Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, NieMy napisał:

Szukam obecnie argumentów przeciw zakupowi i nie mogę znaleźć.

Pisał kiedyś @Wuj, że (cytat niedokładny) często kupujemy kurtkę skórzaną aby wyglądać jak gwiazda rocka, a wyglądamy jak taksówkarz.

Ja kupiłem sobie wymarzoną kurtkę Schotta i nawet schudłem 10 kg, aby się w nią zmieścić i przez rok założyłem tylko raz i to na siłę, bo nie mam gdzie w niej chodzić.

schott.jpg

Opublikowano
Teraz, Bacio napisał:

Pisał kiedyś @Wuj, że (cytat niedokładny) często kupujemy kurtkę skórzaną aby wyglądać jak gwiazda rocka, a wyglądamy jak taksówkarz.

Ja wyglądam jak gwiazda rocka nawet bez skórzanej kurtki!?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Ja wyglądam jak gwiazda rocka nawet bez skórzanej kurtki!

Ja nawet bez skórzanej kurtki wygladam jak taksówkarz , ale skórę za flaszkę (tylko nie taką za 750£) chętnie przygarnę

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To mała czterdziestka, takie 39 slim. Ale nie oddam nawet za flaszkę i 750 funtów.

Z kilku lotnisk w Polsce są loty do Edynburga za grosze. Pociąg z Edynburga do Galashiels bodaj 10 funtów w obie strony. Trudno o lepszą wycieczkę niż jesień w Scottish Borders. Na miejscu można poprzymierzać i pogadać. A dla niemobilnych w Warszawie jest Simmons Bilt, praktycznie to samo, jeśli komuś nie przeszkadzają kwestie etyczne (firma jest pokłosiem procesu sądowego z Aero).

Na apetyt można zamówić gratis:

http://www.aeroleatherclothing.com/product-detail.php?id=4199

W moim egzemplarzu była pocztówka z kodem na darmową przesyłkę, czyli 20 funtów w kieszeni. Nie wiem czy tylko w moim, ale ryzyko żadne, można spróbować szczęścia. Trzymam kciuki:)

a1644878ecdaa7a4d558c7cb4fe6382b.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 minut temu, Cineos napisał:

@lubo69

Panowie, jest sukces. Podniósł rękę!

Na kogo?

" Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny. "

Józef Cyrankiewicz

Opublikowano

(...)
Z kilku lotnisk w Polsce są loty do Edynburga za grosze. Pociąg z Edynburga do Galashiels bodaj 10 funtów w obie strony. Trudno o lepszą wycieczkę niż jesień w Scottish Borders...

I tak oto opowieści o flaszce i Szkocji znalazły swój harmonijny i jednocześnie najprostszy finał.
43a31087e92e25e1972d5b542d4abcf3.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
44 minuty temu, dida1007 napisał:

Ktoś może zna i poleca jakąś markę kurtek w stylu schott perfecto jacket w cenie około 1tyś zł? 

Ja jedną ze swoich skórzanych kupiłem w https://www.upperclassfashion.co.uk/men/mens-leather-jackets.html

Ale fizycznie byłem w sklepie w Londynie. Oczywiście, też wysyłają.

Tuż obok (po drugiej stronie ulicy, może 200m dalej) jest podobny konkurencyjny sklep: https://www.citysheepskin.co.uk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Proszę o poradę: kurtka do zwrotu? Wydaje mi się że przód wygląda całkiem ok, ale plecy ją dyskwalifikują ? Z mniejszym rozmiarem raczej też chyba nie ma co próbować, bo w klatce jest na styk? 

IMG_20200929_174902.jpg

IMG_20200929_174707.jpg

IMG_20200929_174806.jpg

Opublikowano

Ale ona faktycznie jest za długa! Z przodu pasek masz na wysokości pęcherza co wygląda dziwnie. Z tyłu długość to prawie marynarka! Dziwne proporcje jak na ramoneskę! Porównaj oryginał! Co prawda w późniejszych latach kurtka została nieco wydłużona lecz u Ciebie nie wygląda to zgrabnie. 

Screenshot_20200930_225729.jpg

• Oceniam pozytywnie 1