andershep Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 niebieski jest bez podszewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 próbki jedwabi Hobera, o których niedawno wspominałem. znacznie delikatniejsze od shantungu. (nie ma obawy, że ktoś pomyli ze ścierką ) thai stripe silk - nr 5, 23, (TST) sangdao thai shot silk nr 12, 13, (THP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 oraz gotowy krawat (THT-15 - Charcoal Gray Shot Thai Silk Tie #15), jest dość jasny i połyskliwy jak na charcoal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 przy okazji (skoro zerwałem sie tak wcześnie rano ) nowa paleta grenadyn bianchi piccola (nowy splot, skala taka jak garza fina) a w następnym odcinku - 'sam hober extravaganza' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Grenadyny piękne, ale te jedwabie fatalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2012 Grenadyny piękne, ale te jedwabie fatalne.rozwiniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 6 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2012 ... ale te jedwabie fatalne.z tym sie nie zgodze. zależy co kto lubi. próbki są małe - ok. 5x4cm, a gdy sfotografowane z bliska - 'wady' są wyeksponowane. pełnowymiarowy krawat może robić inne wrażenie. Grenadyny piękne, ...z tym sie zgodze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 dalszy ciąg szaleństwa - 'letnia kolekcja' - Sam Hober MTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 jedwabie (od lewej - gorne zdjecie) 1. MCT-131 - Macclesfield Silk Tie #131, 2. RGST-20 - Royal Navy Regimental Silk Tie, 3. THT-15 - Charcoal Gray Shot Thai Silk Tie #15, 4. MCT-26 - Macclesfield Printed Silk Tie #26,, 5. MCT-127 - Macclesfield Silk Tie #127, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 grenadyny (od lewej - gorne zdjecie) 1. GPDT-2 - Bright Red on Midnight Blue Grenadine Pin Dot Silk Tie #2 2. GST-1 - Red Stripe On Midnight Blue Grenadine Tie #1, 3. GFT-8 - Midnight Blue Grenadine Fina Silk Tie #8, 4. GFT-2 -Dark Red Grenadine Fina Silk Tie #2, 5. GT-20 - Charcoal Gray Grenadine Silk Tie #20, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 czysta rozpusta - musimy na form wprowadzić prohibicje gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 dziękuję. przekażę Davidowi H. więcej rozpusty w tym roku nie przewiduję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 Prawdziwe szalestwo , piękne! Gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 Ekonomia, chwalmy Jej imię, jest zadowolona z takiego konsumpcjonizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Ekonomia, chwalmy Jej imię, jest zadowolona z takiego konsumpcjonizmu eee tam, dobry stymulus nie jest zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2012 Czy ktoś z Was posiada krawat od Massimo Bizzocchi? Widziałem wiele zdjęć w Internecie, ale brakuje mi opinii z pierwszej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Misza kiedyś prosił o dokładniejsze fotki dzisiaj miałem chwilę i pogoda dopisała to mogłem coś zrobić. Krawat jest z jedwabiu shantung bez podszewki. Ostatnim razem skłamałem. Jak się dobrze do niego zajrzy to ma wkład. Sam jedwab jest dosyć ciekawy. Od prawej strony jest dosyć włochaty, ale od lewej jest niemal zupełnie gładki. Bardzo lubię ten materiał, bo nawet w dużym słońcu się nie błyszczy. Krawat jest dosyć sztywny, ale świetnie się układa. Mój rekord to ponad 12 godzin z krawatem na szyi podczas, których ani razu nie musiałem poprawiać węzła, bo przez cały czas trzymał się świetnie jak zaraz po związaniu. Drakes szykuje na jesień kolekcję kaszmirowych i jewabno-wełnianych krawatów mam nadzieję, że uda mi się jakieś zaopatrzyć i opisać wrażenia. Jakość fotek nie jest powalająca, ale niestety dysponuję jedynie aparatem w telefonie a w dodatku ogórdek mam dosyć zacieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Dzięki, świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 Da radę przerobić zwykły krawat na unlined? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 Da radę przerobić zwykły krawat na unlined?Tak, ale: - Krawat trzeba będzie rozpruć i wypruć podszewkę; - Krawat będzie krótszy, bo trzeba będzie koniec zrolować i zaszyć (około 2-3 cm) - Jak wyżej, ale musisz znaleźć kogoś kto będzie potrafił to ręcznie zrobić - Nie każdy materiał (w szczególności gorszej jakości jedwab lub materiał sztuczny) będzie się dobrze układał w takiej konfiguracji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 Przeglądam sobie właśnie wybór formalnych i ślubnych krawatów Sama Hobera http://www.samhober.com/formal-wedding- ... silk-ties/ i przyznam, że inaczej wyobrażałem sobie krawaty formalne. Owszem, szarości, ale bez takich kontrastowych, mocnych wzorów i pasków. Raczej coś takiego: czyli drobne prążki, kropki (btw. może jest jakaś specjalna nazwa na tego rodzaju wzory? ) Czy to tylko kwestia gustu czy może różnego rozumienia pojęcia "krawat formalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 http://www.samhober.com/formal-wedding-silk-ties/ Czy takie odpowiadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 A-ha! :] Ale pytanie w zasadzie pozostaje - czy któreś są w jakiś sposób lepsze, czy to tylko kwestia gustu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 Zobacz jeszcze tu: http://www.dalvey.com/shop-online/sale Tego linka podawał Immune z temacie z wyprzedażami. Jeśli szukasz czegoś formalnego to możemy zorganizować razem zakup w tym sklepie. Niedługo planuję odwiedziny u Macaroniego na Solcu bo może ma coś podobnego w asortymencie i nie będę musiał zamawiać z Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 W Dalvey oprocz wyprzedazy jest caloroczna promocja - przy zakupie 3 krawatow w cenie RRP oraz wielokrotnosci 3 (bez polaczenia z oferta przecenionych artkulow) jest dodatkowy rabat w wysokosci ponad 35%. Przykladowo ja kupilem 3 krawaty za 95 EUR zamiast 150. Jeżeli chodzi o Macaroniego to ma on niestety w swojej ofercie jedynie krawaty o szerokosci 7 cm, czyli raczej dosc waskie. Krawatow we wzory, o ktorych rozmawiacie - nie widzialem, ale warto sprawdzic we wlasnym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi