Krakus ;) Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Fantazyjka? Dobre! Lepiej brzmi niż poszetka. Panowie, od dzisiaj wypieramy słowo poszetka z naszych umysłów i zastępujemy je fantazyjką Świetne. Bardzo podoba mi się ta nazwa, tym bardziej, że nie jest zapożyczona. No ale ja jestem z prowincji, więc w "stolycy" będę szukać poszetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Wracając do tematu poszetek Dzisiaj byłem w sklepie z materiałami w Białymstoku połączonego z krawcem i powiedziałem, ze szukam materiału na poszetki. Co to za sklep? Znalazłeś w nim coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 To sklep na ul. Nowy Świat, w budynku przychodni DERMAL. Jeżeli chodzi o materiały to mają całkiem sporo, jednak nie pytałem się dokładnie, bo się na materiałach raczej za bardzo nie znam, a poza tym chciałem się raczej zapytać o to czy może mają ścinki materiałów w kontekście poszetek vel fantazyjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 Podrzucam ciekawy zestaw z butonierką, w sam raz dla wszystkich złośliwych kolegów. http://allegro.pl/muszka-meska-butonier ... 26825.html idealna stylizacja, oto bowiem butonierka w kieszonce koszuli! [butonierka oczywiście na praktycznym, kartonowym usztywniaczu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 22 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2011 No butonierka jak nic. Ale z drugiej strony, jak się ma brustaszę w koszuli, to czemu jej nie zaposzetkować? Ja mam brustaszę w kurtce/krótkim płaszczu, który noszę przez większość sezonu JZ i nic jej tak dobrze nie robi, jak rękawiczki w charakterze poszetki. Zimowe się nie nadają, ale jesienne, bez podszewki? Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Ostatnio z Panią Jadwigą skontaktowałem się mejlowo i zapytałem o inne materiały poza tym oferowanymi na allegro i dostałem takie oto poniższe propozycje. Dodatkowo, w taki sposób też mogłem zażyczyć sobie dowolny rozmiar poszetki: http://img841.imageshack.us/img841/8263/img5024q.th.jpg http://img651.imageshack.us/img651/2715/img5028r.th.jpg http://img89.imageshack.us/img89/2541/std4989.th.jpg http://img43.imageshack.us/img43/5891/img5059yv.th.jpg http://img253.imageshack.us/img253/650/img5068i.th.jpg Tak więc w ramach dbania o solidnych, polskich twórców osobiście polecam wszystkim fanom i kolekcjonerom poszetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 30 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2011 Caporegime, zamów sobie z różowego lnu Najlepszy przykład z zaprezentowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JakubJakubowski Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Witam wszystkich fanow poszetek. Do dzisiaj bylem wiernym obserwatorem i czytelnikiem forum, ale przyszedl czas na rejestracje. Prosze o podpowiedz, jak skontaktowac sie z Pania Jadwiga w sprawie poszetek, podoba mi sie kilka zaprezentowanych tkanin. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2011 Proszę napisać mejla na adres dandyaccessory@wp.pl Poza tym zauważyłem, że oferta materiałów jest bardzo zmienna, więc warto co jakiś zapytać o "nowości", a nóż się trafi coś szczególnie pod nas gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JakubJakubowski Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Caporegime dzieki za adres, poszetki juz zamowione, niestety troche sie spoznilem i jednej tkaniny juz brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Co sądzicie koledzy o poszetkach o takiej fakturze? na zdjęciu 2 i 3 są dwa różne odcienie: stalowoniebieski i stalowy. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Hmm trochę za bardzo się świecą moim zdaniem, może do lnianej marynarki na lato by pasowały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Też się nad tym zastanawiam, ale to tylko apretura na jedwabiu, można sprać i będzie matowa. Może nie widać na zdjęciu ale marynarka jest też lekko błyszcząca przez dodatek jedwabiu do wełny. A co sądzicie o fakturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 te poszetki wyglądają raczej jak piękne poliestrowe butonierki. Moim zdaniem zbyt się świecą, mogą być uznane po prostu za bardzo ekstrawaganckie [w Polsce sama poszetka to wielka ekstrawagancja, co dopiero świecąca się] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 Jak poszetka może wyglądać jak butonierka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2011 To taki skrót allegrowo-myślowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 być może, jednak w kwestii skojarzeń zazwyczaj posługuję się tym, co mi na myśl przychodzi, nawet jeśli brzmi to mało wysublimowanie. Po prostu allegro to kopalnia skojarzeń i metafor. Ślubne butonierki, z nieznanych mi powodów, świecą się straszliwie i mienią najwyższej jakości poliestrem 200's. Tak też dla mnie wyglądają te poszetki. Jedyny zestaw w jakich można ich użyć w moim mniemaniu, to zestaw monochromatyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Stalowa poszetka ze stalowym krawatem - ok Miedziana z miedzianym- też ok, jeżeli ktoś jest blondynem albo rudym. Wyobrażam sobie inne kombinacje i już mi jakoś nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Z tego co wiem, poszetka nie powinna być z tego samego materiału co krawat. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Przecież nikt nam nie zabroni . Jest to bezpieczne połączenie, coby nie wyglądać pstrokato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Z tego co wiem, poszetka nie powinna być z tego samego materiału co krawat. Pozdrawiam, Dr Zgadzam się. Poszetka w kolorze krawata świadczy o tym, że nie umiemy dobierać dodatków, więc musiał to zrobić za nas producent, przygotowując gotowy zestaw krawat+poszetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Panowie, temat poszetki i krawatu z tego samego materiału był już wałkowany ogromną ilość razy. A faktura poszetek moim zdaniem byłaby jak znalazł do "gładkich" marynarek i koszul / krawatów aby tworzyć swoisty kontrast. Lekko "poszarpana" przypomina drobno włóknisty len i moim zdaniem pasuje wszędzie tam, gdzie poszetki z lnu. No tylko trzeba się pozbyć tego świecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rev Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 A poszetka może być tego samego koloru i wzoru co koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2f2f Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Może ale nie powinna byc jeśli chcesz zrobić naprawde dobre wrażenie. Biała poszetke do białej koszuli ok. Ale jeśli koszula jest w paski to taka sama poszetke wyglada słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JakubJakubowski Napisano 14 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2011 Witam kolegow, a oto i doczekalem sie poszetek od Pani Jagody, jestem pod wrazeniem. Piekna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi