+Immune+ Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Guys - marynarkę 3-guzikową zapinacie tylko na środkowy guzik, czy też na środkowy i najwyższy?Both ways will do. Moim zdaniem na osobach średniego wzrostu zdecydowanie lepiej wygląda zapięty jedynie środkowy guzik. Jak jesteś wysoki to masz większe pole do manewru. Ja w każdym razie jestem zdecydowanym przeciwnikiem zapinania dwóch guzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 ja jestem raczej wysoki i zapinam tylko środkowy. Jak zapnę jeszcze górny, to brakuje tylko gitary i można zapodawać "Love me do" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Ale trzeba wziąć pod uwagę krój marynarki. Z marynarkami RTW zapinanymi na 3 guziki jest pod tym względem jeszcze gorzej. Zdecydowana większość dostępna w sklepie jest po prostu źle uszyta i będzie leżeć źle na każdej sylwetce - stąd też efekt zapięcia prawie pod samą szyję, jeżeli do tego dochodzi jeszcze źle dobrane wykończenie klapy, kozerka i nisko położony kołnierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Znalazlem fajne zamszowe buty, powinny miec chyba kolor kremowy, ale jeden z nich jest lekko zszarzały. Czy da sie jakos wyrównać kolor w zamszu? Kupi mnie cena tych butow (80 zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Czy da sie jakos wyrównać kolor w zamszu? Wyrowna sie jak troche w nich pochodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Czy da sie jakos wyrównać kolor w zamszu? Wyrowna sie jak troche w nich pochodzisz to prawda. po pierwszym użyciu problem koloru kremowego przestanie istnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Czy ktoś pamięta kto szył dla Cosimo Martinelli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Panowie, ile materiału na spodnie dla osoby z lekko podwyższonym wskaźnikiem BMI? Orientacyjnie - chciałbym wiedzieć na co się nastawiać. Mam pas w granicach 38 (~96 cm) i 182 wzrostu (nogawka koło 32 w spodniach z wieszaka), a marzą mi się raczej proste gatki, jedna fałdka, 20 cm na dole, mankiety 4,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Panowie, ile materiału na spodnie dla osoby z lekko podwyższonym wskaźnikiem BMI? Orientacyjnie - chciałbym wiedzieć na co się nastawiać. Mam pas w granicach 38 (~96 cm) i 182 wzrostu (nogawka koło 32 w spodniach z wieszaka), a marzą mi się raczej proste gatki, jedna fałdka, 20 cm na dole, mankiety 4,5 cm. 1,2m bez mankietów, z mankietami 1,3. To oczywiście dla nogawek w rozsądnych granicach, a nie podanych tutaj namiotów 32 cm, to praktycznie hakama już, a nie spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Caporegime: Yyy, chodziło o długość nogawki po szwie wewnętrznym wyrażoną w calach - część standardowej amerykańskiej rozmiarówki. Niejasno to napisałem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Szukam takie tkaniny na poszetkę. Czy ktoś widział podobną? Tak tak, to Kasia Cichopek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Jeśli była w tej sukience na jakimś party, to jest duża szansa, że znajdziesz ją w ekskluzywnym second handzie nieopodal Ronda Wiatraczna. Przecież nie pokaże się drugi raz w tej samej Jak znajdziesz, to ja też chcę z tego poszetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 A dlaczego obok ronda Wiatraczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Wieść gminna niesie, że w tych okolicach znajduje się SH, do którego celebryci oddają raz użyte kiecki, chodzące po 1k zamiast kilku(nastu) k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Za dużo wychodzi za pojedynczą poszetkę abym ją kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2011 Czy ktoś może mi powiedzieć "z czym to się je"? Mój strzał to wiązanie jak w tack pin lub spinkach, czyli na łańcuszek lub guziki są połączone półokrągłym usztywnionym elementem (np. z plastyku). Czy ktoś wie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Widziałem ostatnio na SF i teraz po kwadransie znalazłem... Może to nie to samo, ale w ten deseń. 1. http://www.styleforum.net/t/234255/hof- ... st_4846822 2. http://tuckedstyle.com/post/10276283177 ... reet-style Musi być dość niewygodne. I przypomina stylistycznie trochę zapięcie w surducie: viewtopic.php?f=1&t=574&p=24871&hilit=surdut#p24871 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 I ujrzałem, oto +Immune+ trupio blady, a pytanie jego "z czym to się je", a w poście jego zdjęcie Afroamerykanina. I pomyślałem: WTF!? Dopiero później dotarłem, że Immune chce jeść guziki, a nie czarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Marynarka była po prostu tak ciasna w talii, że normalnym guzikiem jej się zapiąć nie dało, więc jegomość sobie przerobił zapięcie na "spinkowe". Wygląda to strasznie nieteges (tak obcisła talia), no ale zapiąć się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 *proceleusmatyk Dzięki, ale to jednak nie to samo. :-/ *Caporegime Pan na zdjeciu jest krawcem, choc z duzym skrzywieniem na niekonwencjonalne i totalnie niepraktyczne rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Tak się składa, że ja wiem. To zapięcie zrobione z dwóch guzików połączonych ze sobą łańcuszkiem - rozwiązanie często pojawiające się (przynajmniej w przeszłości) w smokingach i żakietach, rzadziej (jak zauważył Pszemau) w surdutach: http://andrewsandpygott.files.wordpress.com/2011/01/sdc13469.jpg (duże zdjęcie) Bardzo rzadko na garniturach: Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 O nie! Taka fałda z przodu w przypadku garnituru to coś całkowicie nieodpowiedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 W marynarce na trzy guziki rzeczywiście wygląda to nie najciekawiej, ale wtedy, kiedy do zapięcia przeznaczony jest tylko jeden guzik, będzie to wyglądało lepiej. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Dzięki Janku, czyli tak jak myślałem zapięcie jest na łańcuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Miałem kiedyś takie zapięcie w marynarce do garnituru obstalowanego (na miarę czy jak Wy mówicie bespoke) z mojego pierwszego ślubu. Są to najczęściej dwa guziki (tak były w przypadku mojej marynarki) łączone ze sobą nitką, tak jak to się robi w przypadku spinek do koszuli z guzików (przepis na takie spinki był jakiś czas temu chyba mr vintage'a). Z tego co wiem w praktyce łańcuszki rzadko się stosuje. Zresztą tak jest prościej, bo może to zrobić każdy krawiec i nie tylko on zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi