Gość gccg Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 W zimie welniane 100 % welny ... Poza zima 100 % bawelny (Sea Island Cotton) - bardziej wytrzymalych jeszcze nie mialem http://www.woodsofshropshire.co.uk/shop ... antherella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 http://allegro.pl/nowe-skarpety-primark ... 87862.html Najzwyklejsze, ale kolorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 http://allegro.pl/nowe-skarpety-primark100-cotton-7pak-kolory-tanio-i1564287862.html Najzwyklejsze, ale kolorowe Moim zdaniem chyba są jednak niezwykłe: rozmiar 40-45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Swego czasu w tkmaxx był spory wybór skarpet Ted Baker jak w tym linku: http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=ted+baker+socks. Były modele z wełną (70% wełna, 30% nylon) i bawełną (takie same proporcje), cena 20 zł. sztuka. Ja mam z wełną i bardzo sobie chwalę. Zresztą osobiście uważam, że wełniane są lepsze, czy to na lato, czy na zimę. Wełna ma lepsze właściwości pochłaniania potu, przez co stopy są suche. W bawełnianych jest różnie. Dodatek tworzywa w skarpetach zwiększą ich wytrzymałość. Drugim moim faworytem jest M&S: http://www.marksandspencer.com/Socks-Mens/b/66670031?ie=UTF8&ie=UTF8?ie=UTF8&pf_rd_r=1EVKAFSCDKA0ESDBR8JV&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B003WJYI7M&pf_rd_p=470877813&pf_rd_s=global-top-10. Jestem bardzo zadowolony z ich skarpet, szczególnie z rozmiarów-ki. Jeszcze jak się trafi na wyprzedaż to za parę wychodzi kilka złotych, a jakością znacznie przewyższają te z hipermarketu. Co do proporcji różnych materiałów w składzie to zauważyłem, że bardzo często są takie same u różnych producentów. Można się domyślać, że produkuje je kilka fabryk (np. w Turcji), a później są sprzedawane pod konkretnymi markami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 http://allegro.pl/nowe-skarpety-primark100-cotton-7pak-kolory-tanio-i1564287862.html Najzwyklejsze, ale kolorowe Moim zdaniem chyba są jednak niezwykłe: rozmiar 40-45 Mnie tez to zastanawia ... Widze w sklepie najrozniejsze skarpety Burlington (Agryle Socks) w rozmiarze 40-46 w takie cuda, po prostu nie wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 http://allegro.pl/nowe-skarpety-primark100-cotton-7pak-kolory-tanio-i1564287862.html Najzwyklejsze, ale kolorowe Moim zdaniem chyba są jednak niezwykłe: rozmiar 40-45 Mnie tez to zastanawia ... Widze w sklepie najrozniejsze skarpety Burlington (Agryle Socks) w rozmiarze 40-46 w takie cuda, po prostu nie wierze. Nie rozumiem tego? O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Nie rozumiem tego? O co chodzi?Duża zawartość lycry. Mam takie skarpety, na moją stopę "małe 43" pasują jak ulał, wyobrażam sobie że nie byłyby za duże na rozmiar 40 i rozciągałyby się do rozmiaru 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Mnie Thomas Pink uwodzi swym designem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 @ tomek pierwsza liga! Garnitur navy blue, rozowy krawat i niezabudowane loafersy zeby grochy migaly i tak chodze tlumaczyc na konferencje z wazniakami! Kupilem ostatnio zolte skarpety w bordowe groszki w sklepie Tie Rack (http://www.tie-rack.co.uk/) i czekam teraz na okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Zarąbiste skarpety kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Mnie Thomas Pink uwodzi swym designem: Jakieś dziecko pomyśli: taki duży a w dziecięcych rajstopkach chodzi... Na styleforum trafiłem na takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 16 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Jestem na nie. Pan ze zdjęcia chyba przesadził ze skarpetami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Skarpety fajne ale jednak do innego zestawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 białe do garnituru, i to ciemnego? cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MonteChristo Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 "rolex", pierścion klasa! Skarpetki jakby spinają styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taternik Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 Wracając do skarpet, zastanawia mnie udział poliamidu w skarpetach, czy jest on złym wyborem ? Wydaje mi się, że z poliamidu, a przynajmniej z jego dużym udziałem wykonywane są np. koszulki termoaktywne. Osobiście używam takich koszulek do biegania i transport wilgoci jest bardzo dobry, nie wyobrażam sobie biegać w koszulce bawełnianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 Wracając do skarpet, zastanawia mnie udział poliamidu w skarpetach, czy jest on złym wyborem ? Wydaje mi się, że z poliamidu, a przynajmniej z jego dużym udziałem wykonywane są np. koszulki termoaktywne. Osobiście używam takich koszulek do biegania i transport wilgoci jest bardzo dobry, nie wyobrażam sobie biegać w koszulce bawełnianej.Zdecydowanie niewielki udział poliamidu lub elastanu w skarpetach (1-2%) moim zdaniem jest z korzyścią dla noszącego. Takie skarpety wolniej się przecierają, a oddychają tak samo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 lubię to Facebook zawitał na nasze skromne forum:) to powiem forumowe, małe i miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taternik Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 Moja myślę była taka, że im więcej poliamidu, tym lepiej powinna skarpeta oddychać, ale to tylko takie moje przypuszczenia, poliamid to materiał sztuczny, ale obecnie produkuje sie już takie sztuczne materiały, które mają lepsze właściwości oddychające niż materiały naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 20 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2011 Tak i nie. Owszem, niektóre aktualne materiały sztuczne oddychają lepiej niż naturalne, ale tylko w niektórych warunkach. Ogólnie jednak dobrze wyprawiona skóra [która nie straci w procesie obróbki zbyt wiele, ze swoich właściwości] jest dużo skuteczniejsza niż poliestry czy poliamidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2011 Czy ktos z forumowiczow orientuje sie moze gdzie dostac taka spinke do krawata: http://2.bp.blogspot.com/-Gw4s5-ZGolg/T ... o1_400.jpg ?? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Czy ktoś wie, gdzie w Warszawie znajdę wybór podkolanówek o stosunkowo dużej zawartości bawełny? Obszedłem kilka centrów handlowych, Calzedonię i nic. Chyba prawie nikt nie sprzedaje długich skarpet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 11 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Czy ktoś wie, gdzie w Warszawie znajdę wybór podkolanówek o stosunkowo dużej zawartości bawełny? Obszedłem kilka centrów handlowych, Calzedonię i nic. Chyba prawie nikt nie sprzedaje długich skarpet.Ja kupuję w outletach Calzedonia i Pompea w Factory w Ursusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 11 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Dzięki meqoq - pojechałem i kupiłem w Calzedonii w Factory. Byłem tam po raz pierwszy. Wybór rzeczywiście niezły w porównaniu ze sklepami tej sieci w warszawskich centrach handlowych. Wciąż mnie dziwi, że po podkolanówki trzeba jeździć z centrum Warszawy do Ursusa Widać towar niszowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Mam kilknaście par właśnie z tego miejsca i jestem bardzo zadowolony z jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi