lubo69 Napisano 3 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2018 A ja na wizytę w dowolnym multipleksie polecam słuchawki z redukcją hałasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 W dniu 3.08.2018 o 08:23, abnegat napisał: Panowie, stoję przed wyborem słuchawek bluetooth z redukcją hałasu. Zastanawiam się pomiędzy trzema modelami: Bose QC 35 II, Sony wh 1000 mx2 oraz b&w px. Jakieś rekomendacje spośród tej trójki? A może jakieś inne? Wiem, że oczywiście najlepiej przetestować na własnych uszach i postaram się to zrobić, ale chciałem wysłuchać Waszych wskazówek. Muzyki słucham zróżnicowanej, lubię brzmienia mocno basowe, ale nierzadko też jazz czy klasyka. Z góry dziękuję W dniu 3.08.2018 o 08:47, lubo69 napisał: Zdecydowanie B&W PX, chyba że nie chodzi o brzmienie, ale o silną redukcję hałasu (no ale do tego lepiej nadadzą się nauszniki przemysłowe). PX jest od konkurentów nieco słabsze jeśli chodzi o stopień redukcji, natomiast bije je na głowę całą resztą - wykonaniem i przede wszystkim brzmieniem. Na początku możesz być odrobinę rozczarowany brzmieniem, ale już po kilku godzinach słuchania jest bardzo dobrze, a później coraz lepiej. W dniu 3.08.2018 o 09:23, Zajac Poziomka napisał: @lubo69 nauszniki przemysłowe nie są zbyt wygodne... a QC 35 można nosić cały dzień, ich komfort jest niesamowity. Redukcja hałasu to wbrew pozorom nie tylko bajer, przy częstych podróżach to naprawdę robi różnicę. Szczególnie przy regularnym lataniu samolotami, ale i zwykły dojazd do pracy metrem jest w nich o wiele przyjemniejszy. Ja kupiłem QC 35 i nie żałuję. Dźwięk jak na ich cenę jest trochę rozczarowujący... ale rekompensują to wygodą i wyciszeniem. Dobrej jakości dźwięku mogę posłuchać w domowym zaciszu, a lecąc samolotem turbośmigłowym, na dodatek z grupą głośno rozmawiających ludzi, kiedy musisz przygotować coś do pracy... cóż jakość dźwięku schodzi na dalszy plan. Panowie, te w/w są w budżecie ~1500, a co moglibyście polecić tak w granicach 800-1000? Cel: filmy i koncerty bo w domu teraz nie może być zbyt głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2018 Skoro musi być cicho, to redukcja hałasu niepotrzebna:-) A skoro niepotrzebna, a potrzebny brak kabelków, to B&W P5 Wireless. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 20 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2018 Z fajnych słuchawek ostatnio próbowałem Pioneer SE-MS7BT, są sporo tańsze, a grają dobrze. Półka inna, ale może warto sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 20 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2018 Warto zerknąć na ;AudioTechnica ANC700BT ,Sennheiser Momentum M2 AEBT IvoryTe ostatnie maja teraz bardzo dobra cenę i są bardzo fajnie wykonane. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2018 Dzięki @Blondas @lubo69 @Adi78 za podpowiedzi. Wybór padł na senka. Skojarzyłem że mam jeszcze jedne z tej firmy z czasów komunikacji miejskiej, które świetnie grały, dlatego na nie się zdecydowałem W końcu będę mógł oglądać wieczorem koncerty Edit: @Adi78 ivory vs Black - to tylko różnicą kolorów bez zmiany parametrów? Bo na necie nie znajduje porównania tych dwóch egzemplarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2018 Dobry wybór; nie rekomendowałem, ponieważ moim zdaniem serwis w Polsce jest słaby, ale niewykluczone, że nie będzie potrzebny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 20 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2018 Krzysiek_W , tak to tylko różne kolory. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 Przyszedł czas na zmianę i CA CRX120 zastąpi CRX200. Już nie mogę się doczekać przesyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 A skąd ten pomysł, Marcin? 120 okazało się za słabe, zepsuło się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 Maksymalne zużycie prądu 1800w, szanuję :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 @lubo69 - tak padł mi poprzedni egzemplarz. W związku z tym, że nie ma już dostępnych w serwisie CRX120, otrzymałem możliwość skorzystania upgrade-u do CRX200 - oczywiście za bardzo rozsądną dopłatę. Czy coś nie tak z tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 Poza tym zużyciem prądu wszystko w najlepszym porządku z tym modelem; oby służył jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2018 Czyli nie będzie pracowal, jak do tej pory od rana do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 I dziś zagrały moje kolumny zupełnie inaczej. Nie tylko MA Silver, ale również MA Bronze, pokazały inną twarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Eh, miały być buty, ale jakoś tak człowiek poszedł na Bohemian Rhapsody i słuchawek się zachciało. To miała być AudioTechnica, ale generycznie wyglądający biały skaj vs. czarna skóra i gięty metal... Jeśli mobilnie to polecicie Spotify Premium czy Tidal? Spotify najwyższa jakość dźwięku, Tidal wysoka - abonament Hi-Fi za jedno konto drogawy, a te hiper uber jakości i tak tylko na desktopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Spotify w najwyższej jakości i tak ma tylko mp3... Tidal faktycznie drogawy, jak chcesz to napisz na PW, mam jeszcze dostępne jedno wolne konto w pakiecie grupowym, nie pamietam ile dokładnie ale wyjdzie Cię ok. 10-15 zł za miesiąc. Tylko z tidalem mobilnie jest taki problem ze raczej musisz ściągać muzykę na telefon, streaming z sieci często nie wyrabia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Brawo za B&W, sam kilka lat temu dałem się skusić tej nowozelandzkiej owieczce. Tidal Premium i Spotify Premium to bardzo zbliżona jakość, jak pisze @Zajac Poziomka równoważna mp3 320 kbps. Tidal HiFi to jakość CD, zaś dostępny w abonamencie HiFi stacjonarnie (aplikacja desktopowa) Tidal Masters to (czasami) pliki hi-res. W P5 bez wzmacniacza 95% użytkowników w ślepym teście nie usłyszałoby różnicy. Zatem wybór między Tidalem Premium i Spotify Premium (ta sama cena) sprowadza się do interfejsu aplikacji z której będziesz korzystać i repertuaru. Weź w obu miesiąc na próbę i potestuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Najlepiej jest znaleźć kilka osób i wziąć w Tidalu abonament family z opcją HiFi. Abonament kosztuje 60 pln miesięcznie, już przy 3 osobach wychodzi porównywalnie ze Spotify. Oczywiście o ile mamy warunki żeby cieszyć się dźwiękiem - jak pisałem wcześniej mobilnie jest problem z tym, że 3g często nie wyrabia ze streamowaniem przez Tidal Hifi, więc utwory trzeba zapisywać w pamięci telefonu. No i jeżeli będziemy słuchawek używać w głośnych miejscach to o ile nie mają dobrego wyciszenia różnica między Spotify a Tidal Hifi i tak nie będzie raczej zauważalna... Jak pisał @lubo69 - najlepiej samemu potestować, zarówno Tidal Hifi, Tidal Premium jak i Spotify premium można wziąć na próbę na miesiąc bez żadnych opłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 4 godziny temu, lubo69 napisał: Brawo za B&W, sam kilka lat temu dałem się skusić tej nowozelandzkiej owieczce. Tidal Premium i Spotify Premium to bardzo zbliżona jakość, jak pisze @Zajac Poziomka równoważna mp3 320 kbps. Tidal HiFi to jakość CD, zaś dostępny w abonamencie HiFi stacjonarnie (aplikacja desktopowa) Tidal Masters to (czasami) pliki hi-res. W P5 bez wzmacniacza 95% użytkowników w ślepym teście nie usłyszałoby różnicy. Zatem wybór między Tidalem Premium i Spotify Premium (ta sama cena) sprowadza się do interfejsu aplikacji z której będziesz korzystać i repertuaru. Weź w obu miesiąc na próbę i potestuj. Lubię TIDAL. Jeszcze lepszy jest Qobuz i ma ciekawszą ofertę w klasyce i jazz’ie, ale zeby go uruchomić trzeba mieć zagraniczny adres. Ogolnie jakość streamingu wyraźnie wzrosła przez ostatni rok i myśle, ze bedzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 Jesli ktoś sie wybiera na tegoroczny AVS polecam uwadze małe, vintagowe JBLe w kolorze pomarańczowym. Można je znaleźć na wystawie na Stadionie i oprócz koloru, wsrod sprzętów za miliony, wyróżnia je umiejetność ładnego grania. Cena wydaje sie wysoka (ok 18tys PLN), ale słuchając co potrafią w porównaniu do kolumn za 200-500tys z sąsiednich prezentacji to niemal okazja ;). Tegoroczny show wzmocnił mnie w przekonaniu, ze ta branża już całkowicie odjechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 W dniu 10.11.2018 o 14:11, lubo69 napisał: @Zajac Poziomka W P5 bez wzmacniacza 95% użytkowników w ślepym teście nie usłyszałoby różnicy. Polecam się sprawdzić: http://mp3ornot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 witam mam takie szybkie pytanie : czy jest sens kupna takiego urządzenia jak AudioQuest DragonFly Black w połączeniu z budzetowymi słuchawkami i budzetowym żrodłem dzwieku np pliki mp3 ze smarfonu ? Czy wogole bedzie zauważalna poprawa jakości dzwięku , jakiś "przeskok w inny wymiar " czy raczej tylko poprawa głośności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Raczej to drugie, ale jeśli masz w swoim mieście TopHiFi, weź telefon i słuchawki i przetestuj sam. Już prędzej DragonFly Red coś faktycznie poprawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 dzięki @lubo69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi