jkrol Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 4inHand szył niedawno chinosy, ale w Poznaniu. Może się podzieli wnioskami finansowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Jeśli z wieszaka to polecam chinosy Incotex, tylko są drogie, za ich cenę można uszyć sobie 2 pary spodni u "taniego" krawca. Jak najbardziej zachęcam do szycia chinosów, tylko właśnie trzeba mieć dobrej jakości bawełnę. Krawcy mają próbniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Spodnie że tak powiem trudno jest "spieprzyć".To nieprawda. Rzecz w tym, czego oczekujemy. Praktycznie zawsze da się założyć spodnie, które uszyje Ci krawiec, ale mogą one leżeć nie lepiej niż kupione w sklepie. W takim znaczeniu nie jest trudno "spieprzyć" spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od tego jak chcemy, zeby spodnie lezaly. Jesli ma byc klasycznie, szeroko w nogawce i raczej luzno to problemow zbytnich nie ma, sporo tego typu krojow jest w sklepach i wowczas uwazam, ze nie ma zbytnio sensu szyc na miare. Jesli chcemy odpowiednio wasko w nogawce, ale tak, zeby czlowiek mogl sie ruszac, to albo na miare, albo RTW + przerobki. Druga opcja jest dosc tania, ale trzeba wiedziec, co sie chce, bo mozna zwezyc zbyt mocno (albo tak jak nam sie wydaje, ze bedzie dobrze) i wowczas wygoda idzie mocno w dol. Ba sam nadal nie do konca pojmuje jak przerobic spodnie, zeby dalo sie w nich robic duzo przy waskich nogawkach, na ogol cos sie ciagnie, klinuje, napina, cisnie itd. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja kupiłem jakiś czas temu granatowe chinosy McNeala w P&C i niestety się szybko sprały mimo, że prałem tylko w 30 stopniach w płynie do prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek Napisano 14 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2011 jakie tkaniny polecacie na uszycie chinosów, jakie są ich ceny i gdzie można zobaczyć próbniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Dla mnie tylko uszyć. Problem w tym, że rzeczywiście pozyskanie dobrej bawełny nie jest prostą sprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Moim zdaniem wieszak oraz przeróbki - tak długo, jak długo niedopasowanie w kluczowych wymiarach nie przekracza jednego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 W przypadku chinosów też skłaniam się do wieszaka i ewentualnych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 W Cubus mają aktualnie ofertę specjalną na chinosy - 99 zł: http://cubus.com/pl/#/pl/Campaign/Men/C ... eek-37-39/ Fason slim, bawełna dość gruba i sztywna. Nogawka na dole na oko 17-18 cm. Jak ktoś potrzebuje chinosy do codziennego tyrania, to za tą cenę warto. U mnie w Kielcach jest kolor ciemnoszary, brązowa krata, zielony i jasny granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Mierzyłem wczoraj, wyglądały fajnie, ale jak dla mnie mają strasznie wąskie nogawki, ledwo przepchałem przez nie nogi. Z kolorów szczególnie do gustu przypadł mi bordowy, ale fason nie pozwolił na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Mierzyłem wczoraj, wyglądały fajnie, ale jak dla mnie mają strasznie wąskie nogawki, ledwo przepchałem przez nie nogi. Z kolorów szczególnie do gustu przypadł mi bordowy, ale fason nie pozwolił na zakup. Akurat dzisiaj nie miałem czasu na mierzenie, ale faktycznie wyglądały bardzo szczupło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Te same chinosy [z Cubusa] były jeszcze niedawno po 49 zł - na koniec letniej przeceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Te same chinosy [z Cubusa] były jeszcze niedawno po 49 zł - na koniec letniej przeceny. Panie, cóż za okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Poniżej chinosy Cubusa za 80 zł. Świetna polityka cenowa... http://cubus.com/pl/#/pl/The-Basics/Men/Fall-2011/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 kiedyś mierzyłem z Cubusa tej cenie i pomijając fason (wyglądąłem jak w rajstopach, a w brzuchu były za luźne ) to materiał był wyjątkowo podły - strasznie nieprzyjemny w dotyku i sztywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Poniżej chinosy Cubusa za 80 zł. Świetna polityka cenowa... http://cubus.com/pl/#/pl/The-Basics/Men/Fall-2011/2/ Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Co ubrać na nieformalne spotkania (np. z przyjaciółmi/dziewczyną) w upalne letnie dni? Jako początkujący bardzo bym prosił o konkretne przykłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Jako podpowiedź wg mnie: lniane/bawełniane spodnie typu chino, lniana biała koszula, apaszka/fular/ew. knit, dzisiaj w lublinie gorąco i parno więc mam takowy zestaw- marynarkę odpuściłem pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com/ A z mojej strony to : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com Przeszukałem, macaronitomato również; dzięki za ilustracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Poszukaj na blogu mr. Vintage: http://mr-vintage.blogspot.com/ A z mojej strony to : Nie ma takiej siły, żebym zrobił z siebie to, co widać na zdjęciu nr. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Rewolwer koniecznie w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 lniane spodnie typu chino Z lnianymi spodniami ostrożnie. Niedawno miałem wątpliwą przyjemność stania na ruchomych schodach za facetem w białych lnianych spodniach. Rozświetlał okolice półgołym tyłkiem w stringach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi