Skocz do zawartości

Styl casual, zestawy koordynowane - dyskusje i porady

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com/

A z mojej strony to :

Nie ma takiej siły, żebym zrobił z siebie to, co widać na zdjęciu nr. 2.

Gdybym miał taką sylwetkę, a wyjście byłoby typowo "imprezowe" to powiem: jak najbardziej. Ja znowu nie jestem przekonany co do pierwszego zdjęcia a szczególnie tych krótkich spodenek....

Opublikowano

Gdybym miał taką sylwetkę, a wyjście byłoby typowo "imprezowe" to powiem: jak najbardziej. Ja znowu nie jestem przekonany co do pierwszego zdjęcia a szczególnie tych krótkich spodenek....

+, IMO albo krótkie spodenki albo marynarka, razem jakoś głupkowato wygląda (tak, tak, wiem, że była ilustracja w AA, ale na jak widzę te połączenie na zdjęciach to jakoś mnie nie przekonuje).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Na wstępie proszę o wybaczenie wszelkich forumowych 'faux pas', jest to mój pierwszy post.

Przez lata raczej kompletowałem garderobę w odcieniach brązu i tzw British Racing green :P ale ostatnio przybyło mi trochę czarnych sportowych marynarek, które aktualnie zapewniają pokarm dla moli. Problem polega na tym że wszystkie dodatki, a głownie chodzi mi o buty są brązowe, albo bardzo eleganckie, z przeznaczeniem do garnituru. Marynarki o których mowa są wełniane więc raczej jesienne, ewentualnie zimowe. Zastanawiam się jakie buty będą najlepiej pasowały. Osobiście myślałem nad oksfordami z czarnego zamszu. Niestety wszystkie buty które widziałem mają okropny pseudo włoski szpic, którego nie jestem w stanie strawić. Aktualnie myślę nad czarnymi butami typu derby z minimalnym połyskiem.

Macie może jakieś inne propozycje?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

"Jak często czujecie to dziwne rozdarcie, że sytuacja w zasadzie wymaga założenia garnituru, ale poczucie śmieszności wynikające z bycia jedynym, który ten wymóg dostrzega, skutecznie do tego garnituru zniechęca? „Garnitur” klubowy jest tu doskonałym rozwiązaniem. Nie żartuję."

http://smaknabyty.pl/styl/klubowy-garnitur/

Ostatnio taki dylemat miałem idąc na imprezę integracyjną. Tak się ubrałem i trafiłem w 10.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

"Jeśli więc masz już w szafie podstawowy wizytowy garnitur w ciemnoszarej lub granatowej barwie oraz klubówkę, która może być nieco jaśniejsza (i, im dłużej o tym myślę, jest bezkonkurencyjnie numerem jeden w historii męskiej garderoby, ale może myślę o tym tylko dlatego, że to ulubiony ciuch w mojej szafie), jeśli więc masz już ten garnitur na śluby i inne większe imprezy oraz klubówkę do ubierania się na co dzień jak dorosły, może właśnie jasnoszary garnitur jest kolejnym na liście dużych zakupów?"

http://smaknabyty.pl/ubranie/szary-zestaw-koordynowany/

Opublikowano

Styl Hiszpanii

"Styl hiszpański, któremu chciałbym poświęcić kilka słów zauważyć możemy zwłaszcza w strojach mniej formalnych lub smart casual. Być może taki sposób ubierania się nosi inne nazwy, być może jest to zwyczajne smart casual, niemniej odsetek osób ubierających się tak właśnie w Hiszpanii jest ogromny. Za oknem zima, przenieśmy się więc w cieplejsze regiony i lżejsze ubiory.

Zacząć trzeba od ogólnego omówienia składników stroju. Zacznijmy może od elementów najważniejszych, na pierwszy ogień więc ciach."

http://krainagryfa.pl/?p=6

Opublikowano

Piracie penny loafers to typowe obuwie zimowe w opozycji do choćby espedryli czy boat shoe's.

Czy mimo zimna nosili czapki na głowach? Skarpetki pewnie udało im się założyć :-)

Sytuacja z mnóstwem śniegu i zimnem wygląda dla nich jak nasza wyprawa do samochodu po zapomniany telefon czy do kosza żeby wyrzucić śmieci. Większość nawet przy -20 stopniach pójdzie w samej koszuli, bo to tylko na chwilę...

Opublikowano

Czapek nie mieli. Kurtki sprawiały przyzwoite wrażenie, ponadto były z kapturem. Skarpetki też były ale ponieważ buty były 'płytkie' to brały wierzchem śnieg ;) Choć zdaję sobie sprawę, że dom-garaż-garaż-biuro można w kapciach przemierzyć.To było po prostu zaskoczenie: facet wyskakuje z prsze w zaspę w kapciach :)

@Misza, sam parę razy biegałem w loafersach tej zimy ale wyłącznie po biurze. Mam je jako kapcie na zmianę z cięższych butów.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

"Zestaw granatowo-szary nie ma w sobie formalności garnituru i wiejskości tweedu. Jest perfekcyjny, jako codzienne eleganckie ubranie do miasta. Zestaw koordynowany składający się z granatowej marynarki i szarych spodni uchodzi za bezpieczny. Nie jest tak ekstrawagancki jak garnitur sportowy. Szarość to kolor miasta, jest dyskretny i skrywa za sobą pewną subtelną tajemniczość. Szarość i granat świadczą o wewnętrznej harmonii człowieka. Nie są to kolory, którymi chcemy coś agresywnie udowodnić światu. Jeśli klasyczną elegancję można wyrazić kolorami, to będzie to szarość i granat."

http://www.szarmant.pl/uniwersalny-zestaw-koordynowany/zestaw-koordynowany-granat-i-szary

Zestaw-koordynowany-granat-i-szary.jpg