Xune Napisano 7 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2017 2 godziny temu, spiryt napisał: a jak się rozmiarowo mają te skarpety? Buty zwykle noszę 6,5 UK - 7 UK. Zarówno bawełnę, jak i wełnę wziąłem w rozmiarze 41-42 i te 100% bawełny są trochę za luźne, wydają mi się luźniejsze niż Calzedonia 40-41. Wełniane są wygodniejsze, chociaż też wolałbym trochę ciaśniejsze dopasowanie. Zamierzam najbliższym razem wziąć testowo bawełnę oraz wełnę rozmiar mniejsze i sprawdzić co będzie lepiej leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 7 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2017 dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 8 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2017 A jak jest z długością tych skarpet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 8 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2017 Te które linkowałem to typowe pół łydki. Całej łydki nie przykrywa, ale wchodzi na szerszą część i przy uniesieniu spodni nie odsłania nogi. Podkolanówki też sklep ma, w oddzielnej kategorii na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 W podkolanówkach mały wybór kolorów - a te mi podpasowały gamą kolorystyczną. Można spokojnie nosić i przy siadaniu nie odsłania się goła łydka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 9 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2017 IMO spokojnie można, chyba że akurat w bawełnianych opadnie Ci do samego dołu z uwagi na bardzo rozbudowaną łydkę. Zależy jak dużo jeździsz na rowerze U mnie trochę opadają, ale nic nie odsłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Robi się zimno, toteż zacząłem szukać wełnianych skarpet. I tu moje pytanie: Panowie, czy na takie aukcje należy uważać -- http://allegro.pl/5x-welna-99-welniane-grube-skarpety-nebat-43-46-i6371911982.html ? Wełna z merynosów i cena ekstremalnie niska. Gdzie jest haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2017 Te skarpetki sprzedają też na Amazonie i w paru innych miejscach. Podejrzewam że nie jest to merynos, tylko po prostu wełna owcza. Zresztą opis jest tak sprytnie skonstruowany, że nigdzie nie jest napisane, że to skarpetki z merynosa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 31 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2017 @lubo69 - faktycznie! Niemniej, wełna owcza wciąż będzie lepsza na zimne dni niż zwykłe bawełniane i wciąż jest to "całkiem deal"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 W dniu 6.10.2017 o 22:35, Krzysiek_W napisał: Dzisiaj dotarła do mnie paczka z Portugali z firmy Pedemeia. Zamówiłem, zgubili na poczcie, ale ostatecznie udało się namierzyć, nauczyli się już zwrotu "Pozdrawiam i Dziękuję". Wydają się bardziej rozciągliwe i dłuższe pod kątem podkolanówek od Viccela. Te we wzory są trochę grubsze niż jednokolorowe. Dziękuję za polecenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Też zamówiłem pod koniec października, nie wiem gdzie jest paczka, ostatni wpis na stronie śledzenia przesyłek mówi o wysyłce z Lizbony ponad 2 tygodnie temu. Dzisiaj Pedemeia napisała że wyśle jeszcze jedną przesyłkę do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Ja poprosiłem o numer śledzenia sales'y z Pedemeia , podesłali z CTT i wpisując go w wyszukiwarkę poczty polskiej okazało się, że jak zwykle poczta dała ciała i paczka leżała już tydzień na lokalnym oddziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Będę w Lizbonie służbowo w styczniu, to mogę spróbować jakieś warszawskie zamówienie klubowe ogarnąć A jak już się wątek skarpetkowy ożywił, to takie doświadczenia, może dla kogoś przydatne: Z TKMaxxa: John Partrige - znane tutaj i cenione, bawełna z domieszkami, grube, nie do zdarcia. W TKMaxxowie cenie (40 zł za pięciopak) to super okazja. Duchamp - maj jedne z cienkiej bawełny, sprawują się dobrze. Marc'o'Polo - bawełna z domieszkami.Tutaj rozczarowanie, brałem, bo podobał mi się wzór (romby) ale jakość słaba, na jeden sezon, ściągacze nieprzyjemnie ciasne. Inne: Bardzo przyzwoite eleganckie skarpety robi polska firma Filmar, z linii Fenomem - skład to 91% bawełna merceryzowana plus odrobinę poliamidu/elastanu. Ja kupowałem w sklepie w CH Land po 27 zł, eleganckie, dobrze się trzymają, w porównaniu do Calzedonii w tym samym rozmiarze chyba odrobinę dłuższe. Kunert, podkolanówki wełna z kaszmirem, najwyższa linia Black. Upolowane za 20 zł. Dla mnie najlepsze skarpety, jakie kiedykolwiek spotkałem: eleganckie, ciepłe, przyjemne, świetnie się trzymają na nodze, praktycznie nie chłoną zapachów. Chucham, dmucham i piorę ręcznie, taki skarb 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 I jak tu ich nie lubić... Oprócz całkiem fajnych produktów męskich - w IMO niezłej cenie - warto zainteresować żony/dziewczyny/kochanki produktami damskimi. Podkolanówki z wełny z 3% dodatkiem poliamidu są bardzo przyjemne w dotyku i wygodne, żona sobie chwali. Chyba nietypowa mieszanka wełna/bawełna z bodajże odrobiną elastanu też naprawdę przyjemna w dotyku. Na razie nie wiadomo jak wytrzymałość damskich produktów - na to jak się noszą męskie nie mogę narzekać. Wełniane skarpety wrzucam śmiało do pralki, nie chce mi się bawić w pranie ręczne przy produkcie w tej cenie. Jak na razie żadnych śladów zużycia, także po noszeniu z nowymi (więc potencjalnie nierozbitymi, sztywniejszymi) butami. Kurde, lubię ich Oczywiście w przesyłce był znów "dodatek zapachowy". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 @Xune Jak długo czekałeś na przesyłkę? Na stronie przewoźnika cokolwiek się zmieniało? Około półtorej tygodnia temu złożyłem zamówienie. Po tygodniu paczka dotarła z Bragi do Lizbony, co wskazywałoby na podróż lądową za pomocą osłów. Od tamtego momentu nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 Odebrałem wczoraj, zamówiłem 13 listopada. Wydaje mi się że pierwsze zamówienie poszło troszkę szybciej, ale nie pamiętam dokładnie. Jeśli tracking coś takiego pokazuje sugerowałbym skontaktować się z nimi, może chociażby gdzieś zadzwonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Z ciekawych adresów gdzie można budżetowe, niezłe skarpety z promo z okazji Black Friday: poszetka com i nonchalant.pl (mają skarpety Kabak, które wcześniej były w poszetce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 14 minut temu, adamW napisał: Z ciekawych adresów gdzie można budżetowe, niezłe skarpety z promo z okazji Black Friday: poszetka com i nonchalant.pl (mają skarpety Kabak, które wcześniej były w poszetce). 15 złotych za skarpetki z wiskozy to żadna okazja (mówię o jednolitych z poszetka.com), miałem kilka par skarper z poszetki i niestety żadna z nich nie wytrzymała zbyt długo, szybko się podziurawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 5 minut temu, Zajac Poziomka napisał: 15 złotych za skarpetki z wiskozy to żadna okazja (mówię o jednolitych z poszetka.com), miałem kilka par skarper z poszetki i niestety żadna z nich nie wytrzymała zbyt długo, szybko się podziurawiły. Nie wiem czy wszystkie jednolite są wiskozowe- z opisu wynika że nie wszystkie. Mam skarpety poszetki w małe kropeczki i nie mogę złego słowa powiedzieć. Jednakże, tak jak zapisałem wyżej, jest to opcja budżetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Teraz, adamW napisał: Nie wiem czy wszystkie jednolite są wiskozowe- z opisu wynika że nie wszystkie. Mam skarpety poszetki w małe kropeczki i nie mogę złego słowa powiedzieć. Jednakże, tak jak zapisałem wyżej, jest to opcja budżetowa. Brązowe które kiedyś zamawiałem również miały w opisie na stronie 80% bawełny, a na metce 80% wiskozy. Te bawełniane w kropki też miałem. Całkiem ładne, ale również szybko się przedziurawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Brązowe które kiedyś zamawiałem również miały w opisie na stronie 80% bawełny, a na metce 80% wiskozy. Te bawełniane w kropki też miałem. Całkiem ładne, ale również szybko się przedziurawiły. Widocznie cudów nie ma- poniżej pewnej kwoty trzeba pójść na kompromisy A tą sprawę którą przytaczasz pamiętam, aczkolwiek sądziłem, że to inny użytkownik. Czy wiskoza jest dużo gorszym materiałem na skarpety? Pytam, ponieważ zamówiłem jedną parę z tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Nie sądzę żeby była gorszym materiałem, ale te konkretne skarpety nie są po prostu zbyt trwałe. Nawet za 15 złotych można znaleźć znacznie ciekawsze rzeczy (choćby i zwykłe skarpetki z Calzedonii lepiej mi się sprawują). Jeszcze kilka słów o chwalonej, także przeze mnie, Pedemeia - te cieniutkie żebrowane skarpetki z fildekosu (100% bawełny) są naprawdę ładne, ale również są niezbyt trwałe. Musiałem wyrzucić już 3 pary. O wiele bardziej polecam żebrowane mające w składzie 65% bawełny i 35% poliamidu oraz wełniane, te sprawują się bez zarzutu. Niestety wybór kolorów jest mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 29 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2017 Czy to prawda że skarpety w e-berg to bresciani ? https://mrvintage.pl/2017/11/wplywa-na-jakosc-skarpet.html#comment-391926 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Pytanie do osób, które zamawiały skarpety w Pedemeia. Jak długo czekaliście na zamówienie? Złożyłem zamówienie 22 listopada i jeszcze nie otrzymałem przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Nie pamiętam dokładnie, ale chwilkę to trwało, nie było tak hop siup (przesyłka trafia na terenie Polski w ręce poczty), a w Twoim przypadku po drodze był jeszcze czarny tydzień, czy jak tam zwał. Myślę, że możesz do nich napisać po pełnych 2 tygodniach od zamówienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi