Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

@Tanatos70 Bardzo ładna marynarka. Zestawienie wyszło trochę mdło, bardziej jesiennie niż wiosennie. Zlewasz się z otoczeniem, nie tylko "twarzą" ;-)

Niebieska koszula OCBD zrobiłaby tu imo dużą różnicę na plus.

Opublikowano
1 godzinę temu, NieMy napisał:

@Tanatos70 Bardzo ładna marynarka. Zestawienie wyszło trochę mdło, bardziej jesiennie niż wiosennie. Zlewasz się z otoczeniem, nie tylko "twarzą" ;-)

Niebieska koszula OCBD zrobiłaby tu imo dużą różnicę na plus.

No zamiar był taki, aby było monochromatycznie i bardziej jesiennie- zimowo (w rzeczy samej jeszcze zimę mamy :)) niż wiosennie. Na wiosennie i pod krawatem będzie... następnym razem :). Sceneria faktycznie niefortunna i zlewam się z murem (wyszło dopiero podczas selekcjonowania zdjęć), ale kot jest przyzwyczajony, że pozuje na tarasie i gdzie indziej nie lubi. Ja już bez kota próbowałem, ale "zjebkę" na forum dostałem, więc już raczej nie próbuję ;-)

Opublikowano

Panowie, w kwestii M65 (oraz jej substytutów) jako rekonstruktor mogę śmiało polecić oryginały a najlepiej kurtkę M43, bo ma ładniejsze wykończenie.

A tak poza tym to taki jest dziś wygląd mój.

16865200_224825831318795_4644126861405265024_n.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, MWojtylak napisał:

Panowie, w kwestii M65 (oraz jej substytutów) jako rekonstruktor mogę śmiało polecić oryginały a najlepiej kurtkę M43, bo ma ładniejsze wykończenie.

A tak poza tym to taki jest dziś wygląd mój.

16865200_224825831318795_4644126861405265024_n.jpg

M43 kompletnie mnie nie przekonuje mimo 2 podejść, ale to pewnie kwestia gustu.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 5.03.2017 o 19:05, grzechu26 napisał:

0971a1c9011bda172966cff3b055a1c2.jpg

Też mam tą kurtawę za 199 zł nic tylko brać :-D Chyba ją zakatuję w tej wiosny ;-)

Kiedy była kupowana ta kurtka? Zastanawiam sie czy jest sens szukać. Jest świetna.

Opublikowano
40 minut temu, Markus napisał:

@MH_fan a dlaczego nie CMDNS. Mi to na formalny styl wygląda. Chyba że się mylę :)

Bawełniana marynarka nie jest formalna.

Mi ten błyszczący jedwabny krawat nie pasuje z bawełnianą marynarką.

EDIT. To jest częsty błąd tutaj. Mnie to razi. Zobaczcie na zestawy kolegi Wąski na tej stronie wątku - ile lepiej wyglądają bo są z nieformalnym krawatem (tj. wełna, grenadyna). 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 10.03.2017 o 10:43, bodzixon napisał:

Bawełniana marynarka nie jest formalna.

EDIT. To jest częsty błąd tutaj. Mnie to razi. Zobaczcie na zestawy kolegi Wąski na tej stronie wątku - ile lepiej wyglądają bo są z nieformalnym krawatem (tj. wełna, grenadyna). 

Jasne, zgadzam się jak najbardziej, że bordowy jedwabny krawat nie do końca pasuje do granatowej bawełnianej marynarki, jednak z pewnych względów była to kompozycja zamierzona i zasadniczo jednorazowa. :)

Co do ogólników, że jedwabne krawaty nie wyglądają dobrze z bawełna, to się nie zgodzę - w moich odczuciu z bawełną bardzo dobrze komponują się jedwabne krawaty w różnej maści uniwersyteckie paski (oczywiście bierzemy tu także pod uwagę, że jedwab może być mniej lub bardziej świecący się).

Opublikowano
33 minuty temu, MH_fan napisał:

Jasne, zgadzam się jak najbardziej, że bordowy jedwabny krawat nie do końca pasuje do granatowej bawełnianej marynarki, jednak z pewnych względów była to kompozycja zamierzona i zasadniczo jednorazowa. :)

Co do ogólników, że jedwabne krawaty nie wyglądają dobrze z bawełna, to się nie zgodzę - w moich odczuciu z bawełną bardzo dobrze komponują się jedwabne krawaty w różnej maści uniwersyteckie paski (oczywiście bierzemy tu także pod uwagę, że jedwab może być mniej lub bardziej świecący się).

Dnia 10.03.2017 o 10:43, bodzixon napisał:

Owszem, nie generalizuje, sam noszę jedwabne krawaty (nie mówię o szantungu, ani grenadynie :) ) np. do jeansów, ale są one matowe i mają wyraźną fakturę (tj. nie są gładkie).