Skocz do zawartości

Styl casual, zestawy koordynowane - dyskusje i porady

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jeśli z wieszaka to polecam chinosy Incotex, tylko są drogie, za ich cenę można uszyć sobie 2 pary spodni u "taniego" krawca. Jak najbardziej zachęcam do szycia chinosów, tylko właśnie trzeba mieć dobrej jakości bawełnę. Krawcy mają próbniki.

Opublikowano

Spodnie że tak powiem trudno jest "spieprzyć".

To nieprawda. Rzecz w tym, czego oczekujemy. Praktycznie zawsze da się założyć spodnie, które uszyje Ci krawiec, ale mogą one leżeć nie lepiej niż kupione w sklepie. W takim znaczeniu nie jest trudno "spieprzyć" spodnie.
Opublikowano

Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od tego jak chcemy, zeby spodnie lezaly. Jesli ma byc klasycznie, szeroko w nogawce i raczej luzno to problemow zbytnich nie ma, sporo tego typu krojow jest w sklepach i wowczas uwazam, ze nie ma zbytnio sensu szyc na miare. Jesli chcemy odpowiednio wasko w nogawce, ale tak, zeby czlowiek mogl sie ruszac, to albo na miare, albo RTW + przerobki. Druga opcja jest dosc tania, ale trzeba wiedziec, co sie chce, bo mozna zwezyc zbyt mocno (albo tak jak nam sie wydaje, ze bedzie dobrze) i wowczas wygoda idzie mocno w dol. Ba sam nadal nie do konca pojmuje jak przerobic spodnie, zeby dalo sie w nich robic duzo przy waskich nogawkach, na ogol cos sie ciagnie, klinuje, napina, cisnie itd.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Mierzyłem wczoraj, wyglądały fajnie, ale jak dla mnie mają strasznie wąskie nogawki, ledwo przepchałem przez nie nogi. ;)

Z kolorów szczególnie do gustu przypadł mi bordowy, ale fason nie pozwolił na zakup.

Opublikowano

Mierzyłem wczoraj, wyglądały fajnie, ale jak dla mnie mają strasznie wąskie nogawki, ledwo przepchałem przez nie nogi. ;)

Z kolorów szczególnie do gustu przypadł mi bordowy, ale fason nie pozwolił na zakup.

Akurat dzisiaj nie miałem czasu na mierzenie, ale faktycznie wyglądały bardzo szczupło.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Co ubrać na nieformalne spotkania (np. z przyjaciółmi/dziewczyną) w upalne letnie dni? Jako początkujący bardzo bym prosił o konkretne przykłady.

Opublikowano

lniane spodnie typu chino

Z lnianymi spodniami ostrożnie. Niedawno miałem wątpliwą przyjemność stania na ruchomych schodach za facetem w białych lnianych spodniach. Rozświetlał okolice półgołym tyłkiem w stringach.