TYTUS Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 Dzięki Z kolegą michal. organizujemy małe zamówieni z tego sklepu. Czy na Twoim zdjęciu: viewtopic.php?f=1&t=4&start=5940 jest krawat z tego zakupu? Właśnie takie chcemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Ktoś się orientuje jakiej szerokości są krawaty w sklepie internetowym Zaremby?. Dokładnie chodzi mi o modele oznaczone nr 1741 i 1743 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Ktoś się orientuje jakiej szerokości są krawaty w sklepie internetowym Zaremby?. Dokładnie chodzi mi o modele oznaczone nr 1741 i 1743 Mysle, ze PM do uzytkownika o nicku Maciej Zaremba zalatwi sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano 15 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Panowie, czy ktoś zna ten węzeł? Nigdy, przenigdy nie spotkałem go u nikogo. Bardzo nieoficjalny ale wg mnie wspaniały, choć zawiązanie go graniczy z cudem. Żaden inny nie sprawił mi tyle kłopotów co ten. Mówiąc szczerze, jeszcze mi się nie udało zawiązać go należycie mimo licznych prób w ostatnich tygodniach. Dodam, że zdjęcie pochodzi z książki Niny Pohlmann "Wiązanie krawatów - Węzły klasyczne i nowoczesne". Swoją drogą, marzę o takim krawacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Czy będzie to może węzeł atlantycki? http://a-la-louche.typepad.fr/tie_knot/ ... -a-ti.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Czy będzie to może węzeł atlantycki? http://a-la-louche.typepad.fr/tie_knot/ ... -a-ti.html Też tak na początku sądziłem, ale to chyba jednak coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano 16 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Jednak różni się od atlantyckiego. W książce występuje jako "węzeł przekątny" ale mniejsza o nazwę. Dziś przewidziałem jeszcze trochę czasu aby nad nim popracować. Czuję, że to już bliżej niż dalej . Ciekawym, czy ktoś z forumowiczów miał już z nim do czynienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 17 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Mala pomoc http://www.1815.ch/lifestyle/mode-und-b ... -6519.html pozdrawiam Edward Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Wydaje mi się, że taki efekt można osiągnąć wiążąc półwindsor na lewą stronę, a potem zakładając krawat tyłem na przód, dzięki czemu dobra strona będzie z tyłu, a jak założymy tyłem na przód, to będzie z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Wydaje mi się, że taki efekt można osiągnąć wiążąc półwindsor na lewą stronę (...)Spróbuję i tak. Dopiero wróciłem z urlopu. Jak tylko pozałatwiam wszystkie zaległości, wezmę się za to i obiecuję podzielić się doświadczeniem. Tymczasem, dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabja Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Panowie, a czy któryś z Was miał może doczynienia z wełnianymi krawatami od thetiebar.com? Chciałbym kupić wełniany krawat, który z daleka nie będzie pozostawiał wątpliwości, że jest wełniany i casualowy. Powiedzmy coś w tym stylu jak na obrazku. Obawiam się jednak, że te z tiebar.com będą zdradzać materiał jedynie po pogłębionej analizie organoleptycznej. A przynajmniej tak wnioskuję ze zdjęć na ich stronie. Może ktoś ma takigo budżetowego wełniaka i mógłby się podzielić zdjęciem autentycznym (czyli w obcym języku angielskim: real photo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Bardzo podobne zaczął oferować Sebastian Żukowski u siebie w pracowni, chyba robione mtm, można zajść i obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Mam wełniany z thetiebar, one są bodajże 70%silk 30%wool, moim zdaniem faktura jest bardzo casualowa i z daleka wygląda jak 100%, gruba wełna. Niektórzy twierdzą też, że wygląda jak shantung, było gdzieś chyba o tym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 8 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2012 Też mam jednego wełniaka od nich i tak jak pisze R50, nawet bez wnikliwego przyglądania się ciężko pomylić go z jedwabnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabja Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Dzięki za opinie. Zaryzykuję i zamówie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 "Spodziewam się, że krawaty bez podszewki wkrótce wejdą na stałe do oferty w wielkich domach mody. Jeszcze rok/dwa i pewnie pojawią się w sieciówkach tak jak stało się niedawno z muchami. Niewątpliwie teraz jest ten moment, żeby nosić krawaty bez podszewki. Na razie są tylko i wyłącznie domeną niszowych sklepów internetowych. Noszą je osoby zainteresowane elegancją, pasjonaci tematu i mody męskiej w jej eleganckim zabarwieniu. Są raczej kojarzone z estetami, dandysami, elegantami i bażantami. Są wciąż poza głównym nurtem mody. Jestem przekonany, że wkrótce się to zmieni." http://www.szarmant.pl/czy-nosisz-dziadka-pod-szyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Czy zna któryś z kolegów sposób, w jaki wiąże się prezentowany m.i.n. przez brokeandbespoke double four in hand?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Zamiast 1 robisz 2 pętle na początku, ale obydwie luźne, a nie tak jak zazwyczaj tylko wierzchnią. Jak już zrobiłeś pętle to końcówkę przekładasz pod obydwoma. To jest bardzo prosty węzeł, ale nie każdy krawat się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Węzeł księcia Alberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Dziękuję za wskazówki i podanie nazwy węzła, zawsze lepiej posługiwać się poprawną Do tego typu węzła lepiej stosować krawaty z cienkiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olli Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Tutaj jeszcze obrazowe wskazówki jak się go wiąże: http://www.krawatek.pl/wiazanie-krawata/sposoby/wezel-victoria-ksiecia-alberta.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2012 Zależy, jaki chcesz uzyskać efekt. Bardziej problematyczne są odpowiednia długość krawata ("zużywasz" go więcej po długości, więc końcówki mogą się nie zgadzać) oraz szerokość (problem dużej guli i cienkiego śledzia), vide viewtopic.php?f=1&t=2479&p=52156&hilit=buzek#p52156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 marinella życzy bon appetit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Nabyłem w SH ciekawy krawat wełniany. Splot jest bardzo nieregularny, sprawia wrażenie "przypadkowego bałaganu". Czy wiecie jak nazywa się ten splot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Nabyłem w SH ciekawy krawat wełniany. Splot jest bardzo nieregularny, sprawia wrażenie "przypadkowego bałaganu". Czy wiecie jak nazywa się ten splot? frotte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi