gratek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dlaczego? Skrócona wersja od "na stronie internetowej Vistuli" Cytuj
Servetch Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 No i teraz jest poprawnie Cytuj
Wodzu Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dlaczego? Skrócona wersja od "na stronie internetowej Vistuli" "Zbyszek leży na Marysi" - skrócona wersja od "Zbyszek leży na bluzce Marysi". 1 Cytuj
gratek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 W #458 kontekst chyba nie podlega wątpliwości? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 http://eu.suitsupply.com/en/jackets/jort-blue-plain-jacket/C879.html?cgid=Jackets- co myślicie, te białe guziki z masy perłowej to hit czy kit? Cytuj
Hargin Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 W konwencji letniego sezonu ok. - choć mocno weekendowo/casualowo. 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tu masz w tej samej cenie, a w ciemno gwarantuję, że lepszą: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/jort-niebieski-jodełka-jacket/C880.html?cgid=Jackets Cytuj
Kostek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 @mufasa W składzie plastik (ilość nie została podana), a z opisu można wywnioskować, że poszetka jest wszyta. Za taką cenę nigdy nie kupiłbym tej marynarki. Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Za taką cenę nigdy bym nie kupił tej marynarki. powinno być: nigdy nie kupiłbym tej marynarki 1 Cytuj
pirat Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 powinno być: nigdy nie kupiłbym tej marynarki Nie no, możliwość bycia członkiem PRESTIŻOWEGO KLUBU GOMEZ CLUB. coś jest jednak warta. Choć z drugiej może podejście Groucho Marxa jest lepsze... Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 to chyba tylko dla fanów poznańskiej "lokomotywy" Cytuj
Roso Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Czy ktoś na forum ma jakies doświadczenia z marynarkami firmy Gagliardi ? Cytuj
ventel Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Co sądzicie o tej marynarce 100% wełny do użytkowania wraz z dżinsami i t-shirtem (może czasami z koszulą) -> http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-likaon-339-k-5219-27524-p ? Bo wygląda bardzo garniturowo... Cytuj
mosze Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Do dżinsów i t-shirtu szukałbym marynarek z grubszego materiału, bez konstrukcji, z nakładanymi kieszeniami. Pokazana przez Ciebie niby ma nakładane kieszenie, ale reszta jednoznacznie sugeruje zestawy "garnituropodobne", czyli w miarę eleganckie. MrVintage popełnił na ten temat sensowny wpis: http://mrvintage.pl/2013/05/jak-polaczyc-dzinsy-marynarka.html Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Szukam granatowej lub bordowej marynarki z aksamitu. Czy mieliście możliwość przymierzyć/pomacać marynarki z Prochnika: http://sklep.prochnik.pl/marynarki/4693-marynarka-davos-2.html ? Cytuj
flozbi Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2016 Mam inny model z bieżącej kolekcji, pod względem kroju jest ok, jak na polską firmę niezłe ramiona i guzik nisko. Ta na zdjęciu pod tym względem wygląda ok. Podszewka tylko w mojej ma w składzie 45% poliestru. Cytuj
Zagiel Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Panowie.... czy klasyczna męska elegancja mówi coś o odległości guzików od krawędzi rękawa czy może jest to tylko kwestia gustu? Cytuj
Hargin Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 mówi, żeby nie były zbyt blisko - 1,5-2 cm to przyzwoite minimum. Cytuj
Bukary Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Kupiłem na Allegro w bardzo okazyjnej cenie nową marynarkę MD, rozmiar 46 (175/92A). Leży chyba całkiem, całkiem. Rękawy i cała marynarka zapewne do skrócenia o 1 cm. Lekko się też marszczy po jednej stronie. Zdaję się na wasz osąd. Jak to wygląda? Jakich poprawek dokonać? Cytuj
Zagiel Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 @Bukary Skracanie całej marynarki może nie być dobrym pomysłem bo kieszenie są dosyć nisko więc lepiej sprawdź jakby to wyglądało. Cytuj
Zagiel Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 @Hargin Ja sie zastanawiam czy nie przenosić guzika przy 2,5 cm a Ty piszesz o 1,5cm. Teraz to już sam nie wiem:) Cytuj
Hargin Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 @Zagiel no to już wiesz zostaw w spokoju lepsze jest wrogiem dobrego Cytuj
Bukary Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 @Zagiel No i zabiłeś mi ćwieka. Teraz warto zadać pytanie podobne do tego o guzikach przy rękawie: jaka jest minimalna dopuszczalna odległość między naszytą kieszenią a krawędzią marynarki? Cytuj
Koval Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 @Bukary, nie skracaj całej marynarki (długość jest dobra), tylko rękawy! 3 Cytuj
Bukary Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 13 minut temu, Koval napisał: @Bukary, nie skracaj całej marynarki (długość jest dobra), tylko rękawy! Dzięki za zwrócenie uwagi. No właśnie biję się z myślami. Wydaje mi się, że jest troszkę za długa - niby na 175 cm, a ja mam 170. Z tyłu wygląda chyba w sam raz, a z przodu jest jakieś 1-2 cm za długa. Ale może to tylko moje wrażenie. Taki krój zapewne. W najwęższym miejscu między krawędzią marynarki a naszytą kieszenią są 4 cm. Nie wiem, czy to nie za mało, żeby 1 cm usunać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi