jkrol Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 4inHand szył niedawno chinosy, ale w Poznaniu. Może się podzieli wnioskami finansowymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzydalllo Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Jeśli z wieszaka to polecam chinosy Incotex, tylko są drogie, za ich cenę można uszyć sobie 2 pary spodni u "taniego" krawca. Jak najbardziej zachęcam do szycia chinosów, tylko właśnie trzeba mieć dobrej jakości bawełnę. Krawcy mają próbniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meqoq Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Spodnie że tak powiem trudno jest "spieprzyć".To nieprawda. Rzecz w tym, czego oczekujemy. Praktycznie zawsze da się założyć spodnie, które uszyje Ci krawiec, ale mogą one leżeć nie lepiej niż kupione w sklepie. W takim znaczeniu nie jest trudno "spieprzyć" spodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsc Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od tego jak chcemy, zeby spodnie lezaly. Jesli ma byc klasycznie, szeroko w nogawce i raczej luzno to problemow zbytnich nie ma, sporo tego typu krojow jest w sklepach i wowczas uwazam, ze nie ma zbytnio sensu szyc na miare. Jesli chcemy odpowiednio wasko w nogawce, ale tak, zeby czlowiek mogl sie ruszac, to albo na miare, albo RTW + przerobki. Druga opcja jest dosc tania, ale trzeba wiedziec, co sie chce, bo mozna zwezyc zbyt mocno (albo tak jak nam sie wydaje, ze bedzie dobrze) i wowczas wygoda idzie mocno w dol. Ba sam nadal nie do konca pojmuje jak przerobic spodnie, zeby dalo sie w nich robic duzo przy waskich nogawkach, na ogol cos sie ciagnie, klinuje, napina, cisnie itd. Pozdrawiam, dsc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Ja kupiłem jakiś czas temu granatowe chinosy McNeala w P&C i niestety się szybko sprały mimo, że prałem tylko w 30 stopniach w płynie do prania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadek Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 jakie tkaniny polecacie na uszycie chinosów, jakie są ich ceny i gdzie można zobaczyć próbniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4inHand Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Dla mnie tylko uszyć. Problem w tym, że rzeczywiście pozyskanie dobrej bawełny nie jest prostą sprawą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Moim zdaniem wieszak oraz przeróbki - tak długo, jak długo niedopasowanie w kluczowych wymiarach nie przekracza jednego rozmiaru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ernestson Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 W przypadku chinosów też skłaniam się do wieszaka i ewentualnych przeróbek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 W Cubus mają aktualnie ofertę specjalną na chinosy - 99 zł: http://cubus.com/pl/#/pl/Campaign/Men/C ... eek-37-39/ Fason slim, bawełna dość gruba i sztywna. Nogawka na dole na oko 17-18 cm. Jak ktoś potrzebuje chinosy do codziennego tyrania, to za tą cenę warto. U mnie w Kielcach jest kolor ciemnoszary, brązowa krata, zielony i jasny granat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuaD Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Mierzyłem wczoraj, wyglądały fajnie, ale jak dla mnie mają strasznie wąskie nogawki, ledwo przepchałem przez nie nogi. Z kolorów szczególnie do gustu przypadł mi bordowy, ale fason nie pozwolił na zakup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Mierzyłem wczoraj, wyglądały fajnie, ale jak dla mnie mają strasznie wąskie nogawki, ledwo przepchałem przez nie nogi. Z kolorów szczególnie do gustu przypadł mi bordowy, ale fason nie pozwolił na zakup. Akurat dzisiaj nie miałem czasu na mierzenie, ale faktycznie wyglądały bardzo szczupło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roland Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Te same chinosy [z Cubusa] były jeszcze niedawno po 49 zł - na koniec letniej przeceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Te same chinosy [z Cubusa] były jeszcze niedawno po 49 zł - na koniec letniej przeceny. Panie, cóż za okazja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Poniżej chinosy Cubusa za 80 zł. Świetna polityka cenowa... http://cubus.com/pl/#/pl/The-Basics/Men/Fall-2011/2/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 kiedyś mierzyłem z Cubusa tej cenie i pomijając fason (wyglądąłem jak w rajstopach, a w brzuchu były za luźne ) to materiał był wyjątkowo podły - strasznie nieprzyjemny w dotyku i sztywny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Poniżej chinosy Cubusa za 80 zł. Świetna polityka cenowa... http://cubus.com/pl/#/pl/The-Basics/Men/Fall-2011/2/ Dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Co ubrać na nieformalne spotkania (np. z przyjaciółmi/dziewczyną) w upalne letnie dni? Jako początkujący bardzo bym prosił o konkretne przykłady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadyjczyk Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Jako podpowiedź wg mnie: lniane/bawełniane spodnie typu chino, lniana biała koszula, apaszka/fular/ew. knit, dzisiaj w lublinie gorąco i parno więc mam takowy zestaw- marynarkę odpuściłem pozdrawiam A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalpel Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com/ A z mojej strony to : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com Przeszukałem, macaronitomato również; dzięki za ilustracje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com/ A z mojej strony to : Nie ma takiej siły, żebym zrobił z siebie to, co widać na zdjęciu nr. 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kynio Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.B. Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Rewolwer koniecznie w zestawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rdk Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 lniane spodnie typu chino Z lnianymi spodniami ostrożnie. Niedawno miałem wątpliwą przyjemność stania na ruchomych schodach za facetem w białych lnianych spodniach. Rozświetlał okolice półgołym tyłkiem w stringach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts