Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.12.2020 o 21:36, NieMy napisał:

Nic mi o tym nie wiadomo ale ja instrukcji nie czytałem. Podłączyłem je do kompa, puściłem Cochise Audioslave, zagrało bardzo dobrze i już zostały w pokoju :-)

Moim zdaniem grają porównywalnie z dwudziestoletnim PianoCraftem Yamahy (mają zdecydowanie więcej basu).

Z taką technologią muszą zagrać lepiej. Nie mają wyjścia. :) Analogowe zwrotnice w kolumnach to największe zło.

• Like 1
Opublikowano

@PatLove Oczywiście zamierzam zakup poprzedzić odsłuchem, ale chciałem zawęzić sobie spektrum opcji - z jednej strony ze względów praktycznych, z drugiej - ekonomicznych (nie chciałbym skończyć ze sprzętem dwa razy droższym niż pierwotnie planowałem). Mając punkt wyjścia w postaci wzmacniacza mogę się skupić na wyborze głośników. Chcę zacząć od Monitor Audio ew. B&W, zobaczymy co sklep będzie miał na stanie. Jestem fanem muzyki w większym stopniu niż fanem sprzętu, więc nie zamierzam szukać Św. Graala. Wolę skupić się na wygodzie użytkowania, bo wiem, że pozwoli to mi (a żonie na pewno) słuchać muzyki częściej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry.

Mam nadzieję, że nie przesadzam z konwencją forum, ale skoro sala klubowa to może ktoś pomoże bo posiada podobny problem / wymagania.

Chciałbym poprawić nagłośnienie z TV. Nie mam w tej chwili żadnych zewnętrznych źródeł dźwięku i na razie nie planuję rozbudowy o takowe. Mieszkanie jest przejściowe, zatem nie chciałbym także inwestować więcej w nagłośnienie. Ograniczają mnie dwie sprawy: budżet do 2000 zł oraz miejsce przy / na szafce RTV.

Poniżej wstawiam zdjęcia szafki RTV. Telewizor ma stać na szafce, nie będzie wieszany na ścianie. Z tego co udało mi się ustalić, najważniejsze aby sprzęt posiadał wejście optyczne (ewentualnie HDMI, ale w tej cenie raczej niemożliwe). Skłaniam się do kolumn aktywnych podstawkowych umieszczonym po obu stronach szafki RTV. Zdaję sobie sprawę, że będzie trochę ograniczona widoczność, w zależności od kąta oglądania TV. Chyba ciężko będzie dostać wzmacniacz + kolumny w tej cenie. Ewentualnie, jeżeli pomysł jest tragiczny ze względu na ilość miejsca proszę mi to wprost napisać to odłożę temat nagłośnienia do nowego lokum.

Korzystam tylko i wyłącznie z serwisów streamingowych do odtwarzania muzyki oraz filmów / seriali. Netflix, Player, Spotify.

Salon 18m2. Odległość od sofy 3m.

Moje propozycje aktywnych kolumn: Klipsch R-41PM, Argon Audio Alto A4 itp.

Pozdrawiam

IMG20210216191502.jpg

IMG20210216191511.jpg

IMG20210216191527.jpg

• 3 lata później...
Opublikowano

koledzy, chciałbym kupić słuchawki do telefonu, kilka warunków:

- bezprzedwodowe

- najchętniej douszne. Airpodsy super się trzymają i wolę takie niż dokanałowe - chyba że teraz dokanałowe nie gniotą kanałów

- pod androida

- bateria do 7-8h działania (nie z opakowaniem, tylko samochodzielnie)

- budżet 1500

mam spore zaufanie do sengheissera, więc kuszą mnie Momentum True Wireless 4 i Bose Ultra Open. Wiem że Momentum są dokanałowe i to mnie trochę wstrzymuje.

czy ktoś z Was może coś doradzić?