Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Tanatos70 napisał:

Dziękuję :-D. To SuSu. Tez mnie ujęła. Niestety z ich marynarkami jakoś nie mogę się zaprzyjaźnić (3 próby). Zdaję sobie też sprawę, że jestem w tym odczuciu raczej odosobniony ;-).

Zaraz tam odosobniony. Także nie mam żadnej choć próbowałem.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Dnia 29.10.2016 o 19:14, Tanatos70 napisał:

Pojechałem do tikeja oddać kontrowersyjny płaszcz pokazany w jednym z wątków i potknąłem się o udaną, moim zdaniem "replikę" (podróbę znaczy się :-D) kurtki m 65. Skleciłem ad hoc taki w sumie oklepany zestaw z wiadomym krawatem, ale nawet mi się spodobał (koszulę chyba zmienię, bo zdziebko mi zgrzyta). Na sobie jeszcze z metkami, ale jutro już będzie w plenerze ;-):

@Tanatos70 Dzięki za info, też takiej szukałem do godziny temu,  już jest na wieszaku :)

33 minuty temu, Ataman napisał:

Ja dzisiaj znowu na urodzinach, tym razem u córki.

Ataman! Już było dobrze do teraz :shock:

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
24 minuty temu, Ataman napisał:

Ja dzisiaj znowu na urodzinach, tym razem u córki.

Dziękuję Ci za te zdjęcia. Dzięki nim wykasowałem część produktów z koszyka na Yoox'ie. Awangardowe wzory, kolory, fasony zostawię innym. Tobie radzę to samo.

Opublikowano
Dziękuję Ci za te zdjęcia. Dzięki nim wykasowałem część produktów z koszyka na Yoox'ie. Awangardowe wzory, kolory, fasony zostawię innym. Tobie radzę to samo.

Naprawdę nawet na kinderbal nie można???

Opublikowano
45 minut temu, NieMy napisał:

Eee, chyba niepotrzebnie - akurat te awangardowe rzeczy z Yooxa potrafią być naprawdę fajne, z jednej strony śmiały florystyczny wzór koszuli, ale z drugiej znakomity krój, materiał i wykończenie (wyjmowane stalki kołnierzyka, guziki z masy perłowej przyszyte na kurzą stopkę itd.) - to zupełnie inna liga niż "awangardowe" koszule rodem ze swojskiego bazarku. Inna rzecz, że faktycznie trzeba tego używać z niejakim wyczuciem ;-) dla mnie najbezpieczniej z casualową niebieską/granatową marynarką.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
12 minut temu, Kyle napisał:

Fajna ta m65. Po ile, ma jakąś odczepiane ocieplenie? Szukam czegoś takiego i nie mogę znaleźć, w tych co mierzyłem w militaria.pl w rozmiarze dobrym w klatce i talii mam groteskowo wielkie ramiona.

199PLN,  bez ocieplenia, z sznureczkiem w talii,  kieszenie wewnętrzne po obu stronach, fajna, wysoka stójka. 

Miałem ten sam problem co Ty, normalne m65 na mnie to worek jak Koszula TML w kroju regular. Przy rozmiarze 48, wziąłem S i jest w sam raz do koszuli i kamizelki, bądź swetra. Do założenia marynarki pewnie trzeba by rozmiar większy, ale nie wiem też jakby ukladaly się rękawy 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Co tam jeszcze można dodać: 100 % bawełna (także podszewka), a w rękawach nylon chyba. Stójka jest z imitacją listwy na zamku, ale zamka i kaptura wewnątrz nie ma. Ja noszę rozm. 50, ale M-ka była mi za wąska w barach ;-). Wziąłem L-kę i jest O.K., ale marynarki pod spód na pewno nie założę (nie zmieści się) :-D.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kolejny zestaw rodem z PRL (góra i dół). Takie miodowo- musztardowe klimaty ;-). To bardziej taki niekonstruowany blezerek niż marynarka, ale wełna ciepła, gruba i puchata :-D.

Na jednym ze zdjęć załapał się kot w galopie, a nie chciałem go pominąć, więc załączam/dubluję podobne nocne ujęcie. Tak na marginesie: mam nieodparte przeczucie, że moment w którym żona wypi.....y mnie z domu razem z tym, co nabywam i w czym bezwstydnie fotografuję się od paru miesięcy i zamieszczam na naszym forum, jest coraz bliższy :-D:

prl musztarda.jpgprl musztarda kot w galopie.jpgprl musztarda 4.jpg

prl musztarda 3.jpg

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
11 minut temu, mosze napisał:

Pod kolor sierściucha, jednym słowem :)

Marynarka jest ciekawa, ale wg mnie lepiej pasowałaby na kogoś o 10 cm niższego.

Moja wina, tzn. ujęcia branego ze statywu- samoobsługa :-D. Poniżej widać prawidłowe proporcje. Krawcowa, jak zaniosłem do skrócenia rękawów stwierdziła, że ona to by po całości ciachnęła :-D:

prl musztarda od d..y strony.jpg

EDIT: no i jeszcze jedna sprawa: nie mogę się zdecydować- zapinać na 1, czy na 2 :-D:

prl 3.jpg

• Oceniam pozytywnie 3