Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mucha w Polsce dzięki Januszowi KM zyskała status ideologiczny comment_FfILDsbXGn6ZiZa8Z9B6TwODWq3zq3lz.thumb.jpg.2d41b523395772a9d71e78213d8cf8a8.jpg                                                          .Po środowej debacie Harris Pence amerykańska mucha robi zawrotna karierę-wystarczyło 2 minuty i 5 sekund przed kamerami 4hqqaa.jpg.cc69f0b5324dbeca075efd4d37f7ad8c.jpg

• Like 2
Opublikowano

To ja za to nie politycznie. Niedawno był dzień tłumacza. Z tej okazji kolega-tłumacz wysłał mi poniższe zestawienie. Obecnych na forum specjalistów zachęcam do uzupełnienia o ile post nie zniknie zw względu na wulgaryzmy.
aaa4227978769b174d5ab97647ef7391.jpg
P.S. Jako rodowitemu Krakusowi zdecydowanie bliższe jest mi wyrażenie „dupcyć” ze wszystkimi wariacjami.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, pablocito napisał:

To ja za to nie politycznie. Niedawno był dzień tłumacza. Z tej okazji kolega-tłumacz wysłał mi poniższe zestawienie. Obecnych na forum specjalistów zachęcam do uzupełnienia o ile post nie zniknie zw względu na wulgaryzmy.

Mój wpis nie miał żadnych konotacji politycznych, po prostu zabawna sytuacja związana z grą słów w dosłownym tłumaczeniu typu google translator. Nie jestem żadnym specjalistą ale w wypadku czasownika wyp***dolić zamiast "to trow someone out", powiedziałbym to kick someone out , to fire someone (from work), to fuck someone hard( having sex and go harder and deeper),to thrash someone or something

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, pablocito napisał:

Niedawno był dzień tłumacza. Z tej okazji kolega-tłumacz wysłał mi poniższe zestawienie.

To mi przypomniało historię sprzed wielu lat, gdy w liceum jeden z kolegów (który z żadnym obcym językiem nie miał nigdy nic wspólnego) pokazał nam wizytówkę: "Imię Nazwisko", a pod tym "Tłumacz".

Zaskoczeni pytaliśmy kolegę: "Chłopie, a co ty tłumaczysz?". Na co ów kolega odpowiedział: "Tłumaczę ludziom, aby w terminie oddawali pożyczone pieniądze."

• Like 3