Johnny Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Myślę, że ta pierwsza wersja będzie dobrym wyborem. Polacy nie są jeszcze gotowi na bordowe marynarki, nawet jeśli chodzi u uniformy personelu. Rozumiem, że spodnie i kamizelka w tym samym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Wydaje mi się, że jeśli nie wyróżnisz obsługi jakimś jednoznacznym elementem ubioru, który zdecydowanie będzie ich określał, to mogą wyglądać jak członkowie ekipy sportowej, którzy przebywają w charakterze gości. Tak na szybko kombinując mogą to być wyłogi w barwach hotelu i wyszyty monogram (miejsce do ustalenia), ale również nakrycie głowy np. coś na wzór czako bez daszka, jakie zostało pokazane na fotosie z BH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Wydaje mi się, że wyraźnie kontrastujące lampasy i lamówki powinny być wystarczającym wyróżnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Powinny być, ale czy będą dla ludzi, którzy nie dotarli jeszcze na to forum. Jak rozumiem hotel to biznes, a nie możliwość dania upustu fantazji w zakresie kreowania stroju męskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 7 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2015 Powinny być, ale czy będą dla ludzi, którzy nie dotarli jeszcze na to forum. Jak rozumiem hotel to biznes, a nie możliwość dania upustu fantazji w zakresie kreowania stroju męskiego. Generalnie tak. Choć w tym wypadku nie wynika to z jakiś gruntownych analiz biznesowych. Te w sumie nawet pokazują, że nie warto, bo goście na to nie narzekają i obłożenie jest. Tu bardziej chodzi o własne ambicje i próbę zrobienia czegoś ciekawego i charakterystycznego. Stąd, żeby nie wyszła z tego kaszana, i biorąc pod uwagę mój początek kształcenia się w dziedzinie elegancji, prośba o pomoc i podpowiedzi do mądrzejszych ode mnie w tym temacie Za którą już teraz bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Odgrzewając wątek Na którą wersje byście postawili? Niebieska czy bordowa marynarka? Ja jestem bliższy niebieskiej/granatowej, jednak chętnie poznam Wasze zdanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2015 Odgrzewając wątek Na którą wersje byście postawili? Niebieska czy bordowa marynarka? Ja jestem bliższy niebieskiej/granatowej, jednak chętnie poznam Wasze zdanie Pozdrawiam Który kolor będzie lepiej pasował do kolorów wnętrza pensjonatu? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 14 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2015 Generalnie oba kolory będą pasowały. Choć chyba jednak wersja granatowa trochę bardziej. Ku tej powoli się skłaniam. Od początku Czerwca będę mógł usiąść nad tym pomysłem i do tego czasu jeszcze będę się zastanawiał. Ale chyba jednak granatowy/niebieski Dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Kilka grafik z minionych lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. White Haven Napisano 24 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Garść fotografii ze zbiorów rodzinnych - odkopane prze okazji remontu Okres przedwojenny i początek powojennego. Akurat ta strona rodziny była ze stanu chłopskiego, z kresów. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Fajny klimat. Szkoda, że tylko jedna kobieta dała się uchwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Fajny klimat. Szkoda, że tylko jedna kobieta dała się uchwycić. Moja prababcia, za panieńskich czasów. Na oko: Warszawa, początek XX wieku (brak daty) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Coś mi się wydaję, że jak robiła to zdjęcia to nie domyślała się, że będzie w internecie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Fajny klimat. Szkoda, że tylko jedna kobieta dała się uchwycić. Chcesz i masz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Bardzo ciekawe zdjęcie, może i u mnie zachował się jaki portret pradziadunia (bo na znanym w rodzinie portrecie ślubnym babki pod względem mody męskiej wyróżniają się tylko *bardzo* długie wyłogi kołnierzyka koszuli w połączeniu z wąskim krawatem, ale na ile to była moda, a na ile wojenna bieda, tego nikt nie wie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Warto pamietać, że na przełomie XiX i XX w. w atelier fotograficznych modele często wypożyczali całą garderobę na czas sesji Pewnie częściej to dotyczyło mężczyzn, niż kobiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Na ostatnim zdjęciu widać, że noszenie skarpet do sandałów ma piękną tradycję (nie nabijam się broń Boże, tak tylko zauważam). A ja myślałem, że to stosunkowo nowy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Powiedziałbym, że bardzo stary (chociaż może nie we Europie): https://en.wikipedia.org/wiki/Tabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Fakt wahałem się czy to ostatnie wrzucać, ale z drugiej strony taki piękny kontrast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Wyszedł człowiek do ogrodu w klapkach/sandałach i doczekał się szydery po 50/60 latach 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 To się nazywało wysoki stan spodni! (zdjęcie ze zbiorów własnych; rok ok. 1938) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 A jakie musiały być wygodne! W ogóle bardzo stylowi panowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Co wy wiecie o szerokich wyłogach kołnierzyka.... Założyciel oraz pierwszy i trzeci premier Izraela, Dawid Ben Gurion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daddy cool Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 5 minut temu, MWojtylak napisał: Co wy wiecie o szerokich wyłogach kołnierzyka.... Założyciel oraz pierwszy i trzeci premier Izraela, Dawid Ben Gurion wiemy tyle, że to chyba kubański kołnierzyk. Całkiem fajny i nawet trochę wintydżowy, co nie ujmuje a wręcz dodaje mu polotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Kubańskie kołnierzyki kojarzą mi się tylko z jednym Kubańczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi