Wuj Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Jestem pewien, że ten wąs był bardzo przemyślany. Bez tego wąsa własnie nawet byśmy się nie zainteresowali reklamą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 @Caporegime zaraz tam gnoić. Chyba normalne, że dorośli Panowie robią sobie żarciki z gołowąsa. To się nawet chyba w klasykę wpisuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 11 godzin temu, Jamjest napisał: @Caporegime zaraz tam gnoić. Chyba normalne, że dorośli Panowie robią sobie żarciki z gołowąsa. To się nawet chyba w klasykę wpisuje Taaaa, a potem ten gołowąs całe życie kumuluje frustracje, nie wychodzi mu z dziewczynami, na starość kupuje kota albo zaczyna malować słabe obrazy, wariuje, zakłada partię i mówi - No to teraz zobaczymy, kto się k...wa będzie śmiał ostatni. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 http://innpoland.pl/132717,warszawska-pracownia-szyje-jak-100-lat-temu-przed-wojna-ubierala-warszawski-salon-a-dzis-jerzego-urbana Szkoda że ze wszystkich klientów wymieniono tylko taką szumowinę jak Urban, ale artykuł jest ciekawy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 5 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2017 J. Urban to jedna z ostatnich osób jaką podejrzewałbym o szycie miarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Bardzo ciekawy wpis na blogu Kolegi @LONG STORY SHORT - od szerokich spodni do wojennych zamieszek i masowych aresztowań: http://longstoryshort.pl/zoot-suits/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 21 godzin temu, Michał W. napisał: J. Urban to jedna z ostatnich osób jaką podejrzewałbym o szycie miarowe A to dlaczego? Wolno zapytać, jak się u Kolegi prezentuje czołówka listy osób "podejrzewanych o szycie miarowe"? Nie, żebym był wielkim fanem jego działalności, ale to przecież osoba, której profil najbardziej pasuje do szycia na miarę w oczach przeciętnego obywatela... Jest brzydki, stary, ekscentryczny, bogaty, zdeprawowany... Myślę, że w oczach przeciętnego zjadacza chleba nasze forum wygląda właśnie na forum takich Urbanów i aspirujących. Mnie dużo bardziej dziwi w tym zestawieniu Zbigniew Herbert, który, jak mi się zdawało, przez większość życia klepał biedę, a problemy natury psychicznej sprawiły, że nie był "lwem salonowym". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Offtop: już gdzieś wklejałem art nt. domu Urbana i jego kolekcji mebli i sztuki. Patrząc, co u niego wisi/stoi, to garnitur od Zaremby jest jak kupienie bułki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 No, Urban jest szeroko znany z zamiłowania do luksusu (przynajmniej tak, jak z niewyparzonej gęby), stąd dziwi mnie, dlaczego nie kojarzy się z bespoke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Dlatego: Wystarczy, czy mam wklejać więcej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 No, łatwiej sylwetki to on nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Pytałeś o "moją listę podejrzanych o szycie miarowe", choćby Gen.(?) Jaruzelski widoczny na jednym ze zdjęć, które wkleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 To na pewno. Zdziwiłbym się, gdyby było inaczej. A ponieważ obaj panowie ze zdjęcia znali się, że tak to ujmę, od lat, to i pewnie poradami dotyczącymi krawców się wymieniali... Stąd Urban na tej liście nie dziwi mnie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Pamiętam, że w którymś z wywiadów Urban mówił wprost o zamawianiu koszul na miarę i to jeszcze w "dawnych, dobrych czasach" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Jeszcze na studiach w ramach przygotowań do zaliczenia ćwiczeń z historii PRL interesowałem się J. Urbanem. Nie pamiętam ani jednego zdjęcia czy filmu, gdzie wyglądałby hmmm...schludnie (mam na myśli okres III RP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 http://www.rossmann.pl/skarb/e-wydanie,022017 str 82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 1 godzinę temu, Jamjest napisał: http://www.rossmann.pl/skarb/e-wydanie,022017 str 82 Może mi ktoś powiedzieć (pytam zupełnie poważnie, nie oglądam polskiej TV) jak nazywa się aktor, którego zdjęcie w szarym meloniku jest na s. 85, w prawym dolnym rogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Eryk Lubos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 37 minut temu, swordfishtrombone napisał: Może mi ktoś powiedzieć (pytam zupełnie poważnie, nie oglądam polskiej TV) jak nazywa się aktor, którego zdjęcie w szarym meloniku jest na s. 85, w prawym dolnym rogu? BTW - Eryk to bardzo dobry aktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Widziałem go w teledysku, nie zdawałem sobie sprawy z jego dorobku aktorskiego. Respekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 W sobotę widziałem go w 'Sztuce kochania' - jak zwykle daje radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Lubos jest świetnym aktorem, pamiętam go jeszcze z czasów gdy występował na wrocławskich scenach . "Mechaniczna pomarańcza" to był majstersztyk. Podobnie jak ten monolog: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 A ja go widziałem tutaj, i tak mi zapadł w pamięć, że od razu poznałem :). https://www.youtube.com/watch?v=1thqS83-ZGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2017 Ciekawa dyskusja na Quora: https://www.quora.com/Whats-the-point-of-dressing-well Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Fabio po ciezkim wieczorze wczoraj, dzis z rana w DDTVN; tytul ma chyba wolac "klikajcie!!" link: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wloski-znawca-mody-ocenil-styl-weglarczyka-i-misiewicza,223575.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi