alabuz Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Sklep marki Albione mieści się m.in. w Fashion House Piaseczno. Z tego wynika, że strona podana przez Bartazza dotyczy właśnie tej marki. Strona nie wygląda zachęcająco, ale moim zdaniem warto się wybrać. Szczególnie sklep polecam szczupłym osobom, bo mieli w asortymencie garnitury taliowane w rozmiarach 46 (niektóre nawet 44). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 I przydałyby się też zdjęcia W zakładce Kolekcja są zdjęcia, gdzie każdy produkt jest podpisany jako marka "Albione". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Mój brat kupił w Albione swój garnitur ślubny, w outlecie w Piasecznie. Generalnie pamiętam, że w tym konkretnym salonie podobała mi się obsługa, tzn 2 gości którzy sprzedawali, z czego jeden wydawał się znać na rzeczy, akurat on obsługiwał brata. Choć finalnie, jak patrzę na zdjęcia z wesela, to marynarka jest chyba zbyt obszerna w barkach i odstaje nieco kołnierzyk. Generalnie wydaje mi się, że produkty pokroju Vistuli czy Próchnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_M Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Tutaj muszę się z kolegą zgodzić, koszula Albione to najlepsza z moich dotychczasowych. Uszyta ze świetnego materiału, bardzo delikatnego i jednocześnie łatwego do prasowania. Za 150 zł był to jeden z moich najlepszych zakupów. Również mam kilka i polecam. Mam też parę innych rzeczy od nich i jest bardzo zadowolony. Z kroju, a przede wszystkim z materiałów użytych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Zalatuje mi to jakąś tanią próbą reklamy, dwóch nowych użytkowników w swoim pierwszym poście zachwala markę Albione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 To może moderator to rozstrzygnie? Jest chyba możliwość sprawdzenia IP, z których Panowie napisali po swoim jednym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Oho! Konspiracja! https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRD7MbDmUjUQ3-f-Hgzg4vIMKojiVfiMaPXjan1m2Apc6TenvnS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 To może moderator to rozstrzygnie? Jest chyba możliwość sprawdzenia IP, z których Panowie napisali po swoim jednym poście.Myślicie, że to Ci dwaj wspominani subiekci z Piaseczna? Dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_M Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Jakie to materiały?Przede wszystkim impregnowana bawełna użyta w płaszczu przejściowym. Naturalna w dotyku. Odpycha wodę. A sam płaszcza ma ciekawą podszewkę - w kolorową kratę. Fajny akcent, rzadko spotykany w ubraniach jednak formalnych i na dodatek na poziomie Bytomia czy Vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 No comment! Uważam, te dwa słowa wyjaśniają moją opinię o wpisach n/t Albion Pozdrawiam Andrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Zdecydowanie polecam koszule Albione itd. A jak jest z grubością materiału w tej koszuli Albione? Załóżcie ją Panowie i przyjrzyjcie się. Czy przypadkiem nie prześwituje i nie widać przez nią gołego ciała (mówię o białej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_M Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 A jak jest z grubością materiału w tej koszuli Albione? Załóżcie ją Panowie i przyjrzyjcie się. Czy przypadkiem nie prześwituje i nie widać przez nią gołego ciała (mówię o białej)?Materiał jest cienki. Nie mam od nich gładkich białych koszul. Biała w drobną kratę daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 A jak jest z grubością materiału w tej koszuli Albione? Załóżcie ją Panowie i przyjrzyjcie się. Czy przypadkiem nie prześwituje i nie widać przez nią gołego ciała (mówię o białej)?Materiał jest cienki. Nie mam od nich gładkich białych koszul. Biała w drobną kratę daje rady. Miałem do czynienia z białą koszulą od nich. Lekka i nawet przyjemna, choć nie mam pewności, czy to wysokiej jakości bawełna i czy nie została czymś posmarowana (żeby się dobrze prasowała ). Natomiast niestety widać przez nią gołe ciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 Zdecydowanie polecam koszule Leoncio el Tropico Eleganto. Również mam kilka i polecam. Mam też parę innych rzeczy od nich i jestem bardzo zadowolony. Z kroju, a przede wszystkim z materiałów użytych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Czy koszulę z zakrytymi guzikami można łączyć też z krawatem czy tylko z muszką? Jeśli można, to tylko na mocno formalne okazje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Można, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Czy koszulę z zakrytymi guzikami można łączyć też z krawatem czy tylko z muszką? Jeśli można, to tylko na mocno formalne okazje? Można. I tak listwę zakrywa krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Mozna, ja mam tak zrobione wszystkie koszule, bo czesto bez krawata chodze, a widoczny rzad guzikow wyglada dla mnie fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Szczególnie sklep polecam szczupłym osobom, bo mieli w asortymencie garnitury taliowane w rozmiarach 46 (niektóre nawet 44). Chyba mamy inne definicje szczupłości. Zawsze sądziłem, ze jestem raczej szczupły. Potrzebuję rozmiaru 106 albo 110... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Mam pytanie. Czy biala koszula z podwojnym mankietem zapinanym na spinki, z wykladanym kolnierzykiem oraz z pojedyncza plisa zakrywajaca cienkie guziki z masy perlowej powinnismy nosic tylko do smokingu, czy mozemy rowniez do ciemnego wieczorowego/wizytowego garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 raczej nie widzę tu przeciwwskazań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Mam pytanie. Czy biala koszula z podwojnym mankietem zapinanym na spinki, z wykladanym kolnierzykiem oraz z pojedyncza plisa zakrywajaca cienkie guziki z masy perlowej powinnismy nosic tylko do smokingu, czy mozemy rowniez do ciemnego wieczorowego/wizytowego garnituru?Przedstawiłeś cechy tej koszuli. Teraz pytanie, która z nich powoduje jej "wyłączność smokingową"? Biała? Podwójny mankiet? Wykładany kołnierzyk? Plisa? Cienkie guziki z masy perłowej? Moim zdaniem te cechy powodują jej "dopuszczalność smokingową", a nie "wyłączność" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Plisy powoduja "smokingowosc" koszuli. Jedna plisa powodowala/powoduje moja watpliwosc i stad pytanie czy taka koszula jest rowniez odpowiednia do ciemnego garnituru wieczorowego/wizytowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Listewka zasłaniająca guziki nie liczy się jako plisa. "Smokingowość" koszuli jest powodowana przez plisy ozdobne, których jest zazwyczaj więcej niż jedna i nie zasłaniają one guzików. Innymi słowy, nie ma przeciwwskazań, aby tę koszulę stosować do garnituru wizytowego. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Chce upewnic sie. Czyli taka koszula jak opisalem jest odpowiednia zarowno! do smokingu jak i do ciemnego garnituru wieczorowego/wizytowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi