśli komuś taki styl odpowiada to w sumie niech nosi, ale widziałbym to w zestawieniu z t-shirtem, polo czy popoverem, z trampkami lub sneakersami na nogach.

Opublikowano
1 godzinę temu, NieMy napisał:

Prawdziwy dżentelmen nie biega! Pośpiech jest cechą motłochu!

Uśmiecham się na te słowa, kiedy zawiązuję szalik i poprawiam szelki przed partyjką tenisa i cocktail party na trawie.

Dajcie żyć, niech sobie każdy chodzi jak chce.

Opublikowano

Stanąłem dziś przed intelektualnym wyzwaniem dobrania możliwie eleganckiego stroju bez dostępu do koszul i brązowych butów. Więc połączyłem: derby, chinosy, polówkę i wielbłąda. Przyznam, że musiałem się w końcu przełamać do założenia czegokolwiek innego niż koszula pod marynarkę. ? Eksperymentowałem też z szarą, tweedową marynarką. Okazała się zbyt ponura w połączeniu z czarnymi spodniami i chyba również zbyt ciężka w kwestii tekstury. Poszetka prześwietlona, miała trochę błękitu i żółtego. Jak wyszło?

IMG_20220522_213901.jpg

IMG_20220522_214242.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Typowy strój dżentelmena w chwilach relaksu po pracy w upalny dzień . Koszulka Pink Pony Laurena , cieniutkie spodenki Brax i buty na skórzanej podeszwie. Chrzęst piasku pod butami brzmi bardzo majestatytycznie i zwraca uwagę przechodniów ?

C71F094C-9F5D-49BC-9D7B-1A5CDDD2C6F9.jpeg

Opublikowano
W dniu 22.05.2022 o 22:55, matt_falley napisał:

Stanąłem dziś przed intelektualnym wyzwaniem dobrania możliwie eleganckiego stroju bez dostępu do koszul i brązowych butów. Więc połączyłem: derby, chinosy, polówkę i wielbłąda. Przyznam, że musiałem się w końcu przełamać do założenia czegokolwiek innego niż koszula pod marynarkę. ? Eksperymentowałem też z szarą, tweedową marynarką. Okazała się zbyt ponura w połączeniu z czarnymi spodniami i chyba również zbyt ciężka w kwestii tekstury. Poszetka prześwietlona, miała trochę błękitu i żółtego. Jak wyszło?

IMG_20220522_213901.jpg

IMG_20220522_214242.jpg

Pewien nieżyjący klasyk mawiał , ze jako poszetki używa tylko damskich majteczek. Po dłuższym zastanowieniu zaczynam podzielać jego zdanie.?

Opublikowano
Godzinę temu, mosze napisał:

Ja do polówki (w sensie bluzeczki, nie prac polowych) staram się jednak dobierać obuwie sportowe lub każualowe (buty żeglarskie, snikersy itp.).

Ale to nie jest obuwie dżentelmeńskie , poza tym pod podeszwą takiego buta nie chrzęści piasek. Wychodzi więc na to , ze to buty o rodowodzie plebejskim. Można przecież i laczki włożyć . Wtedy będzie bardzo każualowo?

Opublikowano
36 minut temu, matt_falley napisał:

Obuwie dżentelmeńskie? Osobiście popieram tezę, że dżentelmena określa charakter, a nie zakładanie garnituru lub określonych butów.

Panie , popracuj Pan nad poczuciem humoru. Widze jego deficyt u Pana

Opublikowano

Poczucie humoru ma to do siebie, że jest względne. Nasze jednak nie jest zbieżne i wcale takie być nie musi. :) Nie znam pana osobiście, a brak sygnałów niewerbalnych niestety utrudnia pełne odczytanie kontekstu. Nie kontynuujmy już tej dygresji.