Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Opublikowano

Hmm sprawa jest o tyle ciekawa ze Kolega nacieszyl sie marynarka raz, zakladam ze raz mial ja na grzbiecie. Owszem zdarzaja sie wypadki losowe ale marynarka to nie koszula czy majtki i po kazdym uzyciu nie trzeba jej prac. Para plus szczotka wystarcza na dlugo moim skromnym zdaniem.

macie jakiś link jak czyścić w ten sposób marynarkę/spodnie? Mam stację parową, szczotki nie mam. Jestem zielony, mógłby ktoś mi rozjaśnić jak zadbać o garnitur/marynarki i jak często się powinno tak czyścić?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Temat był już chyba poruszany, ale czy warto Waszym zdaniem kupować marynarkę lnianą z rękawami i częściową podszewką z poliestru ? Z jakich materiałów są robione elementy wewnętrzne porządnych letnich marynarek ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy mogliby mi Państwo polecić markę sprzedającą marynarki w stylu zbliżonym do poniższego?

2qauwls.png

http://sklep.rageage.co.uk/pl/marynarki/2772-marynarka-mind-blowing-2-.html

Domyślam się, że ma ona niewiele wspólnego z klasyczną elegancją, jednakże do mnie taki styl przemawia: mam tu na myśli zastosowany materiał ( sprana bawełna jak mniemam) i efekt znoszenia/podniszczenia/zabrudzenia. Chętnie sprawiłbym sobie taki vintage ciuch, ale na Rage Age zwyczajnie mnie nie stać. Tak więc proszę o sugestie, jeśli można z jak najmniejszą ilością złośliwości :)

Opublikowano

...a nawet bez ironii, zwintydżuj ją sobie sam przy pomocy, no nie wiem, farby, wapna, wybielacza? Jak miałem może z 13 lat to sobie biały T-shirt pokolorowałem tak w ten sposób, że zawiązany na supeł wrzuciłem do farby, potem zawiązałem inaczej i zanurzyłem w innej farbie itd. Nieźle wyszedł.

Na moi osiedlu mieszka Pan Artysta, który nosi (cały czas, niestety) czarny smoking ze sprawnie wykonanymi śladami farby w różnych kolorach. Na pewno jest to oryginalne.

Opublikowano

2 tydodnie temu kupiłem w sklepie stacjonarnym taką marynarkę http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-roff-249-k-3346-16844-p w sklepie internetowym zakupiłem kolejną, która dziś do mnie doszła http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-be1-02-26a-177-k-3342-17765-p od razu wydała mi się krótsza, obie ten sam wymiar 176/182/108 wyszczuplone. Zmierzyłem i pierwsza ma 80 cm a druga 77 cm. Nie wydaj się to trochę dziwne? Ta sama linia, rozmiar, rok kolekcji...

Opublikowano

Dobrze, że przynajmniej obwód jest taki sam, bo jakby z 108 cm zrobili mniej i człowiek by się nie dopiął, to wtedy można się wkurzyć, a na długości wolę 2 cm więcej niż 1 cm za mało. Ogólnie jestem zadowolony, tylko mogli by popracować nad przyszyciem guzików, bo po 1 jednym dniu w obydwu już nitka wystaje, ale to drobnostka. Oby na przyszły sezon dodali jakąś kratę i więcej żywych kolorów.

Opublikowano

Bardzo mi się podoba marynarka z kolekcji wiosna-lato 2015  https://www.facebook.com/BYTOM.garnitury/photos/a.361207440605804.80545.147987121927838/849110478482162/?type=3&theater

Z ciekawości wysłałem zapytanie do firmy, czy może jest szansa żeby pokazała się w przyszłej kolekcji. Jak komuś z szanownych forumowiczów też się podoba, może coś "naskrobać" do Bytomia, w kupie siła (zabrzmiało bardzo elegancko;-) pardon).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pewnie to nie jest dokładnie ta marynarka co na modelu. Długość 76cm na rozmiar 48 to i tak sporo, chyba, że błąd w opisie. Moje marynarki mają przeważnie ok. 78cm w rozm. 54 i nie są krótkie, bo takich nie lubię.

Opublikowano

Pewnie sprzedawca zmierzył z kołnierzem. Na zdjęciu dół marynarki jest na poziomie końców rękawów, a to nie wróży dobrze, chyba że dla kogoś rękawy byłyby za długie i w konsekwencji do skrócenia.