gratek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Dlaczego? Skrócona wersja od "na stronie internetowej Vistuli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 No i teraz jest poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Dlaczego? Skrócona wersja od "na stronie internetowej Vistuli" "Zbyszek leży na Marysi" - skrócona wersja od "Zbyszek leży na bluzce Marysi". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 W #458 kontekst chyba nie podlega wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 http://eu.suitsupply.com/en/jackets/jort-blue-plain-jacket/C879.html?cgid=Jackets- co myślicie, te białe guziki z masy perłowej to hit czy kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 W konwencji letniego sezonu ok. - choć mocno weekendowo/casualowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Tu masz w tej samej cenie, a w ciemno gwarantuję, że lepszą: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/jort-niebieski-jodełka-jacket/C880.html?cgid=Jackets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 @mufasa W składzie plastik (ilość nie została podana), a z opisu można wywnioskować, że poszetka jest wszyta. Za taką cenę nigdy nie kupiłbym tej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Za taką cenę nigdy bym nie kupił tej marynarki. powinno być: nigdy nie kupiłbym tej marynarki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 powinno być: nigdy nie kupiłbym tej marynarki Nie no, możliwość bycia członkiem PRESTIŻOWEGO KLUBU GOMEZ CLUB. coś jest jednak warta. Choć z drugiej może podejście Groucho Marxa jest lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 to chyba tylko dla fanów poznańskiej "lokomotywy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roso Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Czy ktoś na forum ma jakies doświadczenia z marynarkami firmy Gagliardi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Co sądzicie o tej marynarce 100% wełny do użytkowania wraz z dżinsami i t-shirtem (może czasami z koszulą) -> http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-likaon-339-k-5219-27524-p ? Bo wygląda bardzo garniturowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Do dżinsów i t-shirtu szukałbym marynarek z grubszego materiału, bez konstrukcji, z nakładanymi kieszeniami. Pokazana przez Ciebie niby ma nakładane kieszenie, ale reszta jednoznacznie sugeruje zestawy "garnituropodobne", czyli w miarę eleganckie. MrVintage popełnił na ten temat sensowny wpis: http://mrvintage.pl/2013/05/jak-polaczyc-dzinsy-marynarka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2016 Szukam granatowej lub bordowej marynarki z aksamitu. Czy mieliście możliwość przymierzyć/pomacać marynarki z Prochnika: http://sklep.prochnik.pl/marynarki/4693-marynarka-davos-2.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2016 Mam inny model z bieżącej kolekcji, pod względem kroju jest ok, jak na polską firmę niezłe ramiona i guzik nisko. Ta na zdjęciu pod tym względem wygląda ok. Podszewka tylko w mojej ma w składzie 45% poliestru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 Panowie.... czy klasyczna męska elegancja mówi coś o odległości guzików od krawędzi rękawa czy może jest to tylko kwestia gustu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 mówi, żeby nie były zbyt blisko - 1,5-2 cm to przyzwoite minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 Kupiłem na Allegro w bardzo okazyjnej cenie nową marynarkę MD, rozmiar 46 (175/92A). Leży chyba całkiem, całkiem. Rękawy i cała marynarka zapewne do skrócenia o 1 cm. Lekko się też marszczy po jednej stronie. Zdaję się na wasz osąd. Jak to wygląda? Jakich poprawek dokonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 @Bukary Skracanie całej marynarki może nie być dobrym pomysłem bo kieszenie są dosyć nisko więc lepiej sprawdź jakby to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 @Hargin Ja sie zastanawiam czy nie przenosić guzika przy 2,5 cm a Ty piszesz o 1,5cm. Teraz to już sam nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 @Zagiel no to już wiesz zostaw w spokoju lepsze jest wrogiem dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 @Zagiel No i zabiłeś mi ćwieka. Teraz warto zadać pytanie podobne do tego o guzikach przy rękawie: jaka jest minimalna dopuszczalna odległość między naszytą kieszenią a krawędzią marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 @Bukary, nie skracaj całej marynarki (długość jest dobra), tylko rękawy! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukary Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 13 minut temu, Koval napisał: @Bukary, nie skracaj całej marynarki (długość jest dobra), tylko rękawy! Dzięki za zwrócenie uwagi. No właśnie biję się z myślami. Wydaje mi się, że jest troszkę za długa - niby na 175 cm, a ja mam 170. Z tyłu wygląda chyba w sam raz, a z przodu jest jakieś 1-2 cm za długa. Ale może to tylko moje wrażenie. Taki krój zapewne. W najwęższym miejscu między krawędzią marynarki a naszytą kieszenią są 4 cm. Nie wiem, czy to nie za mało, żeby 1 cm usunać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi