Wuj Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 W dniu 25.03.2018 o 05:02, Kamil1987 napisał: @lyzwad to tylko moje zdanie, ale ja bym odpuścił. Ona jest już opięta w barkach, a poniżej zbyt dużo luzu. Po drugie, to już sprawa indywidualnych preferencji, ale styl cafe racer jest wg mnie nudny, nie podkreśla w żaden sposób sylwetki. Ramoneski, bomberki czy kurtko-marynarki skórzane mają więcej cech charakterystycznych, a jednocześnie też są ponadczasowe. Na zdjęciu ja w zapiętej kurtce w moim rozmiarze: @Kamil1987 fajna kurtka, co to? Widzę, że się nie omijało w młodosci zaprawy sportowej, czworoboczne bardzo poprawne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 53 minuty temu, Wuj napisał: @Kamil1987 fajna kurtka, co to? Widzę, że się nie omijało w młodosci zaprawy sportowej, czworoboczne bardzo poprawne;) To prawdopodobnie szczęście mojego życia, czyli shearling od Brunello Cucinelli znaleziony przypadkiem na damskim dziale TJMaxxa za... 99.99$. Podejrzewam, ze machnęli się o jedno miejsce z przecinkiem bo normalnie za te ceny to są krawaty czy poszetki od BC. Chciałem ją początkowo sprzedać na eBayu (w sumie to ciągle tam wisi), ale odrzuciłem kilka propozycji w granicach 1400$ i 6 kwietnia zabieram ją ze sobą do Polski Skora jest niesamowicie mięsista, ma futerko od spodu, bardzo praktyczny odcień brązu i ponadczasowy krój. No i ta cena na metce - poprawia mi humor za każdym razem 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 Po naczytaniu się tu o skórzanych kurtkach i ich dopasowaniu, postanowiłem przyjrzeć się mojej, którą używałem do jazdy ma motocyklu. Kiedyś uważałem, że dobrze leży. A teraz już jej chyba nie założę😀 i szykuje się kolejny wydatek - efekt uboczny forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 31 minut temu, Awopiotr napisał: Po naczytaniu się tu o skórzanych kurtkach i ich dopasowaniu, postanowiłem przyjrzeć się mojej, którą używałem do jazdy ma motocyklu. Kiedyś uważałem, że dobrze leży. A teraz już jej chyba nie założę😀 i szykuje się kolejny wydatek - efekt uboczny forum! Ale ona naprawdę dobrze leży. Wydaje mi się, że fotka jest zrobiona trochę ze złej wysokości, bo chyba nie masz aż tak długich nóg i krótkiego korpusu ? Ja wolę trochę bardziej ucywilnione ramoneski jak na jednej z poprzednich stron, bomberki, marynarki skórzane, nawet cafe racerki. Ta Twoja jest bardzo klasyczna, ale mocno się kojarzy z subkulturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 Ona jest bardzo krótka. Normalnie widoczne są dwa paski - na zdjęciu mam spodnie z wyższym stanem i dlatego pasek jest niewidoczny. Wydaje mi się, że początkowo ten rodzaj kurtek był bardzo krótki. Na filmie "The Wild One", główny bohater Johnny nosił taką krótką. A co do subkultury to tę kurtkę zakładam tylko do jazdy na motocyklu, a że jest on z 56-go roku to pasują do siebie stylistycznie😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwad Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Czołem! Robię kolejne podejście do kurtki skórzanej, tym razem z zalando, dokładnie ten model: https://www.zalando.pl/selected-homme-kurtka-skorzana-black-se622j02y-q11.html , Bardzo proszę o opinie jeśli chodzi o dopasowanie. Zastanawia mnie długość oraz jak zwykle tył... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Przód, długość i szerokość jak na Ciebie, ale nie wiem co z tym tyłem. Czy możesz poprosić kogoś o zdjęcie od tyłu gdy masz ręce włożone w kieszenie kurtki ? Może te fałdy rozprostują się ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Wygląda na wadę postawy , w rtw raczej szyje się na standardowe sylwetki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwad Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Dzięki za odpowiedzi. Być może z postawą nie jest idealnie, sam zacząłem się temu przyglądać dopiero jak to zauważyliście. Pewnie muszę zmienić ćwiczenia na bardziej skupiające się na mięśniach pleców, które trzymają kręgosłup. W międzyczasie wrzucam kolejne 4 zdjęcia - dwa pierwsze bez rąk w kieszeni, dwa kolejne z rękami. Tym razem zewnętrzny link, bo tutaj zdjęcia wychodziły przekręcone. Zostawiać czy nie? https://imgur.com/a/r6S4uZJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 9 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2018 Godzinę temu, lyzwad napisał: Zostawiać czy nie? https://imgur.com/a/r6S4uZJ Jeśli mam być szczery to za 1000zł chyba jednak bym oddał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 14 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2018 Na Zalando Lounge co jakiś czas rzucają kurtki skórzane lepszej jakości i bardziej znanych marek po 500-700 zł. Warto być cierpliwym. 2 miesiące temu udało mi się upolować ten model Iparelde za 480 zł po rabacie w kolorze ciemnogranatowym. https://www.iparelde.com/en/men/black/leather-jacket/E88.html Najgorsze jest to że od tego czasu nie miałem na sobie żadnej innej kurtki. Zakochałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwad Napisano 23 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2018 Panowie, w jaki sposób dbacie o swoje kurtki skórzane? Udało mi się kupić w odpowiednim dopasowaniu, ale nie wiem jak się nią zająć (i czy w ogóle trzeba), a wręcz boję się wpisywać tego pytania do google'a bo nie wiem gdzie zaprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2018 Używam mniej więcej raz w roku tego: https://multirenowacja.pl/balsam-do-skory-delikatnej-125ml-saphir-medaille-d-or.html Z nową kurtką nic bym nie robił, chyba że jest przesuszona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 23 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2018 1 godzinę temu, lubo69 napisał: Używam mniej więcej raz w roku tego: https://multirenowacja.pl/balsam-do-skory-delikatnej-125ml-saphir-medaille-d-or.html Z nową kurtką nic bym nie robił, chyba że jest przesuszona. Czy orientujesz się czy ten środek nada się również do skór jagnięcych ? Wiem, że jest napisane "do skóry delikatnej", ale jednak jagnięcina jest wyjątkowo miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2018 Wydaje mi się że tak, ale jestem konsumentem, nie producentem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 19 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Czy orientujesz się czy ten środek nada się również do skór jagnięcych ? Wiem, że jest napisane "do skóry delikatnej", ale jednak jagnięcina jest wyjątkowo miękka. Nie bój się. To prawda, że jagnięcina jest wyjątkowo miękka (a zwłaszcza gdy była marynowana i dobrze doprawiona😀), ale to jest tylko kawałek ubrania. Jeżeli skóra jest przesuszona (często się zdarza kupując np. w outletach) to skóra trochę ściemnieje. Zresztą sam pomyśl jakie ryzyko może być związane z natłuszczaniem skóry? Zrób próbę od środka i to powinno rozwiać wątpliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 Co myślicie o tej kurtce skórzanej? Chodzi mi o wygląd czy waszym zdaniem to dobra klasyka no i do czego najlepiej pasuje założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 Wg mnie bardzo okej, ale jeżeli nie masz przed oczami tego, z czym mógłbyś ją nosić, to lepiej nie kupuj. Można ją nosić niemal ze wszystkim, poza marynarką i oczywiście garniturem i jego bardziej eleganckimi pochodnymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 W dniu 23.06.2018 o 14:01, Żorż Ponimirski napisał: Czy orientujesz się czy ten środek nada się również do skór jagnięcych ? Wiem, że jest napisane "do skóry delikatnej", ale jednak jagnięcina jest wyjątkowo miękka. Ja do jagnięcej używam tego (po konsultacji z supportem) https://multirenowacja.pl/creme-universelle-150-ml-krem-balsam-do-skor-czysci-i-odzywia-saphir.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 24 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2018 39 minut temu, MH_fan napisał: Wg mnie bardzo okej, ale jeżeli nie masz przed oczami tego, z czym mógłbyś ją nosić, to lepiej nie kupuj. Można ją nosić niemal ze wszystkim, poza marynarką i oczywiście garniturem i jego bardziej eleganckimi pochodnymi. Po prostu czasami człowiek potrzebuje się upewnić w przekonaniu, że to będzie dobry wybór, zastanawiam się tylko czy skórzane ściągacze w tej kurtce wyjdą na plus, zwykle widuje się bawełniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 10 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2018 Mój Schott LC5100 właśnie wrócił od kaletnika. Kurtkę kupiłem dwa lata temu na Amazonie za niecałe 100 funtów. Denerwowały mnie w niej dwie rzeczy: niska pacha i tania, poliestrowa, pikowana podszewka w kolorze buraczkowym, którą producent postanowił wzbogacić watą, chyba w celu "ocieplenia"; oczywiście wata od razu zaczęła wychodzić. Tak wygląda ta podszewka po wypruciu: Znalazłem ogarniętego kaletnika w Łodzi, zaś Forumowi Koledzy pomogli z materiałem na podszewkę. Dodatkowo, jak być może ktoś pamięta z innego wątku, pozyskałem drogą kupna vintage denim z Peweksu, który ostatecznie został wykorzystany jako kieszeniówka. Pani kaletnik podniosła nieco pachę, usunęła na moją prośbę aż cztery wewnętrzne kieszenie (projektantowi chyba chodziła po głowie kamizelka wędkarska, bo kurtkę wyposażył łącznie w trzy kieszenie zewnętrzne i siedem wewnętrznych) i pozostawiła oryginalne elementy jak metka i wykończenie kieszeni. Oto efekty: Koszt usługi (150 zł) uważam za uczciwy. Robota wykonana bardzo starannie. Kurtka zyskała lekkość i przewiewność (o ile kurtka skórzana może być lekka i przewiewna). Bardzo podoba mi się widoczne na trzecim zdjęciu zestawienie wełny w kolorze butelkowej zieleni, brązowej skóry i denimu. Dzięki @p_b i @Krzysiek_W za materiał, a także @Wuj za wsparcie psychologiczne 7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2018 Bardzo fajny efekt koncowy, oby sie dobrze nosilo! 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 Czekamy na zdjęcia jak leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 9 godzin temu, pmichal napisał: Czekamy na zdjęcia jak leży To nie jest snug fit, ale ma być dopiero ze swetrem. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 @Krzysiek_W, nie rozważyłbyś na wiosnę? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi