Simon Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Moim zdaniem dobrej jakości żelazko i jeszcze lepszej jakości deska do prasowania wystarczą. Stacja parowa kojarzy mi się z profesjonalną pralnią. Poza tym próbowałem i szaleństwa raczej nie ma. Moim zdaniem ludzie nie doceniają wpływu deski do prasowania na komfort całego procesu. Odnośnie deski, to na pewno masz rację. Ale moim zdaniem stacja parowa też dużo daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2011 Prasowanie spodni: http://youtu.be/Lhuhb2KNqVM Patent ze szczotką był jak hiszpańska inkwyzycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 6 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2011 Mój ulubiony jedwabny krawat się trochę "pogiął", w okolicy gdzie robię węzeł. Czy jest jakiś sposób na doprowadzenie go do porządku? Czy takie krawaty wolno prasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2011 Mój ulubiony jedwabny krawat się trochę "pogiął", w okolicy gdzie robię węzeł. Czy jest jakiś sposób na doprowadzenie go do porządku? Czy takie krawaty wolno prasować? Mozna, ustaw na zelazku opcje Silk. Ja dla bezpieczenstwa robie to przez szmatke i raczej wciskam niz jezdze po krawacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Dla mnie też prasowanie jest dość relaksującym zajęciem. A deskę i żelazko mam studenckie - najtańsze z tesco. ; ) I nie narzekam, chociaż komfort jest trochę mniejszy niż dość przy prasowaniu dobrym philipsem, którego mam w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 A ktoś próbował prasować butelką z wrzątkiem? Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 To jakiś sposób z lat 30. XX w.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 sam rzadko prasuję ale generalnie lubię (chociaż relaksuje się przy czyszczeniu butów ... każdy ma jakieś dziwactwa, żeby nie napisać zboczenia ) jako anegdotę dotyczącą prasowania w kontekście dziwnych praktyk przez pewien okres (może jest tak nadal ?) w naszych siłach zbrojnych, w mundurach wyjściowych (zwanych tez "wyjściówkami" - wyszukane ) celem zachowania nienagannego kantu na spodniach, podczas prasowania zaprasowywano żyłkę wędkarską wewnątrz spodni w kancie (dwie osoby trzymały żyłkę i spodnie, trzecia prasowała) - tym sposobem spodnie zyskiwały nienaganny i co równie ważne niezwykle trwały kant (wymagany regulaminowo) - ehhh pomysłowość ludzka nie zna granic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 To jakiś sposób z lat 30. XX w.? Raczej harcerski, ale nadal klasyczny. przez pewien okres (może jest tak nadal ?) w naszych siłach zbrojnych, w mundurach wyjściowych (zwanych tez "wyjściówkami" - wyszukane ) celem zachowania nienagannego kantu na spodniach, podczas prasowania zaprasowywano żyłkę wędkarską wewnątrz spodni w kancie (dwie osoby trzymały żyłkę i spodnie, trzecia prasowała) - tym sposobem spodnie zyskiwały nienaganny i co równie ważne niezwykle trwały kant (wymagany regulaminowo) - ehhh pomysłowość ludzka nie zna granic O tym też słyszałem. Ktoś próbował? Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Chyba nie każdy wymaga tak idealnego kantu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Znalezione dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=IeA9gH_iWXY Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 http://www.youtube.com/watch?v=IeA9gH_iWXY lata treningu pod okiem doświadczonego Sensei plus tajne techniki ninja niedostępne dla białego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 reklama mówi, że taka "deska" może rozwiązać kilka problemów z prasowaniem . prezentacja. Ale czy ktoś może polecić jakieś bardziej budżetowe rozwiązanie (sama deska), żelazko mam nie najgorsze, ale deska już do wymiany? PS. Przy wyborze żelazka sugeruję z opcją "strażaka", który sam wyłączy nieużywane żelazko, dla mnie to było kryterium decydujące przy zakupie, gdyż mojej żonie zdarzało się o tym zapomnieć i zostawić je włączone na cały dzień, gdy nikogo nie było w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Kupiłem leifheita, długo byłem zadowolony, ale pokrycie się ściąga, gąbka pod spodem wyciera i marszczy, a to odbiera radość prasowania koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Od cholery pracy - znaleźć, zapłacić, zamontować... Nie da się lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Od cholery pracy - znaleźć, zapłacić, zamontować... Nie da się lepiej?To do mnie? Raczej ogólnie - pytanie, czy nie ma jakiegoś lepszego sposobu, niż kupić deskę, w której trzeba co pół roku zmieniać poszycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 co to jest lepperek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 http://bellussi.com.pl/product_info.php ... -3000.html Najtańsze zaczynają się od 4 000 euro, najdroższe 14 000 euro Co do wschodniego mistrza sztuk prasowalniczych - doesn't matter what you do, somewhere in the world there is an Asian doing it better Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 dzięki za sugestie, ale od oferty proceleusmatyka narazie się wstrzymam, za tą cenę pewnie bym miał parę lat prasowania w jakimś maglu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Remont się skończył i w końcu przetestowałem wspomnianą stację: viewtopic.php?f=1&t=794&start=22 Wadą poza ceną (w porównaniu do żelazek dobrych firm, o podobnej mocy) jest wielkość urządzenia: w pokoju, w którym prasuję mam duży stół i jest on bardzo pomocny. Moim dzieciom nie podobał się hałas przy wyrzucie pary Co do prasowania to ilość pary jest ogromna (regulowana) i żelazko radzi sobie doskonale ze wszystkim: "przesuszone" koszule bawełniane i lniane nie były problemem, odciśnięcie kantów w spodniach również. Spodobało mi się "pionowe uderzenie pary", moje stare żelazko tego nie umiało, odświeżyłem w ten sposób marynarkę na wieszaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Znalezione dzisiaj: http://www.youtube.com/watch?v=IeA9gH_iWXY Pozdrawiam, dsc. Fajnie, bo szybko. Kiedyś sam zachwycałem się tym filmikiem, dopóki nie zwróciłem uwagi na fakt, że ta koszula niestety nie jest wyprasowana, a jedynie wyprasowana na potrzeby złożenia w kostkę i odłożenia na sklepową półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Mam to samo spostrzeżenie. Najpierw podziw, bo prasowanie trwało 5 razy krócej, niż moja średnia, ale efekt wygląda mizernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Może wyjdę w tej chwili na jakiegoś sensei od prasowania, ale mi dokładne uprasowanie koszuli zajmuje około 3-4 min bez pośpiechu, max 6 minut dla bardzo "bawełnianej" koszuli. Przeprasowanie 6 koszul wczoraj zajęło mi dokładnie 25 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Ja się chyba za bardzo z tym 'cackam', 15 minut to minimum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Może wyjdę w tej chwili na jakiegoś sensei od prasowania, ale mi dokładne uprasowanie koszuli zajmuje około 3-4 min bez pośpiechu, max 6 minut dla bardzo "bawełnianej" koszuli. Przeprasowanie 6 koszul wczoraj zajęło mi dokładnie 25 minTo robisz to w istocie bardzo szybko i sprawnie. Ja średnio w godzinę prasuję 8 do 9 koszul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi