m.z. Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 @ jan - wcale nie zamierzam niczego szukać, to była po prostu moja opinia i retoryczne pytanie. sam nie mam ani jednej, ale nie popadajmy w skrajną gorliwość, istnieją sytuacje gdy to może być alternatywa, chociaż na pewno nie do marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 Myslałem, ze pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 nie, ale dziękuję za reakcję. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2012 Co za bzdety, po prostu ręce opadają. Większość to absolutne podstawy, część to uproszczenia (jak z tym, gdzie mają sięgać spodnie), ale nie nazwałbym tego bzdetami. Zauważ, że większość Polaków ma problemy ze stosowaniem się do takich reguł, jak skarpetki do sandałów czy prawidłowa długość spodni (tu ok. 80-90 %)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Edit - marzec 2017 - forum uczy, a w 5 lat można zrobić duże postępy Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego ubrania jednego z najsłynniejszych obecnie architektów, autora m.in. budynku "Metropolitan" w Warszawie - Normana Fostera. Mi osobiście (ale wiem, że tylko co do części wymienionej listy będę miał poparcie forumowiczów) nie podobają się: - klapy - wielkość, kształt - kolor koszuli - o ile dobrze widzę biało - zielona - kolor krawata - wszycie rękawów - albo nakładane, albo powypychane kieszenie - coś jeszcze, czego nie zauważyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Ale, że to koszmar jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego ubrania jednego z najsłynniejszych obecnie architektów, autora m.in. budynku "Metropolitan" w Warszawie - Normana Fostera. Mi osobiście (ale wiem, że tylko co do części wymienionej listy będę miał poparcie forumowiczów) nie podobają się: - klapy - wielkość, kształt - kolor koszuli - o ile dobrze widzę biało - zielona - kolor krawata - wszycie rękawów - albo nakładane, albo powypychane kieszenie - coś jeszcze, czego nie zauważyłem? Wrzucenie tego przykładu w tym wątku więcej mówi o wrzucającym niż o "modelem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego ubrania jednego z najsłynniejszych obecnie architektów, autora m.in. budynku "Metropolitan" w Warszawie - Normana Fostera. Mi osobiście (ale wiem, że tylko co do części wymienionej listy będę miał poparcie forumowiczów) nie podobają się: - klapy - wielkość, kształt - kolor koszuli - o ile dobrze widzę biało - zielona - kolor krawata - wszycie rękawów - albo nakładane, albo powypychane kieszenie - coś jeszcze, czego nie zauważyłem? Wrzucenie tego przykładu w tym wątku więcej mówi o wrzucającym niż o "modelem". Zgadzam się z Kol. Meqoqiem. To taki paradoks. Chciałbym, żeby tak prezentowała się większość np. polskich architektów, nie mówiąc o innych branżach. A z drugiej strony pierwszy projekt Fostera w Warszawie był świetny, ale zmuszono go do takich zmian, że zapewne w literaturze historii architektury będzie wymieniany jako przykład słabszych dokonań. I tak z tymi klapami... a kieszenie są po to, żeby do nich wkładać przedmioty jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego ubrania jednego z najsłynniejszych obecnie architektów, autora m.in. budynku "Metropolitan" w Warszawie - Normana Fostera. Mi osobiście (ale wiem, że tylko co do części wymienionej listy będę miał poparcie forumowiczów) nie podobają się: - klapy - wielkość, kształt - kolor koszuli - o ile dobrze widzę biało - zielona - kolor krawata - wszycie rękawów - albo nakładane, albo powypychane kieszenie - coś jeszcze, czego nie zauważyłem? Klapy są olbrzymie, ale to nie jest koszmar, tylko wybór stylistyczny i to mający tradycje sięgające czasów przedwojennych. Zielony sam w sobie nie jest zły, pytanie jak to wygląda na żywo, bo zdjęcie jest takie sobie. Osobiście widziałbym w tym zestawie krawat w ciemniejszym odcieniu, ale to kwestia gustu. Wszycie rękawów to przecież spalla camicia, czyli znak rozpoznawczy (niektórych słynnych) neapolitańskich krawców. Jedna rzecz, którą uważam za błąd, to lekko odstający kołnierz marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jedyne zastrzerzenie mam do węzła i koloru krawata (za jasny imo), poza tym miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jedna rzecz, którą uważam za błąd, to lekko odstający kołnierz marynarki. ...co może być (moim zdaniem bardzo prawdopodobne) wynikiem nienaturalnej postawy i odchyleniem ramienia do tyłu, a równie dobrze cienia wynikającego z wielopunktowego oświetlenia sali. Proponuję w temacie "Stylistyczne koszmary - aktorzy, piosenkarze, politycy" nie oceniać tego stroju. bo wstyd . Lepiej przenieśmy zdjęcie do "Dobrze ubrany mezczyzna - zdjecia" i wtedy ew., jak już naprawdę ktoś będzie chciał coś znaleźć, może punktować TAKI (moim zdaniem elegancki) strój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Widocznie jeszcze wiele nauki przede mną Dziękuję za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Jestem ciekaw Waszej opinii na temat tego ubrania jednego z najsłynniejszych obecnie architektów, autora m.in. budynku "Metropolitan" w Warszawie - Normana Fostera. Mi osobiście (ale wiem, że tylko co do części wymienionej listy będę miał poparcie forumowiczów) nie podobają się: - klapy - wielkość, kształt - kolor koszuli - o ile dobrze widzę biało - zielona - kolor krawata - wszycie rękawów - albo nakładane, albo powypychane kieszenie - coś jeszcze, czego nie zauważyłem? (...) Zielony sam w sobie nie jest zły, pytanie jak to wygląda na żywo, bo zdjęcie jest takie sobie. Osobiście widziałbym w tym zestawie krawat w ciemniejszym odcieniu, ale to kwestia gustu. Wszycie rękawów to przecież spalla camicia, czyli znak rozpoznawczy (niektórych słynnych) neapolitańskich krawców. Jedna rzecz, którą uważam za błąd, to lekko odstający kołnierz marynarki. Kolor krawata jest prawdopodobnie trochę ciemniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciu i jeśli tak jest, to jest dobrze dobrany do karnacji "nosiciela". Mam jedyną uwagę in minus, że garnitur wygląda nieświeżo, jak pomięty (np spodnie koło kroku, klapy, itp.), ale to może być efekt wielopunktowego oświetlenia. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 [...] Kolor krawata jest prawdopodobnie trochę ciemniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciu i jeśli tak jest, to jest dobrze dobrany do karnacji "nosiciela". Mam jedyną uwagę in minus, że garnitur wygląda nieświeżo, jak pomięty (np spodnie koło kroku, klapy, itp.), ale to może być efekt wielopunktowego oświetlenia. Pozdr, wojvv Dokładnie tak to wygląda. Oświetlenie jest wyjątkowo niekorzystne, czyli pionowo z góry wzdłuż postaci. W takim przypadku wszelkie zmarszczki na tkaninie są bardzo podkreślane. Krawat jest ciemniejszy, widać to w cieniu mikrofonu na dolnej części krawata, reszta została prześwietlona. Ponadto przy silnym oświetleniu gładkie tkaniny wydają się jaśniejsze, a matowe ciemniejsze niż w rzeczywistości. Dlatego też należy podchodzić ostrożnie z ocenami przy wszelkich dość przypadkowych "reporterskich" fotkach. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Moim zdaniem tak szerokie klapy w przypadku Fostera to bardzo trafiony zabieg stylistyczny - sylwetka wydaje się o wiele bardziej postawna, co ma szczególne znacznie w przypadku już bardziej sędziwych panów, którzy niestety się kurczą na starość. A kieszenie są po to by w nich coś upychać - ważniejsze niż sam wygląd marynarki jest jej praktyczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Podobają mi się te szerokie klapy i wszycie rękawów (chociaż nie jestem pewien czy to faktycznie spalla camicia). edit: literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Mam jedyną uwagę in minus, że garnitur wygląda nieświeżo, jak pomięty (np spodnie koło kroku, klapy, itp.), ale to może być efekt wielopunktowego oświetlenia. Pozdr, wojvv Nie widzę na tym garniturze ani jednego miejsca które jest pomięte, za to widzę pleksę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Mam jedyną uwagę in minus, że garnitur wygląda nieświeżo, jak pomięty (np spodnie koło kroku, klapy, itp.), ale to może być efekt wielopunktowego oświetlenia. Pozdr, wojvv Nie widzę na tym garniturze ani jednego miejsca które jest pomięte, za to widzę pleksę + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Blady strach pada na każdego doświadczonego, eleganckiego mówce, gdy widzi mównicę z pleksi. Wie, że to pewne obsmarowanie na forach internetowych, z zarzutem nieumiejętności posługiwania się żelazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Blady strach pada na każdego doświadczonego, eleganckiego mówce, gdy widzi mównicę z pleksi. Wie, że to pewne obsmarowanie na forach internetowych, z zarzutem nieumiejętności posługiwania się żelazkiem.Ponadto wyjątkowo mało jest tkanin wyglądających nieskazitelnie po kilku/wielu godzinach siedzenia za konferencyjnym stołem. Coś tam się zawsze zemnie, a nie cały czas stoi się na baczność przy mównicy. pozdr.Vslv p.s. nie chciałbym być złośliwy, ale będę. Ten i podobne tematy zazwyczaj służą podbudowaniu ego komentatora, a nie rzeczowej krytyce - teraz możecie mnie zlinczować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 p.s. nie chciałbym być złośliwy, ale będę. Ten i podobne tematy zazwyczaj służą podbudowaniu ego komentatora, a nie rzeczowej krytyce - teraz możecie mnie zlinczować Niestety Wiesławie, nie ma szans - nawet nie zdążysz przeczytać, a moderator wytnie tzw. "flejm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Właśnie moderacja trochę za bardzo sobie folguje i ingeruje w posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Moderacja czuwa! I proszę nie flejmić już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Właśnie moderacja trochę za bardzo sobie folguje i ingeruje w posty.W Twoje posty zawsze mam chęć poingerować - nawet nie wiesz jakiego wysiłku wymaga powstrzymanie się od tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Właśnie moderacja trochę za bardzo sobie folguje i ingeruje w posty. Wszelkie uwagi nt. moderacji proszę składać w stosownym wątku, inaczej będę zmuszony je usuwać - zgodnie z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi