Misza Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Macierz perły jest logiczna, nie brzmi tak dziwnie, jak matka perły, dość dobrze tłumaczy ang. zwrot. Nice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuM Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 A zatem jest konsensus - macierz perłowa. Mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Równie dobrze można ogłosić, że jest konsensus - zupa perłowa albo rower perłowy. Są to równie sensowne propozycje, jak nieistniejące w języku polskim zestawienie 'macierz perłowa'. Jeśli techniki zastosowane przy szyciu koszul będą równie solidnie oparte na istniejącej już wiedzy jak terminologia, to caveat emptor. A idąc za ciosem, proponuję kolejny konsensuns: spalla camicia = szpada komiczna. Analogia szpady do rękawa jest chyba oczywista, więc uważam, że to bardzo dobra propozycja. A zatem jest konsensus - macierz perłowa. Mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 No pewnie, jest konsensus forumowy! Na pohybel terminologii jubilerskiej stosowanej od dziesiątek, jeśli nie setek lat w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 3 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2013 Na pohybel, a forumowicze na barykady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Witam. Takie pytanie z mojej strony. Które koszule są lepsze ? Charles Tyrwhitt czy TM Lewin ? Cenowo stoją podobnie (nawet promocje mają te same) a jakościowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Ja jestem bardziej zadowolony z TML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Mam jednych i drugich łącznie ok. 15 szt. i generalnie jestem zadowolony. Jednak bardziej preferuję CT, jeśli chodzi o dopasowanie do mojej sylwetki (jako koszule RTW). Myślę, że to bardzo indywidualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Witam. Takie pytanie z mojej strony. Które koszule są lepsze ? Charles Tyrwhitt czy TM Lewin ? Cenowo stoją podobnie (nawet promocje mają te same) a jakościowo ? viewtopic.php?f=2&t=3101&hilit=tmlewin Ja niespecjalnie polubiłem się z moją jedyną koszulą TM Lewin. Wolę CT, a ostatnio koszule Arrow. W TK Maxx jest duży wybór po 99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Fakt, Arrowy są wykonane z bardzo przyjemnego materiału. Miękkie, przewiewne i łatwe do uprasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Dziękuję Panowie za cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 "Niestety, coraz mniej Polaków chodzi w koszulach, coraz mniej jest dżentelmenów. Króluje moda sportowa na T-shirty, a te produkowane są niskim kosztem np. w Chinach. Średnio w Polsce jeden mężczyzna kupuje koszulę rzadziej niż raz na rok" http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,1 ... Nasze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Wybiórcza różne farmazony pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 To prawie tak samo jak z książkami.. w obu przypadkach zawyżam statystykę znacznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuM Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 "To, co mogłoby poprawić sytuację, to ostatnio modne hasło patriotyzmu zakupowego. " Jak ma wystąpić patriotyzm zakupowy jak choćby nazwy marek od razu sugerują, że kupuje się produkt nie z Polski. I byłoby wszystko w tym porządku gdyby nie fakt, że poza nazwą nic ich z tymi rynkami nie łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 prezentacja zamówienia bespoke u Anny Matuozzo użytkownika SF oraz dyskusja za co się tyle płaci w Neapolu http://www.styleforum.net/t/339094/anna ... -in-napoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Biorąc pod uwagę średni czas życia koszuli wynoszący 2 lata, to raczej taka zabawka dla bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Biorąc pod uwagę średni czas życia koszuli wynoszący 2 lata, to raczej taka zabawka dla bogatych hehe, niektóre z moich mają po 10 lat - kwestia odpowiedniej rotacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 prezentacja zamówienia bespoke u Anny Matuozzo użytkownika SF oraz dyskusja za co się tyle płaci w Neapolu http://www.styleforum.net/t/339094/anna ... -in-napoli Tradycyjna forumowa dyskusja o tym, ze wszystko jest do dupy i nic nie jest warte swojej ceny, a juz na pewno nie koszula Matuozzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 generalnie tak , ale przy okazji poznajemy opinie różnych dyskutantów: -w Neapolu działają liczne rodzinne pracownie krawieckie, zupełnie nie rozreklamowane, a są zdolne (przynajmniej niektóre) do wyprodukowania ubrań o bardzo wysokim standardzie, -nie ma jednorodnego stylu 'neapolitańskiego' - są różne style różnych rzemieślników, a wielu z nich nie jest najwyższych lotów, -duża ilość ręcznie wykończonych elementów koszuli niekoniecznie świadczy o jej wysokiej jakośći - ważniejszy wydaje się zadowalający krój i dopasowanie, -mafoofan zrezygnował z Matuozzo bo uznał, że z jakością u nich różnie bywa i nie zawsze produkt jest wart ceny, -lepiej jest mieć dobrego krawca blisko miejsca zamieszkania niż doskonałego krawca, którego widuje się raz do roku, umożliwia to lepszą współpracę i w efekcie pozwala lepiej dopracować szczegóły ubioru, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2013 Panowie, poszukuję białej koszuli button down, z grubej mięsistej bawełny (coś jak ma w ofercie np. RL, Brooks Brothers) - chciałbym zakupić stacjonarnie w sklepie, cena do 200zł - macie jakieś pomysły? Patrzyłem w Wólczance, ale już nie mają takich modeli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2013 Nie stacjonarnie ale.. http://www.ctshirts.co.uk/men's-shirts/ ... 1,|||||||| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2013 Panowie, poszukuję białej koszuli button down, z grubej mięsistej bawełny (coś jak ma w ofercie np. RL, Brooks Brothers) - chciałbym zakupić stacjonarnie w sklepie, cena do 200zł - macie jakieś pomysły? Patrzyłem w Wólczance, ale już nie mają takich modeli.. Cubus ma bawełnę oxford: http://cubus.com/pl/Mczyzna/Kolekcja/Ko ... /71214203/ W zeszłym roku kupiłem kupiłem 3 sztuki na wyprzedaży po 50 zł/szt i jak na taką cenę, to nie wypadają najgorzej. Tutaj biały egzemplarz: Białe koszule z grubszego oxfordu były także w jesiennej kolekcji Christian Berg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 1.Ma ktoś może jakieś koszule z mt z miękkimi kołnierzykami? Może coś o nich napisać? 2.Mam te z półsztywnym i denerwuje mnie zawijanie się końcówek kołnierzyka, da się coś z tym zrobić (stalowe fiszbiny nic nie pomagają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2013 A cóż to za marka "mt"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi