flozbi Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Jak jest to model extra slim, to nie ma szans żebyś rozprasował, producent już tak zrobił i koniec. Pamiętam na własnym przykładzie, jak parę lat temu próbowałem rozprasować, nawet tatę - mojego mistrza prasowania prosiłem i nie pomogło. Trzeba się do tego przyzwyczaić lub kupować model slim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pershing Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 9 hours ago, flozbi said: https://www.bytom.com.pl/pl/search?query=KOSZULA+BH1-44-51C ocena 4,5 https://www.bytom.com.pl/pl/search?query=KOSZULA+BH1-04-42B ocena 4,0 https://www.bytom.com.pl/pl/search?query=KOSZULA+BH1-04-06A ocena 3,0 Materiał jest spoko, ale kołnierzyki są nieakceptowalne. Też je kupiłem ale poszly do zwrotu bo nie mogłem tego z niczym złożyć. Ani do noszenia rozpięte, ani do krawata. Fajnie wyglądają w folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 3 godziny temu, flozbi napisał: Jak jest to model extra slim, to nie ma szans żebyś rozprasował, producent już tak zrobił i koniec. Pamiętam na własnym przykładzie, jak parę lat temu próbowałem rozprasować, nawet tatę - mojego mistrza prasowania prosiłem i nie pomogło. Trzeba się do tego przyzwyczaić lub kupować model slim. Jest W super slim jest tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 3 godziny temu, pershing napisał: Materiał jest spoko, ale kołnierzyki są nieakceptowalne. Też je kupiłem ale poszly do zwrotu bo nie mogłem tego z niczym złożyć. Ani do noszenia rozpięte, ani do krawata. Fajnie wyglądają w folii Dla mnie są znośne, tylko musiałem je porządnie przeprasowac bo odstawały. Do noszenia bez krawata akceptowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 29 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2018 @adamW , na żywo wygląda to lepiej, zdjąłem nieco nasycenia żeby zbliżyć się do rzeczywistego stopnia prześwitywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2018 @Ekscelencja, dziękuję za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Lniane ct, brać czy nie warto? Już miałem kupować susu, ale zobaczyłem że te wyglądają całkiem ciekawie, a rozmiarowo są na mnie idealne https://www.ctshirts.com/intl/extra-slim-fit-cutaway-business-casual-linen-cotton-white-shirt/FOB0241WHT.html?cgid=shirts&dwvar_FOB0241WHT_collarSize=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2018 One są lniano-bawełniane. Moim zdaniem bardzo udany mix, mam jedną i na pewno będzie więcej. Moim zdaniem ma zalety czysto lnianej (przewiewność) i w mniejszym stopniu jej wady (gniecie się, ale mnie niż czysty len). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 9 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2018 Miał któryś z kolegów styczność z koszulami Jake*s linia luxury? Mierzyłem dziś kilka modeli z wyprzedaży w P&C w cenie około 100 zł i jak nie jestem przekonany do ich podstawowej kolekcji, to te które miałem okazję przymierzyć robiły dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 13 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2018 Jest Wam może znana jakość koszul Avanti Uomo, Steven Land lub Daniel Ellissa? Są dostępne głównie w USA, zamierzam zamówić przez @, wizualnie fajnie się prezentują, z ciekawymi rozwiązaniami stylistycznymi. Trudno wywnioskować coś o jakości tkaniny i wykończeniu. Bedę wdzięczny za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddzierzynski98 Napisano 15 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2018 Witam wszystkich, chciałbym spytać czy kto o rozmiarze kołnierza 39 miał styczność z koszulami Charles Tyrwhitt i Miler Shirts. Potrzebuje dobrego źródła koszul. Koszule Milera, a dokładnie rozmiar 39 slim pasują na mnie jak robione na miarę, ale często jest mały wybór. Z moich obliczeń wynika, że powinna na mnie pasować Charles Tyrwhitt 15,5 w fasonie extra slim fit. Ma ktoś jakąś wiedzę na temat fasonów koszul CT i MLS jednocześnie i chciałby się ze mną nią podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2018 30 minut temu, ddzierzynski98 napisał: powinna na mnie pasować Charles Tyrwhitt 15,5 w fasonie extra slim fit. Tak właśnie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 16 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2018 @ddzierzynski98Mam koszule CT w rozmiarze 15, wszystkie extra slim fit. Są dosyć mocno dopasowane, ale tak właśnie lubię. Koszulę MLS slim w tym samym rozmiarze musiałem odesłać. Była wyraźnie za ciasna, szczególnie w klatce. Koszule CT według mojego doświadczenia są trochę obszerniejsze niż MLS, ale w Twoim przypadku nie powinno to być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 17 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2018 Podłączając się pod pytanie o koszule CT, chciałbym spytać jakiej długości rękawa w CT odpowiada rękaw 66/68cm z polskich marek (na wzrost 176-182 cm)? Oczywiście zrobię stosowne pomiary zgodnie z instrukcją, ale chciałbym mieć porównanie do Waszych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 17 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2018 z tego co pamiętam: 35 blisko naszym 65-66 cm, 36 bliżej 68 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 17 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2018 @O.v.K.Z polskich koszul mam tylko lantiery i przy wzroście 178 cm wybieram długość rękawów CT 34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 17 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2018 @flozbi, @Grafa - dzięki! Tak mi coś chodziło po głowie, że to 34-35". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 Ktoś spotkał się z koszulami w rozmiarze 38, 39 regularnym z kołnieżykiem 43? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 20 minut temu, nets napisał: Ktoś spotkał się z koszulami w rozmiarze 38, 39 regularnym z kołnierzykiem 43? Czyli obwód kołnierzyka jednocześnie 38, 39 i 43? Ja się nie spotkałem, ale chętnie poznam tego, kto się spotkał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 2 godziny temu, lubo69 napisał: Czyli obwód kołnierzyka jednocześnie 38, 39 i 43? Ja się nie spotkałem, ale chętnie poznam tego, kto się spotkał. Doprecyzuję. Noszę koszule w rozmiarze 38 lub 39 w zależności od producenta, jednak prawie wszystkie noszę z rozpiętym kołnierzykiem bo nie jestem wstanie go zapiąć, mam zbyt grubą szyję. Kołnierzyk w koszuli w rozmiarze 43 pasuje na mnie idealnie, jednak cała koszula jest zbyt duża. Szukam koszuli w której "korpus" jest w rozmiarze 38-39 a kołnierzyk jest większy, taki jak w rozmiarze 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 Nie ma uniwersalnej wartości "korpusu w rozmiarze 38-39", każda firma ma swoją rozmiarówkę. Poszukaj po prostu koszuli z kołnierzykiem 43 w kroju, który jest jak najbardziej szczupły (na przykład koszule Miler w wariancie slim są dość szczupłe koszule). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 38-39 to właśnie rozmiar kołnierzyka, czyli koszula w rozmiarze 38-39 z kołnierzykiem 43 niejako przeczyłaby prawom fizyki czy też logiki. Propozycja @Kyle może okazać się nietrafiona; dałoby się to zrobić, gdybyś miał kołnierzyk powiedzmy 41. W tej sytuacji chyba tylko szycie na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 Mam podobny problem - rozmiar kołnierzyka 40. Większość firm ma dla takich koszul rozmiar 110-112 dla obwodu w klatce piersiowej. Ja mam 93, po kilku przymierzaniach zdecydowałem się na MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 Panowie, Jak wygląda porównanie jakości koszul Osovskiego do CT? Warto dopłacić do nich kilkadziesiąt zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 20 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2018 Ja też mam podobnie. Noszę koszule w rozmiarze 40, tymczasem mój kołnierz ma rozmiar 42. Niestety, nie znalazłem rozwiązanie. Nawet najciaśniejsze 42 über-extra-super-slim fit są na mnie za duże. Ciułam grosiki na Luxire:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi