Karol G. Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Dajcie spokój, te buty kwalifikują się na produkt drugiej jakości. To oczywiście nie znaczy, że nie mogą cieszyć i dobrze służyć. Wydaje mi się tylko, że nie są pełnowartościowym produktem w marketingowym tego zwrotu znaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2019 Na Zalando Lounge zamówiłem poniższe buty, domyślałem się, że w tej cenie (259zł) mogą wyjść jakieś kwiatki, tutaj zobaczcie podeszwy, nie wiem czy się tym przejmować. Buty są bardzo wygodne. Jak koledzy na to patrzą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2019 Bardziej przejmowałbym się suwakami. Zwracaj, jeśli możesz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2019 (edytowane) To mi nie przeszkadza, szukałem jednej pary wygodniejszych butów na przechadzkę do parku, które szybko włożę i zamki były w planie. To chyba sobie sam odpowiem, że co najwyżej wiewiórka mnie wyśmieje-;) Edytowane 2 Wrzesień 2019 przez flozbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 2 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2019 2 godziny temu, flozbi napisał: szukałem jednej pary wygodniejszych butów na przechadzkę do parku, które szybko włożę i zamki były w planie. Nawet jeśli to przechadzka do parku, to... nie idź tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 Szanowni, Niespełna rok temu kupiłem na Zalando Lounge Levety na gumie. Niedawno zauważyłem, iż podeszwa na czubkach zaczęła... pękać! Po konsultacji z lokalnym szewcem dowiedziałem się, że guma jest wadliwa, tudzież była długo przechowywana w niewłaściwych warunkach i straciła swoją elastyczność, czyt. sparciała. Wszcząłem procedurę reklamacyjną (wystarczają zdjęcia i opis). Zaproponowano mi upust w wysokosci 80zl przy zachowaniu butów lub zwrot kosztów i odesłanie im obuwia. Co wybrać, zostawiać i naprawiać czy zwracać? Dodam, że buty kupione bardzo tanio bo za coś około 350zl, więc za te pieniądze nic nie kupię. Szewc wycenił wstepnie naprawę (podklejenie i zelowanie) na 85zl ale radził oddać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 Posłuchaj szewca i oddaj. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 Oddać i dziękować losowi, że się trafił uczciwy spec, który dobrze radzi. To przypadkiem nie jeden z wrocławskich szewców? Ps. Na ZL non stop są gordony w tych cenach, także żadna strata, kupisz nowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 1 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2019 Jasne że oddać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 5 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2019 Dzięki Panowie! Buty już w drodze do Zalando. W ich miejsce w niedużo wyższej cenie kupiłem secondsy Meermin Longwing z wiadomego źródła. Jak nie trafię z rozmiarem to trafią na forumowy bazarek. @MH_fan szewc z Łodzi przy ul. Zielonej, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukko9 Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 WItam Panowie, co sądzicie o tych trzewikach po wymianie sznurowadeł? Nie podobają mi się te języki z napisem i sposób przyszycia boków na takie potrójne kwadraty. Nie mam jeszcze brogsów i rozważałem to jako opcje na wiosne/jesien @yacoob mógłbyś podać wiadome źródło Meerminów seconds? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Potrójne kwadraty, przy tak każualowych butach, zwłaszcza za takie pieniądze nie stanowiłyby dla mnie problemu. Uczciwie trzeba przyznać, że szczególnie piękne nie są, ale za te pieniądze dadzą radę.Wiadome żródło secondsów Meermina już niestety nie istnieje. Zakończyło aktywność na Ebayu jakiś rok temu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukko9 Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Szkoda, ze sie nie zalapalem na skorzystanie, ale znalazlem jeszcze fajne buty Herringa https://www.herringshoes.co.uk/herring/limerick_rubber-soled-brogue-boots Edit. Zauważyłem, że podeszwa jest klejona - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 @lukko9 niestety, faktycznie od dluższego czasu sprzedawca goodyearshoes na ebayu nic nie oferuje, a można było trafić Meerminy z pomijalnymi wadami za pół ceny. Swoją drogą gdzie te Gordony za 279? Mają tam też inne ciekawe buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukko9 Napisano 15 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2021 @yacoob Gordony były dostępne na Zalando Lounge, ale niestety prawie wszystkie były przekombinowane. Buty już do mnie przyszly i wyglądają znacznie lepiej niż na zdjęciu. Są lekko ciasne na stopę 276mm (rozmiar 42), po krótkim potrzymaniu w prawidłach jest lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukko9 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Buty po próbie domowego rozejścia się nie poddają, przydałby się rozmiar 42.5. Zauważyłem niezbyt eleganckie przyszycie przyszywy - z góry widoczne są otwory, jakby cholewka była dziurawa. Kompilacja tych dwóch rzeczy zmusza mnie do zwrotu i będę polował na coś w większym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 11 minut temu, lukko9 napisał: Buty po próbie domowego rozejścia Nie uważasz że takie buty nie nadają się do zwrotu ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukko9 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 @Szydlowskymiałem na myśli kilkukrotne założenie i przejście się po mieszkaniu, na butach nie ma śladów oprócz zagięcia powstałego przy pierwszym złamaniu buta (czego nie da się uniknać?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Bardzo nieładna praktyka, przejście się w butach dyskwalifikuje je do zwrotu w mojej opinii - nie chciałbym kupić butów w sklepie i odebrać przesyłki z butami chodzonymi, nawet w domu. Takimi praktykami utrudniasz pracę dystrybutorom bo ktoś je kiedyś odbierze i nie kupi z tego powodu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Myślę, że jest dość cienka granica pomiędzy przymierzaniem, a użytkowaniem butów i to właśnie szczegóły o tym decydują. Samej "przechadzki" po mieszkaniu nie oceniałbym negatywnie - przecież przymierzając obuwie w sklepie również nierzadko przechadzamy się w nim parę kroków, robimy jakieś zgięcia, wstajemy, siadamy sprawdzając jak się układają i na jaką swobodę ruchów pozwalają. Jeżeli mamy natomiast do czynienia z zakładaniem butów w domu wielokrotnie, spędzaniem w nich znacznie więcej czasu aniżeli mielibyśmy na to możliwość w sklepie to, w mojej ocenie, mamy już do czynienia ze sporym nadużyciem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Gordonów ze śladami użytkowania nikt nie będzie chciał kupić, ale na krokiety ze śladami użytkowania w cenie gordonów będzie tłum chętnych, a wygrywający zaraz się pochwali interesem życia w JBMDNS🤪 Jeśli sprzedawca ustali zasady w sposób jasny, jak zrobiło to Patine, wtedy już klient musi zdecydować, czy ponosi ryzyko (mało danych przy przymiarce i możliwość zwrotu, albo dużo danych, ale już bez zwrotu). Ja zawsze w domu stawiam jeden krok na dywanie i wiem - oddaję, albo chodzę dalej, ale w tym drugim przypadku nie po to żeby zwracać, ale żeby ustalić, czy wkładka, czy ShoEze, czy szewc, czy same dadzą radę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Nie przesadzajmy za mocno:) Jakbym za każdym razem, gdy dostałem buty z liczbą wykonanych kroków większą od kilku (również z Patine), dostawał 100 zł, to miałbym już nową parę TLB Artista za darmo. Nigdy nie odesłałem butów z powodu tego, że ktoś wykonał w nich spacer po dywanie. Co innego, jak znamy kopyto/rozmiar i tylko upewniamy się, że wszystko pasuje, a co innego jak "zielony" człowiek kupuje w ciemno i ma wydać na buty 1400 zł. Nie wyobrażam sobie niewykonania chociażby kilku kroków po dywanie/wykładzinie... 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emace Napisano 5 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2022 W jakimś wątku chyba przewinęło się podobne pytanie, ale nie potrafię teraz tego znaleźć. https://www.gordonbros.de/schuhtypen/sneaker/342/sam-624380-sand Klasyczne zamszowe trampki/sneakersy G&B - jak wypada rozmiarówka? Brać standardowy rozmiar UK czy może nieco większy? W klasycznych noszę UK 8 lub 8,5. Jak wygląda ich jakość? Powyżej jakiej kwoty już nie warto o nich myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 6 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2022 Standardowy. Wziąłem 41 przy 6,5UK jakie nosze i były za duże. Z wcześniejszego wypustu mam licowe sneakersy G&B w rozmiarze 40 i po kilku wyjściach i dopasowaniu są idealne. Nie więcej niż 300zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi