Clovis Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 W czasach mojego liceum w klasie było ze dwóch-trzech przedstawicieli klas niedostatecznie uświadomionych socjalistycznie (handel bazarowy oraz pływanie po morzach). Jeden miał Atlantica, a chyba dwóch Orienty tzw. patelnie. Pozostałe pospólstwo natomiast pasjonowało się zegarkami zwanymi wówczas elektronicznymi, sprzedawanymi w bramach przez specjalistów od handlu naręcznego. Tylko osoby będące na bakier z modą zadowalały się zegarkami rosyjskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 wnioskuję, że Kolega z północnej Polski A co do "ruskich" zegarków to oczywiście większość produkcji miała (i dzisiaj ma) charakterystyczny design. Przy czym zdarzały się modele bardzo klasyczne. Poniższy zegarek - już pokazywany w tym temacie - kupiłem na Ukrainie za równowartość 200 pln .. w sklepie, nowy. (tylko pasek już zdążyłem wymienić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Footshot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Chronoswiss niesłychanie stylowy. Co to jest, Kairos? "Kairos (καιρός) is an ancient Greek word meaning the right or opportune moment (the supreme moment). The ancient Greeks had two words for time, chronos and kairos. While the former refers to chronological or sequential time, the latter signifies a time in between, a moment of indeterminate time in which something special happens. What the special something is depends on who is using the word. While chronos is quantitative, kairos has a qualitative nature.[1] Kairos (καιρός) also means weather in both ancient and modern Greek. The plural, καιροι (kairoi or keri) means the times." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 To model Chronometer. Różni się od Kairosa tym, że werk ma certyfikat chronometru, tarcza jak w Kairosie giloszowana i wykonana ze srebra 925, ale wskazówka godzinowa jest krótsza, a dwie pozostałe dobrze widoczne w celu dokładnego pomiaru czasu na podziałce 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Ten zegarek ma u mnie chyba dożywocie. Zdjęcie z wczoraj, dziś też był noszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mista Napisano 18 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2012 Dzień dobry. Chciałbym podpytać o kwestie koloru tarczy zegarków "garniturowych" - czy są w tej tematyce jakieś zalecenia? Wiadomo, że biel i czerń dominują, ale czy można do tego dołożyć inne stonowane odcienia (stalowy/srebrny/granat etc) Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2012 Można jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangens Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Z wielką przyjemnością skonstatowałem dzisiaj, że moja ulubiona manufaktura zegarkowa MeisterSinger dostała nagrodę WATCH OF THE YEAR 2012 Co prawda, mam przyjemność nosić ich inny model - automat No 3, ale satysfakcja jest jak najbardziej... To jest klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2012 Wczoraj i dziś odkurzyłem dawno nienoszonego hydroconquesta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Panowie czy znacie może jakieś zegarki tak do 3k, które swoją stylistyką przypominają słynnego portugalczyka IWC??? Nie mogę oderwać od niego wzroku jednak te 30 koła.... no... zabija człowieka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Polecam sprawdzić oferty na http://www.chrono24.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Styleman - kolega Skalpel ma tam przeglądać w ciemno zegarki szukając podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Będzie trochę ponad budżet, ale niedużo: http://hamiltonwatch.com/en/gents/ameri ... /H32766513 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 To byłby ładny zegarek, ale ma 45mm. Lepiej już kupić jakiegoś klasycznego jazzmastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 a co w tym złego, że ma 45 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 To, że jest za duży i w żaden sposób nie nawiązuje do elegancji portugalczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 @ Kyle dziękuję za wskazanie tego zegarka. Nie wiedziałem, że niewiele ponad budżet może oznaczać x 100% Jednak ta cena jest dla mnie ceną realną.http://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-HAMILTON ... 66513/1239 Macie może jeszcze jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Tego Hamiltona można kupić nowego za niewiele ponad tysiąc dolców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 no powiedzmy plus VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Albo ciocia w stanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2012 Będzie trochę ponad budżet, ale niedużo: http://hamiltonwatch.com/en/gents/ameri ... /H32766513 Wielkie umysły myślą podobnie Tego samego linka miałem wkleić... ...Może też być delikatniej/subtelniej: http://www.maxbillwatches.com/junghans- ... p-201.html widziałem na żywo - świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Nie znam się na zegarkach więc nie mnie oceniać jego jakość, ale wygląda ciekawie. http://xicorr.com/pl/kolekcja/fso-m20/fso-m2002/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2012 Czytelna inspiracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi