pirat Napisano 14 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2013 Litości, kolega może przecież mieć kod rabatowy na 10%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miami Johnson Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 W TKmaxx trafiłem na koszulę Hawes & Curtis z kołnierzykiem 16 cali. Obwód mojej szyi to 40,5-41cm, a więc powinno być w sam raz. Trochę się zdziwiłem, kiedy między szyję a kołnierzyk zamiast palca mogłem spokojnie wsadzić całą dłoń Czy ktoś ma porównanie rozmiarów kołnierzyków w koszulach H&C do CT i TM Lewin? Szykuję się do zakupów przez internet w tych sklepach i na początku nastawiałem się nawet na rozmiar 16,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 16 cali od TML powinno być dla Ciebie OK. Jak masz wątpliwości - zamów jedną koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miami Johnson Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Dzięki. Oczywiście rozsądniej jest wziąć jedną na próbę, ale chciałem skorzystać z ilościowej promocji. Celuję bardziej w CT, bo TML już trochę przebrane. Wracając do H&C zaskoczyło mnie, że ich 16 to Lambertowa jakaś 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Wracając do H&C zaskoczyło mnie, że ich 16 to Lambertowa jakaś 50. Jeśli jest to aż taka różnica, to sądzę, że doszło do pomyłki przy wszyciu metki z rozmiarem. Miałem kiedyś koszulę H&C i nie przypominam sobie by rozmiarówka była niestandardowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Wracając do H&C zaskoczyło mnie, że ich 16 to Lambertowa jakaś 50. Może właśnie dlatego znalazła się w TKMaxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Może komuś się przyda ta szokująca info, że w TML dla faceta mojej postury idealna jest koszula slim fit . Zawsze wiedziałem, ze jestem szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Od razu poprawia się samoocena, nie? To się nazywa marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, kiedy w moich drzwiach staje kobieta i mówi, że chce coś uszyć! Klasyczna damska elegancja to temat, który w Polsce dopiero raczkuje. Nie żeby Paniom brakowało szyku i klasy. Po prostu sieciówki zalane są ubraniami najczęściej niskiej jakości, a to co szyje większość krawcowych w Polsce ciężko jest nazwać haute couture. Więcej na: http://milerszyje.pl/ow-damska-koszula-bespoke.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidA Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Własnie minął miesiąc od zakupu 3 koszul w CT. Wysłane 24.01 i do dzisaj do Warszawy nie dotarły... Czekam na odpowiedź na wczorajszy mail reklamacyjny... Na domiar złego kupiona w grudniu koszula Dalvey podarła się (dosłownie)poniżej pachy. Zapewniam, że nie była przesadnie dopasowana ani ekspoatowana . Wrecz przeciwnie. Jak pech to pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Wspominałem kiedyś, że Vistula i Bytom korzystają z renomowanych tkanin koszulowych, choć mało kto o tym wie. W nowej kolekcji Vistuli przy wybranych modelach są już odpowiednie wszywki Thomas Mason, Cotonificio Albini: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Dobry krok marketingowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miami Johnson Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Kilka modeli Lamberta z kolekcji jesień/zima 2012 miało już wszywki Getzner'a i Cotonificio Albini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMax Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Kilka modeli Lamberta z kolekcji jesień/zima 2012 miało już wszywki Getzner'a i Cotonificio Albini. W nowej kolekcji nadal tym się nie chwalą, w opisie brak szczegółowych informacji o tkaninie. Na szczęście wszywki są ledwie (!) widoczne na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMax Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Wspominałem kiedyś, że Vistula i Bytom korzystają z renomowanych tkanin koszulowych, choć mało kto o tym wie. W nowej kolekcji Vistuli przy wybranych modelach są już odpowiednie wszywki Thomas Mason, Cotonificio Albini: Szkoda, że kolega nie dodał, że jak na razie, tylko te trzy koszule Lantiera na powyższym zdjęciu są z "renomowanych tkanin koszulowych" Oto one: http://sklep.vistula.pl/product-pol-2323586-Koszula-COLLIN-Lantier.html http://sklep.vistula.pl/product-pol-2323604-Koszula-SAN-DIEGO-Lantier.html http://sklep.vistula.pl/product-pol-2323582-Koszula-COLLIN-BASIC-Lantier.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Czytając opis pierwszej, czy aby na pewno jest to włoski kołnierz? Na moje, maksymalnie pół-włoski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Wspominałem kiedyś, że Vistula i Bytom korzystają z renomowanych tkanin koszulowych, choć mało kto o tym wie. W nowej kolekcji Vistuli przy wybranych modelach są już odpowiednie wszywki Thomas Mason, Cotonificio Albini: Szkoda, że kolega nie dodał, że jak na razie, tylko te trzy koszule Lantiera na powyższym zdjęciu są z "renomowanych tkanin koszulowych" Ja widzę 7 modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Nie wiem, czy komuś to uratuje życie , ale warto zwrócić uwagę na to, że listwa przy guzikach Harvie & Hudson jest o pół cm szersza od tej w TM Lewin i Lambert i wygląda to bardzo dobrze. Swoją drogą sama koszula +++. A kieszeń jest praktycznie nie widoczna, tak pięknie jest spasowana. O ile w TM Lewin regular jest dla mnie jednym wielkim workiem i pasuje slim fit, o tyle w HH regular jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Czy ktoś wie czy jest to wykonalne/robił juz tak? Kupiłem koszulę z wszytymi usztywniaczami kołnierza. Czy da się bez wiekszego problemu u krawca/krawcowej przerobić to na otwory, w które móglbym włożyc swoje własne usztywniacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMax Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 Wspominałem kiedyś, że Vistula i Bytom korzystają z renomowanych tkanin koszulowych, choć mało kto o tym wie. W nowej kolekcji Vistuli przy wybranych modelach są już odpowiednie wszywki Thomas Mason, Cotonificio Albini: Szkoda, że kolega nie dodał, że jak na razie, tylko te trzy koszule Lantiera na powyższym zdjęciu są z "renomowanych tkanin koszulowych" Ja widzę 7 modeli. Wszystko jasne. Kolega napisał o "nowej kolekcji Vistuli", a ja zasugerowałem się zdjęciem na którym są koszule Lantier i wśród nich, z kolekcji Wiosna Lato 2013, szukałem "renomowanych tkanin koszulowych". Proszę wkleić linki do pozostałych 4 modeli. Będziemy mieć przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Jak jest z długością rękawa przy zakupie koszul TM Levin, chodzi mi o to, że są trzy opcje do wyboru i wyskakują jakieś 83 czy 87 cm. W Polsce jak kupuje koszule to kupuje z długością rękawa 65-66 cm. Proszę o podpowiedź ewentualnych użytkowników tych koszul jaką długość wybrać. I jeszcze jedno czy u nich slim to taki slim jak np. w Lambercie (nie zapinam się na brzuchu) czy jednak są trochę luźniejsze. Z tabeli rozmiarów wynika, że są chyba luźniejsze ale wolę dopytać. Z góry serdecznie dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 A ile masz w pasie? Może komuś się przyda ta szokująca info, że w TML dla faceta mojej postury idealna jest koszula slim fit . Zawsze wiedziałem, ze jestem szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Jak jest z długością rękawa przy zakupie koszul TM Levin, chodzi mi o to, że są trzy opcje do wyboru i wyskakują jakieś 83 czy 87 cm. W Polsce jak kupuje koszule to kupuje z długością rękawa 65-66 cm. Proszę o podpowiedź ewentualnych użytkowników tych koszul jaką długość wybrać. Zmierz się, albo koszulę od środka karku i wyjdzie Ci właściwa liczba. http://www.tmlewin.co.uk/Size-Chart-Tab ... GB,pg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 W pasie mam 92 cm kołnierzyk 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Mam wiecej w pasie i slim pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi